Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε προ πανδημίας επίπεδα με οδηγό την αναβάθμιση από S&P

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε προ πανδημίας επίπεδα με οδηγό την αναβάθμιση από S&P
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Θετική έκπληξη από τον οίκο S&P, ο οποίος αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα ενώ βλέπει θετικές προοπτικές. Επίσης βλέπει ανάπτυξη 4,9% για φέτος και 5,8% για το 2022. Εξαιρετικά νέα και σε συνδυασμό με την υπερκάλυψη της αύξησης της Τράπεζας Πειραιώς, δίνουν και πάλι το προβάδισμα στους αγοραστές.

Ακόμα και αναλυτές που δεν ήταν θετικοί για κλάδους του ΧΑ, γυρίζουν θετικοί. Το θέμα είναι να προχωρήσουν σωστά τα πράγματα, να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία και να δούμε μακροπρόθεσμη άνοδο στο ΧΑ. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών δίνει ένα καλύτερο πολλαπλασιαστή κερδών στα κέρδη του 2021.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2020 ολοκληρώνονται στο τέλος της Μ.Εβδομάδας και πάλι έχουμε περί τις 100 εταιρείες που ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει και ανάμεσα μεγάλα ονόματα. Ο Γενικός Δείκτης πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα και γιατί όχι να τα ξεπεράσει.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι έντονα ανοδικό, με τους αγοραστές να οδηγούν το γενικό δείκτη στις 920 μονάδες και με υψηλό τζίρο. Ξεχωρίζει το +12% της Πειραιώς, αλλά και τα νέα υψηλά της Alpha Bank. Όλος ο FTSE 25 είναι σε θετικό έδαφος.

Για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες το ΧΑ καταφέρνει να βρεθεί στα επίπεδα που είχε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτά σε επίπεδο γενικού δείκτη. Γιατί πολλές μετοχές έχουν ήδη βρεθεί.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε μετοχές εταιρειών με καλά θεμελιώδη, χαμηλό δανεισμό, καλή κερδοφορία παρά την πανδημία και φυσικά που σέβονται το μέτοχο και δίνουν μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου. Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει και μία καλή ρευστότητα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε πισωγυρίσματα ή μετοχές εταιρειών που έχουν μείνει πίσω.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τσαγκαροδευτέρα μάλλον σήμερα και καμία εταιρεία δε δημοσίευσε σήμερα το πρωί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν να έχουν τα βλέμματα πάνω τους. Από τις 4 συστημικές η μία πάλι φέτος κατέστρεψε τους μετόχους της όσο και να πανηγυρίζουν κάποιοι για την τρομερή υπερκάλυψη και την ποιότητα των επενδυτών που μπήκαν. Η Alpha Bank είναι στο +30% από την αρχή του έτους χωρίς τη σημερινή πορεία, η Εθνική στο +13,6% και η Eurobank στο +31%. Η Πειραιώς είναι στο 91%.

Το ξεκίνημα ωθεί την Πειραιώς στα 2,28 ευρώ με το παράγωγο να είναι στα 1,52 ευρώ. Ισχυρή κίνηση προς τα 1,30 ευρώ από την Alpha Bank και στα 0,79 ευρώ η Πειραιώς. Η ΕΤΕ στα 2,6750 ευρώ. Όλες οι συστημικές πλην Πειραιώς που είναι στο +14% έχουν άνοδο άνω του 4%.

ΕΧΑΕ: Κάνει και αυτή κίνηση αφού η αναβάθμιση δίνει προοπτικές βελτίωσης των αποτιμήσεων. Θα λέγαμε μάλιστα πως έχει μείνει αρκετά πίσω το τελευταίο διάστημα. Στα 4,13 ευρώ και στο +3,25%.

ΤΙΤΑΝ: Πάνω από τα 17 ευρώ.

ATTICA GROUP: Στα 1,0550 ευρώ και στο +5% με χαμηλό όγκο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Πάνω από τα 1,80 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΑΒΑΞ: Ξαναβλέπει το 1 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Με χαμηλό όγκο προσπαθεί να ξεπεράσει τα 5 ευρώ. Αρκετά φθηνή η μετοχή με βάση τον ισολογισμό του 2020.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διορθωτικά σήμερα μετά την κίνηση των προηγούμενων ημερών.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Επαναλαμβάνουμε τον προβληματισμό μας για την καθυστερημένη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης με βάση όσα μας είχε πει ο κ.Ταυρίδης σε πρόσφατο θέμα μας. Έχουμε αφαιρέσει τη μετοχή από τις επιλογές μας μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε να μη δούμε άλλα σε σχέση με όσα μας είπε.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης