Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θέμα για αύξηση κεφαλαίου στη Γ.Σ. των Ευρωσυμβούλων – Την είχε διαψεύσει ο Ταυρίδης στο ΒΝ

Θέμα για αύξηση κεφαλαίου στη Γ.Σ. των Ευρωσυμβούλων – Την είχε διαψεύσει ο Ταυρίδης στο ΒΝ
Η συνέλευση θα αποφασίσει το ύψος της αύξησης και τους λοιπούς όρους αυτής
Σχετικά Άρθρα

Η εταιρεία Ευρωσύμβουλοι δημοσίευσε πριν από λίγο πρόσκληση για γενική συνέλευση στις 30 Ιουνίου και ανάμεσα στα θέματα αναφέρεται: Λήψη απόφασης για την υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 119 του Ν. 4548/2018 για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρίας – Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με έκδοση νέων κοινών μετοχών, με την καταβολή μετρητών.
Ουσιαστικά το θέμα αυτό στην ατζέντα έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες στο ΒΝ o Στάθης Ταυρίδης.
Συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου με αφορμή φήμες που κυκλοφορούσαν στην αγορά για αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα με παραίτηση των παλαιών μετόχων, το ΒΝ είχε επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, ο οποίος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το θέμα της αύξησης και μάλιστα τότε είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα έχει θετικά ίδια κεφάλαια και θα βγει από την επιτήρηση.
Όμως η εταιρεία στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δεν είχε θετικά ίδια με αποτέλεσμα να μη βγει από την επιτήρηση.
Σήμερα ανακοινώθηκε και η αύξηση κεφαλαίου.
Η διοίκηση θα προτείνει στη γενική συνέλευση να αξιολογήσει και να αποφασίσει για τα μέτρα τα οποία πρέπει να υιοθετηθούν από την εταιρία, προκειμένου να βελτιωθεί η κεφαλαιακή διάρθρωση αυτής.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας της εταιρίας θα προτείνει την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου αυτής με την καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Η συνέλευση θα αποφασίσει το ύψος της αύξησης και τους λοιπούς όρους αυτής.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης