Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες στα βαριά χαρτιά – Η Πειραιώς στο -30%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες στα βαριά χαρτιά – Η Πειραιώς στο -30%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά και ήπια ανοδικά. Στο ΧΑ τα βλέμματα είναι στην Πειραιώς, με την τιμή να είναι limit down. Η αύξηση της Πειραιώς, η επικείμενη έκδοση ομολόγου της Μυτιληναίος, η αύξηση της Ελλάκτωρ και της Aegean, θα πάρουν ρευστότητα.

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα έχει βρεθεί το ΧΑ και οι αναλυτές δικαιολογούν μία διόρθωση. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται θα βοηθήσουν ώστε να εκδηλωθούν και πάλι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Το ΧΑ άνοιξε με απώλειες περίπου 0,5%. Υποχωρούν οι τράπεζες, ενώ ήπιες απώλειες καταγράφονται στα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν και όσα αναφέρουν οι αναλυτές, έστω ότι ένας Έλληνας επενδυτής είχε μετοχές μέχρι την προηγούμενη βδομάδα και σήμερα μετά το reverse split έχει 1 μετοχή με τιμή 4,7840 ευρώ. Αυτός ο επενδυτής έχει δικαίωμα να αγοράσει άλλες 23,8 μετοχές με τιμή 1-1,15 ευρώ ανά μετοχή.
Έστω ότι του δίνονται στην υψηλή τιμή.

Για τις νέες μετοχές θα καταβάλει 27,37 ευρώ και έστω ότι την παλιά την έχει αγοράσει στην τιμή κλεισίματος ήτοι 4,7840 ευρώ. Θα έχει λοιπόν καταβάλει 32,154 ευρώ και θα έχει 24,8 μετοχές. Η μία θα στοιχίζει 1,296 ευρώ. Αν θέλετε κάντε το παράδειγμα με 10 μετοχές για μεγαλύτερη ευκολία. Αυτό χωρίς να υπολογιστεί η πορεία της σήμερα. Επίσης, σήμερα θα πούμε πως δεν έχει κάποιος λόγο να αγοράσει μετοχές, γιατί δεν έχει δικαίωμα, ενώ όσοι έχουν πάλι δεν έχουν λόγο να τις κρατάνε αφού έχουν κλειδωμένο το δικαίωμα.

Δε συζητάμε για κάποιο πιο παλιό επενδυτή που έχει αγοράσει τη μετοχή αρκετά υψηλότερα. Επίσης αν η τιμή διάθεσης είναι το 1 ευρώ, το παραπάνω παράδειγμα δίνει μέση τιμή 1,15 ευρώ. Για να έχετε επίσης μία εικόνα της προσαρμοσμένης τιμής, αν κάποιος είχε αγοράσει μετοχές στις 31/12/2020, η προσαρμοσμένη τιμή σήμερα είναι 21,44 ευρώ. Με αυτήν την τιμή η ζημιά είναι τεράστια και δε βελτιώνεται με τις νέες μετοχές.

ΠΕΙΡ: Από τα παραπάνω προκύπτει πως το σημερινό -30% και τα 3,35 ευρώ είναι απολύτως δικαιολογημένα. Υψηλό το ανεκτέλεστο στους πωλητές. Σημειώνεται πως το παράγωγο έχει στα 3,12 ευρώ 24 χιλ. συμβόλαια προς πώληση. Τα 3,12 ευρώ είναι η χαμηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει σήμερα. Δεν είχε κάνει πράξη την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάτω από τα 1,30 ευρώ η μετοχή και στα 1,28 ευρώ με απώλειες 2,29%. Η άποψη της στήλης είναι γνωστή: Όσο συνεχίζονται οι διαμάχες, επηρεάζεται η μετοχή.

COCA COLA: Στο +1,90% και στα 29,02 ευρώ που είναι και τα υψηλά της και στηρίζει την προσπάθεια του ΧΑ να μην απομακρυνθεί από τις 900 μονάδες σημαντικά.

AS COMPANY: Πωλήσεις 19,6 εκατ. ευρώ από 23,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,87 εκατ. ευρώ από 3,09 εκατ. ευρώ. Όλες κι όλες οι υποχρεώσεις στα 5 εκατ. ευρώ με περίπου 350 χιλ. ευρώ οι υποχρεώσεις από μισθώσεις. Ταμείο 6,93 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 8,68 εκατ. ευρώ, ήτοι 15,6 εκατ. ευρώ περίπου. Υπήρχαν απαιτήσεις 10,5 εκατ. ευρώ και αποθέματα 4,6 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι θα λάβουν 0,07 ευρώ ανά μετοχή με επιστροφή κεφαλαίου.

NEWSPHONE: Στο τέλος του 2020 είχε ταμειακά διαθέσιμα 10,15 εκατ. ευρώ με 2,4 εκατ. ευρώ συνολικό δανεισμό. Λόγω είσπραξης απαιτήσεων από το δημόσιο έβγαλε κέρδη 213 χιλ. ευρώ από ζημιά 357 χιλ. ευρώ παρά τη μείωση του τζίρου και το αρνητικό EBITDA. Επίσης έχει και 4,2 εκατ. ευρώ σε συμμετοχές αλλά και 1,7 εκατ. ευρώ απαίτηση από δάνειο που έχει δώσει στη Λεβάντε Φέρρις.

ΚΕΚΡΟΨ: Υποχωρεί 2% και είναι στα 1,95 ευρώ. Η αποτίμηση βούτηξε στα 38,6 εκατ. ευρώ μετά τις εξελίξεις με τα διεκδικούμενα ακίνητα στο Π.Ψυχικό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Μια χαρά τα έχουν καταφέρει και έχουν στηρίξει το ΧΑ εδώ και πολλούς μήνες. Οι εισροές τους έχουν απορροφήσει τις εκροές των ξένων, ενώ στο μήνα που πέρασε άνοιξαν μεγάλο αριθμό νέων κωδικών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης