Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Όλη η ουσία στην τελευταία ώρα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Όλη η ουσία στην τελευταία ώρα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Λίγο μετά το άνοιγμα έκανε το υψηλό ημέρας η αγορά και στη συνέχεια άρχισε να διολισθαίνει χαμηλότερα. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και δε έβρισκες εύκολα χαρτιά που να ξεχωρίζουν. Περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο έκανε χαμηλό ημέρας και στη συνέχεια αντέδρασε με δύναμη, αλλάζοντας την εικόνα και όσα είχε δείξει μέχρι εκείνη την ώρα.

Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες έφτασε σχεδόν το υψηλό ημέρας και μετά τις δημοπρασίες έγραψε νέο υψηλό. Οι τράπεζες παραμένουν αδύναμες και συμπλήρωσαν έξι πτωτικές συνεδριάσεις. Παρά την τραπεζική υποχώρηση η αγορά έκλεισε με άνοδο και κοντά στις 910 μονάδες έχοντας βοήθειες ξανά από μη τραπεζικά χαρτιά. ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Τιτάν και Μυτιληναίος μεταξύ αυτών που ηγήθηκαν της ανόδου.

ΕΥΔΑΠ: Εξαιρετικό το παίξιμο. Διόρθωση μέχρι εκεί που έπρεπε και αντίδραση ξανά με στόχο την υπέρβαση και πάλι των 9 ευρώ. Κλείσιμο στα 8,85 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας, με άνοδο 5,11% και με σχετικά χαμηλό όγκο 111 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 942 εκατ. ευρώ.

MOTOR OIL: Και εδώ κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 13,92 ευρώ με άνοδο 2,35%. Παραμένει αρκετά πίσω έναντι της αγοράς η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός δείκτης συμπλήρωσε 6 πτωτικές. Απώλειες για ΕΥΡΩΒ και μικρότερες για ΕΤΕ, αμετάβλητη η ΠΕΙΡ και με οριακή άνοδο η ΑΛΦΑ.

ΤΙΤΑΝ: Απολύτως ικανοποιημένη η στήλη πλέον από την πορεία της. Άργησε αλλά μας έδωσε σχεδόν το στόχο που θέλαμε. Είχαμε γράψει πως θέλαμε τιμές κοντά στα 18 ευρώ ή λίγο υψηλότερα, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης. Σήμερα αν προσθέσουμε και την επιστροφή κεφαλαίου (0,40 ευρώ), που έχει κόψει αλλά δεν έχει πληρώσει, είμαστε στα 18 ευρώ σχεδόν. Την αφαιρούμε επομένως από τις επιλογές μας με όφελος 30% σχεδόν στο εικονικό μας χαρτοφυλάκιο. Στα 17,58 ευρώ και στο +2,93%.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Θα μπορούσαμε να πούμε πως η αγορά έχει δώσει μεγάλη κίνηση και πλέον οι μετοχές δεν είναι εξόφθαλμα φθηνές. Βλέπουμε κάποια ανοδικά περιθώρια σε κάποιες, αλλά υπάρχουν και αρκετές όπου έχουν κατά την άποψή μας δίκαιη αποτίμηση. Αυτό με βάση τα αποτελέσματα του 2020 και τα θεμελιώδη, όχι τα ΘΑ. Το περιθώριο υπάρχει λόγω καλών εκτιμήσεων για το 2021 και χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή. Το πόσο όμως είναι, αν δε δούμε νούμερα δε μπορούμε να ξέρουμε.

Όσα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου έχουν ανακοινωθεί έχουν αναδείξει κάποιες ευκαιρίες. Το ζητούμενο είναι να δώσουν ενημέρωση όσες περισσότερες εισηγμένες γίνεται. Έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Για να δούμε ποιες θα ανακοινώσουν. Με βάση τα αποτελέσματα του 2020 έχουμε αναρτήσει θέμα για τις φθηνές με βάση p/e. Η ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια είναι χρήσιμη το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εκμεταλλεύονται διορθώσεις αλλά και ευκαιρίες που εμφανίζονται.

AEGEAN (update): Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση που λένε, από την εταιρεία. Πέρασε η ημερομηνία που είχε δώσει η διοίκηση για τις λεπτομέρειες της αύξησης και ούτε μία ανακοίνωση για μετάθεση ημερομηνίας. Θα το γράψουμε όπως το σκεφτόμαστε: Θέλουμε τις εισηγμένες να παρέχουν πλήρη ενημέρωση και στις καλές αλλά και στις κακές εποχές. Στα 5,63 ευρώ και στο +4,26% με όγκο 41 χιλ. τεμάχια. Μετά την ανάρτηση του κλεισίματος βγήκε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αύξηση θα γίνει στα 3,20 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι αρκετά χαμηλότερα από το σημερινό κλείσιμο. Για κάθε μία παλιά οι μέτοχοι έχουν  δικαίωμα για 0,262542164271582 νέες. 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σταθερή αξία στα χαρτοφυλάκια. Στα 15,31 ευρώ και στο +2,27%.

ΕΛΠΕ: Ισχυρή ανοδική κίνηση σήμερα με το στοίχημα να μπαίνει πλέον στα 6,60 ευρώ. Αν σπάσει εκεί τη μεγάλη αντίσταση θα μπορούσε να πάει 1 ευρώ ακόμα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή, χωρίς να βλέπουμε μεγάλους όγκους. Με βάση το τρίμηνο η μετοχή είναι αρκετά φθηνή. Τα 6,76 ευρώ με απώλειες 2,59% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ο πωλητής φαίνεται πως συνεχίζει και γύρισε λίγο χαμηλότερα η μετοχή. Παραμένει βέβαια η φθηνότερη του ΧΑ. Αν όμως δεν τελειώσει ο αμοιβαίος ίσως συνεχιστεί η ταλαιπωρία. Στα 5,82 ευρώ και στο -1,36% με 165 χιλ. τεμάχια.

ΣΠΥΡΟΥ: Η πρώτη μέρα στην επιτήρηση συνοδεύτηκε με σημαντικές απώλειες.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Κοιτώντας τη στάθμιση στους δείκτες, βλέπουμε πως η Πειραιώς στο Γενικό Δείκτης έχει βαρύτητα 5,13% όση περίπου και της Εθνικής, ενώ ο ΟΠΑΠ είναι στο 4,79% και η ΑΛΦΑ που έχουν ίδια αποτίμηση 5,71%. Στον FTSE 25 έχει η Πειραιώς 4,2%, η Eurobank 8,83%, η Alpha 7,87%.

ΣΙΔΜΑ: Κοντεύει να πιάσει το 1 ευρώ.

ΑΤΤΙCA GROUP: Επιλογή της στήλης στα 0,80 ευρώ πριν από δύο μήνες παρά κάτι. Στόχος τα 1,20 ευρώ. Σήμερα στα 1,07 ευρώ και στο +7% με όγκο 77 χιλ. τεμάχια και υψηλό ημέρας στα 1,10 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις έχει κάνει μεγάλο όγκο για τα δεδομένα της. Βρίσκεται και μπροστά σε μεγάλη αντίσταση και αν τη σπάσει ανοίγει ο δρόμος για τα υψηλά του περσινού Γενάρη.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Μεγάλη πίεση σήμερα στη μετοχή με αποτέλεσμα να κλείσει κάτω από τα 0,50 ευρώ. 

Η στήλη επιστρέφει Δευτέρα 24 Μαΐου

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης