Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κίνηση από τράπεζες, υστέρησαν τα άλλα βαριά χαρτιά, ανοδικά η περιφέρεια

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κίνηση από τράπεζες, υστέρησαν τα άλλα βαριά χαρτιά, ανοδικά η περιφέρεια
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είχε μία καλή ευκαιρία σήμερα να πάει καλύτερα αλλά κάποια επιλεγμένα μη τραπεζικά χαρτιά την κράτησαν στα ίδια επίπεδα και στις 913 μονάδες. Δε χάλασε και ο κόσμος. Στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται πως το επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται πιο δυναμικό στην τελευταία ώρα.

Καλή εικόνα από τις περισσότερες τράπεζες, την Ελλάκτωρ και την Fourlis. ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, Coca Cola και Μυτιληναίος πιέστηκαν χωρίς ιδιαίτερους τζίρους, αλλά κράτησαν χαμηλά την αγορά. Ενδιαφέρον και σήμερα για μικρομεσαία και συνεχίζεται το κυνήγι των μετοχών που έχουν μείνει πίσω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank. Όλες με άνοδο άνω του 2%. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Εθνική Τράπεζα.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Να δανείζουν τη χώρα με 0,92% και εσένα με 8,75%. Φανταστείτε να μην είχε κάνει και αύξηση κεφαλαίου. Στο +2,98% και στα 1,59 ευρώ η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τίνος είναι το πακέτο βρε παιδιά; Σημασία έχει πως η τιμή της μετοχής πήγε εύκολα στην τιμή του πακέτου. Η καλή συμπεριφορά της μετοχής ήταν γνωστή εδώ και μέρες. Επιχειρεί να απομακρυνθεί από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Στα 1,4590 ευρώ και στο +4,36%. Το κλείσιμο ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΧΑΕ: Φάνηκε από χθες ο πωλητής. Και σήμερα μεγάλος ο όγκος στη μετοχή με τον πωλητή να συνεχίζει να βγάλει δεκαπεντοχίλιαρα χαμηλότερα σε σύγκριση με χθες. Στα 4,2350 ευρώ και στο -0,94% με όγκο 231 χιλ. τεμάχια. Έχουν πέσει λίγο και οι συναλλαγές στο ΧΑ στις τελευταίες συνεδριάσεις και ίσως να επηρεάζει και αυτό. Όμως θέλουμε τώρα να κάνει τη διάσπαση. Η αγορά είναι σχεδόν σε υψηλά έτους.

FOURLIS: Από τις λίγες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν έχουν πιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου φυσικά. Καλή εικόνα σήμερα, αλλά θέλουμε να δούμε τιμές πάνω από τα 4,70 ευρώ. Αυτή την κίνηση μέχρι τα 4,55-4,60 ευρώ την έχει ξανακάνει.

UNIBIOS: Έδειχνες και στις προηγούμενες συνεδριάσεις την ανοδική διάθεση που είχε, αλλά σήμερα ξέσπασε. Εντύπωση έκανε ο μεγάλος όγκος συναλλαγών, τόσο επί του συνόλου των μετοχών όσο και επί του free float. Συγκεκριμένα έγινε το 5% του συνόλου των μετοχών και κάτι παραπάνω από το 8% της ελεύθερης διασποράς.

Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση, η οποία πράγματι ήταν εντυπωσιασμένη από τον όγκο των συναλλαγών και μάλλον η κίνηση αποδίδεται στο γεγονός ότι είχε μείνει πίσω η μετοχή σε σχέση με άλλα μικρομεσαία. Κάτω από το τζίρο η αποτίμηση και σύμφωνα με τη διοίκηση το EBITDA μπορεί να τη στηρίξει.

Η δραστηριότητα επιστρέφει στην κανονικότητα και θα φανεί στο πρώτο εξάμηνο, αλλά κυρίως στο δεύτερο. Στο εξωτερικό ο κλάδος μας σημείωσε πως είναι hot με πολλές εξαγορές και βέβαια το προϊόν που παράγει αναμένεται να έχει ζήτηση με τις επενδύσεις που ετοιμάζονται από τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης. Είναι καλά τοποθετημένη για να διεκδικήσει έργα που θα έρθουν. Στα 0,4480 ευρώ και στο +15,46%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για νέα κίνηση. Για να δούμε. Στα 1,92 ευρώ και στο +7,87% με 110 χιλ. τεμάχια όγκο.

INTRALOT (απάντηση): Με αποτίμηση κάτω από 30 εκατ. ευρώ την πάνε όπου θέλουν, για να το γράψουμε απλά. Μεγάλα πορτοφόλια δραστηριοποιούνται χρόνια στη μετοχή, το βλέπουμε και στις τηλεδιασκέψεις. Αν κλείσει η συμφωνία και υπάρξει σημαντικό όφελος, δηλαδή βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων και μείωση του καθαρού δανεισμού, ναι, δεν αποκλείεται να δούμε μεγάλη κίνηση. Η στήλη λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων και ζημιών δεν την έχει στις επιλογές της.

CENERGY: Πλούσιο το παρασκήνιο και πολλά τα όσα ακούγονται. Η στήλη θα σημειώσει μόνο πως και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε πάει για placement και το πήρε πίσω και παράλληλα είχε διαψεύσει το δημοσίευμα. Λίγο καιρό μετά το έκανε. Η διάθεση μετοχών από βασικούς μετόχους συνολικά, δε γίνεται μόνο στα ψηλά. Πρέπει να δώσεις σε όλα τα στάδια για να είναι happy. Μπορεί εδώ κάποιοι να τη βλέπουν υπερβολικά φθηνή, αλλά και οι ξένοι δεν αγοράζουν μόνο στα ύψη. Θεωρούμε λοιπόν πως έγινε προσπάθεια, αλλά ματαιώθηκε.

ΑΤΤΙCA GROUP: Όταν την πρωτοκοιτάξαμε ήταν η μετοχή 0,80 ευρώ και το ομόλογο 94 μονάδες βάσης ή κάπου εκεί. Υποτιμημένα και τα δύο τότε όπως είχαμε γράψει, πάντα κατά τη δική μας άποψη. Σήμερα το ομόλογο είναι πάνω από τις 98 μονάδες βάσης και η μετοχή στα 1,0250 ευρώ. Θεωρούμε τώρα ότι η μετοχή είναι αυτή που έχει μείνει πιο πίσω και πρέπει να κοιτάξει προς τα 1,20 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έβαλε κάποιος πώληση 1.750 τεμάχια στα 302 ευρώ. Μεγάλη εντολή αν κάνεις την πράξη.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Λόγω πώλησης οικοπέδου ενισχύθηκε 13%. Η αποτίμηση στα 6,7 εκατ. ευρώ και θα πάρει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για το οικόπεδο. Το θέμα είναι πως νομίζουμε ότι τα λεφτά θα τα πάρουν οι τράπεζες.

EPSILON NET: Στο +6% περίπου και σε νέα ιστορικά υψηλά.

PERFORMANCE: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή και μάλιστα με καλούς όγκους για τα δεδομένα της. Δε θέλουμε υποχώρηση κάτω από 8,90 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης