Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Covid free ο Γ.Δ., το παράδοξο της Πειραιώς και οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Covid free ο Γ.Δ., το παράδοξο της Πειραιώς και οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Επιτέλους σε προ πανδημίας επίπεδα. Άλλες αγορές τα έχουν δει αρκετούς μήνες νωρίτερα, αλλά την Ελλαδίτσα μας την αγνοούσαν και ας είχαν δημοσιεύσει δεκάδες εταιρείες εξαιρετικά αποτελέσματα και «φώναζαν» οι αποτιμήσεις για το πόσο φθηνές ήταν.

Η αγορά συνεχίζει ανοδικά με μετοχές που έχουν μείνει πίσω, σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Διατηρείται αυτό το rotation. Σήμερα εκτός από το limit up της Πειραιώς, τα βλέμματα τράβηξε η Alpha Bank, η οποία είναι τρομερά πίσω σε σύγκριση με τις άλλες δύο συστημικές, αλλά και η Jumbo, με την ΕΧΑΕ.

Καλή κίνηση από Μυτιληναίο, Eurobank, Aegean και Fourlis. Η Εθνική δε μπόρεσε να πάει σε νέα υψηλά και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με οριακή άνοδο. Πτωτικά η Ελλάκτωρ και η Coca Cola. Στα μικρομεσαία το ενδιαφέρον ήταν επιλεκτικό και σε κάποιες που προσπαθούσαν να πάνε υψηλότερα έβγαιναν αρκετά χαρτιά.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ψάχνουν όλοι να καταλάβουν γιατί τρέχει η μετοχή και δεν ακολουθεί το παράγωγο. Μέρες τώρα γράφουμε για αυτό το «παράδοξο», αλλά φανταζόμαστε πως όλων πάει το μυαλό κάπου. Και μόνο που θα διαβάζουν κάποιοι τίτλους «στο +30% η Πειραιώς» θα περνάει το μήνυμα, ασχέτως αν οι παλιοί μέτοχοι που είχαν μετοχές από την αρχή του έτους για παράδειγμα χάνουν πάνω από 85%.

Δεν υπάρχει καμία λογική στην κίνηση της μετοχής, αλλιώς θα ακολουθούσε και το παράγωγο. Απλά στη μετοχή, ο αριθμός που είναι ελεύθερος είναι περιορισμένος, ενώ στο παράγωγο ατελείωτος. Δε νομίζουμε πως κρύβεται κάτι άλλο, εκτός και αν κάποιος πρέπει να μαζέψει πίσω μετοχές και το κάνει τόσο επιθετικά, γιατί δε βρίσκει.

Σε κάθε περίπτωση εμείς περιμένουμε τα νέα από την κατανομή των μετοχών. Για να δούμε εκεί ποιοι θα πάρουν και ποιοι θα μείνουν έξω… Στο +30% η μετοχή λοιπόν σήμερα και στα 2,5860 ευρώ. Παραμένει η μετοχή με τη χειρότερη απόδοση από την αρχή του έτους. Τα όσα έχουν γίνει στη μετοχή δε ξεχνιούνται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εδώ και μέρες ξεχωρίζει η Alpha Bank και κάνουν στάση ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, παραμένοντας βέβαια κοντά στα υψηλά τους. Εμείς είχαμε εστιάσει στο γράφημα και στο πόσο πίσω είναι μείνει η ΑΛΦΑ. Για να το πούμε απλά για να έχει την ίδια πορεία με τις άλλες δύο θα έπρεπε ήδη να έλεγε 1,60 ευρώ. Ίσως αυτή η απόσταση εξηγεί κάπως την κίνηση των τελευταίων ημερών.

JUMBO: Πάλι πάνω από τα 16 ευρώ η μετοχή και με καλό όγκο. Θέλουμε να προσεγγίζει και πάλι τα 17 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ο γενικός δείκτης σε προ πανδημίας επίπεδα αλλά η μετοχή όχι. Θα έπρεπε να βρίσκεται στα 4,60 ευρώ. Στα 4,40 ευρώ υπάρχει πολύ ισχυρή αντίσταση. Στα 4,12 ευρώ σήμερα και στο +3%.

INTRACOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Στα 1,75 ευρώ και στο +11,82% με όγκο 217 χιλ. τεμάχια. Καλή πορεία για τη μετοχή και έχουν μπει βέβαια και τα κομμάτια που πήραν τα στελέχη στα 0,30 ευρώ παρακαλώ!

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Είχε διορθώσει αρκετά και σήμερα αντέδρασε και με καλό όγκο. Στα 0,4270 ευρώ και στο +9,49% με 112 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στα 0,10 ευρώ ξανά η μετοχή και με καλό όγκο.

ΑΒΑΞ: Αναμέτρηση ξανά με το 1 ευρώ. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η μετοχή, αλλά οι διαθέσεις φαίνονται…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προσπάθησε ο αγοραστής σήμερα και τα κατάφερε. Στα 1,50 ευρώ και στο +3,59% με όγκο 29 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Στις 134 χιλ. τεμάχια ο όγκος σήμερα. Μεγάλες εντολές και από τις δύο πλευρές. Υψηλό στα 1,1650 ευρώ και κλείσιμο στα 1,1150 ευρώ. Λογικά αν τέλειωσε ο πωλητής θα δούμε καλύτερα επίπεδα για τη μετοχή.

BYTE: Αποτίμηση 25 εκατ. ευρώ και τιμή 1,58 ευρώ. Ίδια κεφάλαια στο τέλος του 2020 15,6 εκατ. ευρώ και δανεισμός λίγο πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο όμως 9,3 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές. Τα καθαρά κέρδη στα 1,62 εκατ. ευρώ από 554 χιλ. ευρώ. P/E 15 για τη μετοχή και νομίζουμε υπάρχουν ομοειδείς με πολλαπλάσιο…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης