Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η άνοδος στα μικρομεσαία, συσσώρευση στα βαριά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η άνοδος στα μικρομεσαία, συσσώρευση στα βαριά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές κινήσεις ξεχώρισαν και σήμερα. Οριακή η άνοδος για το γενικό δείκτη και ήπιες διακυμάνσεις στα βαριά χαρτιά. Καλή η εικόνα της ΕΤΕ και πλησιάζει τα φετινά υψηλά της και προβληματισμός από την άλλη στην ΑΛΦΑ. Διατήρησε την καλή της εικόνα η ΛΑΜΔΑ και πέρασε πάνω από τα 10 ευρώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Στα μικρά υπήρχε και πάλι αρκετό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν η Τζιακιάν, η Ιντραλότ, η Λανακάμ, η Βιοτέρ, η Epsilonet και αρκετές ακόμα. Όσα δεν έκαναν σε δύο χρόνια τα μικρά τα έχουν κάνει σε λίγες εβδομάδες. Πάντα το κάνουν και σε αυτή την άνοδο φυσικά δε γινόταν να μην το κάνουν. Πολλά ακούγονται στα μικρά αλλά η στήλη κρατάει μικρό καλάθι και μένει στα θεμελιώδη.

ALPHA BANK: Όταν βλέπεις τη μετοχή ξαφνικά στο -6%, σου δημιουργείται ένας προβληματισμός. Και προφανώς σκέφτεσαι την αύξηση κεφαλαίου. Ελπίζουμε να μην έχουμε παρατράγουδα και να πάνε όλα όπως τα έχει προεξοφλήσει η αγορά. Μαζεύτηκε στο τέλος η μετοχή και έκλεισε στα 1,18 ευρώ κα με απώλειες 1,54%. Χαμηλό στα 1,1270 ευρώ και υψηλό στα 1,2050 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική πλέον πιάνει τα υψηλά της. Απέχει ελάχιστα. Στα 2,74 ευρώ στο κλείσιμο και με μέτριες συναλλαγές. Καλή εικόνα και από τις άλλες δύο συστημικές, οι οποίες έκλεισαν με οριακή άνοδο. Μόνο η ΑΛΦΑ είχε απώλειες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξανά πάνω από τα 10 ευρώ. Γίνονται προσπάθειες να ανέβει η μετοχή και φαίνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα μπορέσει να πιάσει την τιμή του placement.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δυνατή κίνηση από το ξεκίνημα της συνεδρίασης αλλά και μεγάλος όγκος. Στον FTSE 25 από το κλείσιμο της ερχόμενης Παρασκευής αλλά και στον Eurostoxx των αναδυόμενων αγορών. Στα 2,20 ευρώ με άνοδο 3,53% και όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια. Στα 2,2450 ευρώ το υψηλό ημέρας.

INTRALOT: Δυνατή κίνηση και σήμερα από τη μετοχή και λογικά η συμφωνία με τους πιστωτές μάλλον είναι πολύ κοντά στο να ανακοινωθεί. Στα 0,2060 ευρώ και στο +8,42%.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Από τα τέλη Μαΐου η μετοχή έχει άνοδο 60%. Εδώ μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάποια είδηση, γιατί από μεγέθη δε θα λέγαμε πως πλέον είναι φθηνή. Με όγκο 15 χιλ. τεμάχια πήγε στο +9,52%, εκεί είναι το limit up, και έμειναν ανεκτέλεστα στους αγοραστές άλλα 15 χιλ. τεμάχια.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Με χαμηλό όγκο στο +13%. Υπάρχουν προσδοκίες και εδώ και περιμένουμε το ύψος του κουρέματος.

PERFORMANCE: Αφού τήρησε τα… τεχνικά προσχήματα έδωσε σε 2 συνεδριάσεις 1,3 ευρώ άνοδο. Στα 10,55 ευρώ και με όγκο 6 χιλ. τεμάχια.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και από το δικαίωμα, αλλά το discount αντί να μειωθεί μεγάλωσε. Λογικό, λόγω της τιμής. Το δικαίωμα έκανε σήμερα όγκο που αντιστοιχεί κάπου στο 10% του συνόλου. Είχε βέβαια και trading. Από την άλλη και στις προηγούμενες μέρες είχε μεγάλο όγκο, άρα θα πρέπει να δούμε ποιοι μπήκαν στην ΑΜΚ και ποιοι όχι όταν θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Γιατί υπήρχαν και κάτι εξώδικα, που δείχνουν ότι υπάρχουν διαφωνίες, μεταξύ μεγαλομετόχων και μικρότερων. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Στα 2,50 ευρώ η μετοχή αν και έγραψε υψηλό στα 2,69 ευρώ.

ATTICA GROUP: Εκεί που πουλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ομόλογα στις 94 μονάδες βάσης, τώρα τα αγοράζουν από τα 99,50 ευρώ. Βέβαια, τώρα κατάλαβαν μάλλον κάποιοι ότι έχουν μπει καράβια για εγγύηση, ενώ άλλοι έβγαλαν ομόλογο χωρίς εγγύηση με χαμηλότερο επιτόκιο και πήγε πάνω από τις 100 μονάδες βάσης άμεσα!! Καλή και η εικόνα της μετοχής σήμερα με κλείσιμο στα 1,08 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Ξεκίνησε δυνατά σήμερα, αλλά μετά έριξε ρυθμούς…

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έχει δώσει καλή απόδοση από την αρχή του έτους και από τη μέρα που τη βάλαμε στις επιλογές μας. Για εμάς από τις μικρές του κλάδου είναι η καλύτερη με βάση τον ισολογισμό συνολικά. Επομένως, δεν αλλάζουμε τη θέση μας. Είναι σε τεχνικά «δύσκολο» σημείο, αλλά άμα το σπάσει, ανοίγει για σημαντικά υψηλότερα. Στα 1,90 ευρώ και στο +6,74%.

ΣΙΔΜΑ: Με μικρούς όγκους συνεχίζει ανοδικά.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: By the book… Στα 7,12 ευρώ και στο +3,19%. Αποτίμηση 50 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έλεος… Δίνουν και κάτω από τα 0,49 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης