Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 5Χ5 ανοδικές και η εβδομάδα +1,89% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 5Χ5 ανοδικές και η εβδομάδα +1,89% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πολύ καλή εβδομάδα και ο Απρίλιος μπήκε με τον καλύτερο τρόπο. Πέντε στις πέντε ανοδικές για το γενικό δείκτη τον Απρίλιο, με νέα υψηλά 14 μηνών και προσέγγιση της περιοχής των 900 μονάδων. Πολλοί πρωταγωνιστές, με εναλλαγές, με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και μεγάλες υπεραξίες. Η εβδομάδα με 4 συνεδριάσεις είχε άνοδο 1,89%

Ξεχώρισε η Alpha Bank, η οποία είχε μείνει αρκετά πίσω με βάση το διάγραμμα και την απόδοση των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Βέβαια πολύ καλά πήγε και η ΕΥΡΩΒ. Ξεκουράστηκε λίγο η ΕΤΕ. Καλά για την ΠΕΙΡ τι να πούμε;

Έπιασε ο ΟΤΕ στο κλείσιμο τα 14 ευρώ, καλή κίνηση από Μυτιληναίος και Viohalco. Εκτός FTSE 25 ξεχώρισε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ λόγω μερίσματος, η Άβαξ, λόγω πληροφοριών για Εγνατία και αρκετές ακόμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλη την εβδομάδα ήταν ανοδική η ΑΛΦΑ και μάλιστα με καλά ποσοστά ανόδου. Από τα 0,9174 ευρώ που ήταν την περασμένη Πέμπτη πριν την αργία πήγε στα 1,10 ευρώ, ήτοι άνοδος 19,90%. Στο 10,34% η αντίστοιχη άνοδος για τη Eurobank και πτώση 0,40% για την Εθνική. Η Πειραιώς υποχώρησε 32,69%.

ΟΤΕ: Τα 14 ευρώ και λίγο πιο πάνω μας έχουν δώσει στο παρελθόν σημαντικές ευκαιρίες για trading. Πιστεύουμε πως πλησιάζει η ώρα να αφήσει πίσω της αυτό το επίπεδο, με αφορμή και τα μερίσματα που έρχονται. Στο κλείσιμο, στα 14 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κίνηση πάνω από τα 14 ευρώ με αφορμή κάποιες πληροφορίες πως μαζί με την Άβαξ παίρνουν την Εγνατία. Στα 14,27 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Πήγε μέχρι τα 8,24 ευρώ αλλά τη γύρισαν και πάλι στα 8 ευρώ. Θα πρέπει μάλλον να τελειώσει ο πωλητής πριν ανοίξει για υψηλότερα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η τιμή της μετοχής σε σύγκριση με την τιμή που την είχαμε επιλέξει μας είχε κάνει πριν λίγες μέρες να σκεφτούμε να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές. Διόρθωσε όμως λίγο και δεν το κάναμε. Με την εξέλιξη του μερίσματος θεωρούμε πως πρέπει να παραμείνουμε γιατί η απόδοση είναι μεγάλη.

Ουσιαστικά υπάρχει μεγαλύτερη premium λόγω της τιμής της Cenergy σήμερα και σε σύγκριση με τη μεσοσταθμική που υπολογίστηκε το μέρισμα. Απολύτως δικαιολογημένο το σημερινό +8,13% το οποίο βέβαια προστίθεται στην άνοδο των τελευταίων εβδομάδων, η οποία αποδίδεται στο μέρισμα. Στα 2,46 ευρώ με αποτίμηση 923 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Καμιά φορά αποφασίζουν κάποιοι μέτοχοι και μικρομέτοχοι να βάλουν τέλος στα παιχνιδάκια ή να φωνάξουν με τον τρόπο τους «ως εδώ». Μέρες τώρα με περίεργο τρόπο πιεζόταν η μετοχή. Σήμερα που βρέθηκε μέχρι και τα 0,2260 ευρώ (αν είναι δυνατόν), κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία.

Εδώ θα πρέπει να πάρουν κάποια απόφαση οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση. Μέρισμα δε δίνουν, αγορές ιδίων δε θέλουν και επενδύσεις δεν έχουν κάνει. Καλό θα είναι να μας πουν επομένως τι θέλουν και τι θα κάνουν το ταμείο; Στο +16,09% και στα 0,2670 ευρώ με μεγάλο όγκο 558 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Και από εδώ θα θέλαμε από την Alpha Bank να αποφασίσει τι θα κάνει με την εισηγμένη. Τι θα κάνει το ταμείο; Επενδύσεις δεν κάνει, μέρισμα δε δίνει, τι το «κουβαλάει»; Τσάμπα η μετοχή, αλλά λόγω διασποράς και αδιαφορίας για τους μετόχους, δεν κάνει κίνηση. Στα 6,75 ευρώ και στο +1,50%. Ας κάνει μία δημόσια πρόταση να τελειώνουμε.

AUTOHELLAS: θα λέγαμε πως διαγραμματικά έχει περιθώριο μέχρι τα 7,30 ευρώ και μετά μέχρι τα 8 ευρώ. Μαζί με το μέρισμα είμαστε περίπου στα 7,35 ευρώ ήδη. Για τη στήλη είναι αρκετή η απόδοση, επομένως την αφαιρούμε από τις επιλογές μας. Ο λόγος είναι η άνοδος συνολικά της αγοράς και στην προσπάθεια να δείξουμε πως είναι θεμιτές και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Στις 42 πλέον η επιλογές της στήλης. Στα 7,15 ευρώ και στο +2,29%.

FOURLIS: Παραμένει κοντά στα υψηλά 13 μηνών αλλά διαγραμματικά έχει υστέρηση έναντι της αγοράς. Με όγκο σήμερα αν και είχε και ένα καλό πακέτο. Η τιμή θα λέγαμε πως είναι δίκαιη, αλλά θα θέλαμε να δούμε μία προσπάθεια υπέρβασης των 4,50 ευρώ πριν την αφαιρέσουμε από τις επιλογές μας.

ΑΒΑΞ: Εξαιρετική κίνηση λόγω των πληροφοριών για την Εγνατία, όπου κατεβαίνει μαζί με τη Μυτιληναίος. Στα 0,9270 ευρώ και στο +7,29% με όγκο 793 χιλ. τεμάχια εκ των οποίων 500 χιλ. τεμάχια αφορούσαν πακέτα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Συνεχίζονται οι πωλήσεις αλλά δεν καταφέρνουν να πλήξουν τη μετοχή. Πήγε βέβαια μέχρι τα 0,58 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 0,5240 ευρώ με άνοδο 3,97% και όγκο 165 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΥΡΟΣ: Έκανε σήμερα 17 χιλ. κομμάτια και συνολικά από την αρχή του έτους μαζί με τα σημερινά έχει όγκο 28,2 χιλ. τεμάχια. Στα 0,30 ευρώ έγιναν τα 10 χιλ. τεμάχια αλλά η μετοχή στη συνέχει υποχώρησε στα 0,29 ευρώ. 

LAVIPHARM: Εντυπωσιακή πορεία με +26% στις τελευταίες 5. 

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εντυπωσιακό κλείσιμο με άνοδο 14,9% και όγκο 14 χιλ. τεμάχια. 

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης