Επιχειρήσεις

Ταυρίδης (Ευρωσύμβουλοι): Κατηγορηματική διάψευση για αύξηση κεφαλαίου, έξοδος από επιτήρηση τον Απρίλιο

Ταυρίδης (Ευρωσύμβουλοι): Κατηγορηματική διάψευση για αύξηση κεφαλαίου, έξοδος από επιτήρηση τον Απρίλιο

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 άρχισε να φαίνεται η ανάκαμψη των μεγεθών της εισηγμένης, συνεχίστηκε και το 2020 και θα συνεχιστεί και το 2021

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι Στάθης Ταυρίδης, τις φήμες που κυκλοφόρησαν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη μετοχή και είχαν ως αποτέλεσμα να πιεστεί η τιμή της μετοχής.

«Δεν υπάρχουν σενάρια και ειδικά για αύξηση με παραίτηση των παλαιών μετόχων, που θα έπληττε τους παλαιούς μετόχους», αναφέρει μιλώντας στο ΒΝ.
Όπως σημειώνει υπήρχαν επαφές με αμερικανική εταιρεία, η οποία ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι σήμερα.
Η εταιρεία ανακάμπτει και βελτιώνει τα μεγέθη της και στις 31 Μαρτίου αναμένεται να δημοσιεύσει ισολογισμό, ο οποίος θα αποτυπώνει και το γύρισμα των ιδίων κεφαλαίων σε θετικό έδαφος.
Η κερδοφορία υπάρχει και το μόνο θέμα παραμονής στην επιτήρηση ήταν τα ίδια κεφάλαια αναφέρει ο κ.Ταυρίδης, επομένως, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα καταθέσει η εταιρεία αίτημα άρσης της επιτήρησης.
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 άρχισε να φαίνεται η ανάκαμψη των μεγεθών της εισηγμένης, συνεχίστηκε και το 2020 και θα συνεχιστεί και το 2021.

Βλέπει ενάρετο κύκλο

Αρχίζει ένας ενάρετος κύκλος με διάρκεια 5-6 έτη.
Οι πιο κερδισμένες θα είναι οι λεγόμενες BIG-4, αλλά θα υπάρξει όφελος και για αρκετές του κλάδου, μικρότερου μεγέθους, όπως οι Ευρωσύμβουλοι.
Ποσό 10 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-20 που πήρε παράταση δεν έχει απορροφηθεί και ξεκίνησε και το νέο ΕΣΠΑ 27 δισ. ευρώ.
Το ΕΣΠΑ 21-27 το έχει αναλάβει η εταιρεία για λογαριασμό της κυβέρνησης ενώ παράλληλα τρέχει έργα για αρκετά υπουργεία.
Πάντως, ο κ.Ταυρίδης εξέφρασε και την ανησυχία του καθώς η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος για παράδειγμα στις επιστρεπτέες προκαταβολές και όχι στα έργα που θα φέρουν δουλειές, θα αυξήσουν τζίρους και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, από την εμπειρία του βλέπει ότι δεν προχωράνε γρήγορα οι διαδικασίες και κάποια υπουργεία έχουν σχεδόν μηδενική απορρόφηση κονδυλίων.
Θεωρεί πως η λύση είναι στο εκτεταμένο outsourcing.
Όπως τονίζει το πρώτο δίμηνο του 2021 δείχνει μία κάμψει και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προχωράνε οι αιτήσεις, οι τιμολογήσεις κ.α.
Θα έπρεπε ειδικά αυτήν την περίοδο να τρέχουν οι προκηρύξεις με διπλάσιους ρυθμούς, γιατί τώρα το χρήμα έχει μεγαλύτερη αξία, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο του 2020 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 2,54 εκατ. ευρώ από 1,57 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 29 χιλ. ευρώ από 258 χιλ. ευρώ.
Η συνολική καθαρή θέση του ομίλου ήταν αρνητική κατά 1,1 εκατ. ευρώ και της μητρικής κατά 593 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης