Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνέχιση της συσσώρευσης με πενιχρές συναλλαγές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνέχιση της συσσώρευσης με πενιχρές συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πολύ χαμηλός ο τζίρος στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και φυσικά και προβληματίζει. Έχουμε βέβαια μπροστά μας κάποια γεγονότα που κάνουν τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Η Alpha Bank είναι στο επίκεντρο λόγω της αύξησης κεφαλαίου και η αποκοπή του μερίσματος της Μυτιληναίος, επηρεάζει λίγο τους δείκτες.

Ήπιες διακυμάνσεις παρατηρούνται στα βαριά χαρτιά στα πρώτα λεπτά και ουσιαστικά βλέπουμε αυτό που περίμεναν οι αναλυτές, δηλαδή μία συνέχιση της συσσώρευσης, κίνηση σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης και απουσία τζίρου. Ο γενικός δείκτης θέλει τραπεζική βοήθεια για να ανακάμψει, εκτός και αν πάρουν και πάλι τη σκυτάλη τα άλλα βαριά χαρτιά που ήδη έχουν βάλει μεγάλη πλάτη στο παρελθόν.

ALPHA BANK: Σήμερα στο κλείσιμο όσοι έχουν μετοχές, κατοχυρώνουν το δικαίωμα και έχουν προτεραιότητα στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ. Πάνω της θα είναι τα βλέμματα σήμερα και στο ξεκίνημα φαίνεται πως έχει τη μεγαλύτερη κινητικότητα μεταξύ των μετοχών του FTSE 25. Ενισχύεται περίπου 1%.

JUMBO: Στις 20 Ιουλίου θα γίνει η αποκοπή του μερίσματος των 0,47 ευρώ. Βλέπουμε πως υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων παρά το γενικότερο περιβάλλον, το οποίο δημιουργεί αρρυθμίες. Φανταστείτε να είχε ακούσει ο κ.Βακάκης τους ξένους επενδυτές και να είχε μοιράσει το ταμείο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα το οποίο αντιστοιχεί σε απόδοση 2,4%. Η μετοχή στο ξεκίνημα υποχωρεί 1,55% και βρίσκεται στα 15,26 ευρώ.

ΟΛΘ: Μείναμε ικανοποιημένοι από τη χθεσινή γενική συνέλευση, καθώς αυτό που αποκομίσαμε είναι πως υπάρχει μία δυνατή διοικητική ομάδα. Το επενδυτικό πλάνο προχωράει και θα αλλάξει την εικόνα του λιμανιού και φυσικά τη χωρητικότητα και τις προοπτικές του. Το αυξημένο μέρισμα δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής και η διοίκηση θα αποφασίζει κάθε χρόνο ξεχωριστά και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις.

Αυτό είναι σωστό, κατά την ταπεινή μας άποψη, γιατί δε μας αρέσει να αδειάζουν το ταμείο εταιρείες και να κάνουν επενδύσεις μόνο με δανεικά. Εδώ θα πηγαίνουν προσεκτικά, αλλά έχει και τις ταμειακές ροές και το ταμείο να στηρίξει καλά μερίσματα και στις επόμενες χρήσεις. Ήπια ανοδικά κινούνται τα μεγέθη στο εξάμηνο.

ΕΛΓΕΚΑ: Κάπως υψηλή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Η αύξηση θα γίνει με αναλογία 9 νέες για κάθε 10 παλιές προς 0,38 ευρώ η κάθε νέα μετοχή. Αν καλυφθεί πλήρως θα αντληθούν 10,85 εκατ. ευρώ.

ENTERSOFT: Όπως ανακοινώθηκε η Axxion που ενεργεί ως διαχειριστής επενδύσεων τoυ fund SQUAD – GROWTH και του fund SQUAD – Aguja Oppurtunities, κατέχει πλέον το 6,83% της εισηγμένης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Θα ενημερώσει αύριο τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης και νομίζουμε πως η ενημέρωση γίνεται σε μία σημαντική στιγμή όπου τα ναύλα είναι σε τρομερά υψηλά επίπεδα και θέλουμε να μάθουμε πως πάνε οι επενδύσεις που έχει κάνει και τι εκτιμήσεις έχει η διοίκηση. Θα πούμε επίσης πως σε σύγκριση με άλλες μικρές εταιρείες που ανακοινώνουν ενημέρωση αναλυτών και απλά δημοσιεύουν μια παρουσίαση αυτή κάνει κανονική τηλεδιάσκεψη.

EPSILON NET: Ο πρόεδρος της εισηγμένης, Ιωάννης Μίχος πούλησε 175 χιλ. μετοχές και εισέπραξε 1,4 εκατ. ευρώ.

REVOIL: Πέταξε κάποιος βιαστικός 20 κομμάτια και άνοιξε τη μετοχή στα 1,40 ευρώ με απώλειες 6,67%.

CENTRIC: Νέα προσπάθεια από το ξεκίνημα της συνεδρίασης για υπέρβαση των 0,34 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης