Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +14% η Ελλάκτωρ – Οι κινήσεις της Reggeborgh ενίσχυσαν τη μετοχή

Στο +14% η Ελλάκτωρ – Οι κινήσεις της Reggeborgh ενίσχυσαν τη μετοχή
Η Reggeborgh που κατέχει το 14,5% της Ελλάκτωρ σχεδιάζει τη μείωση του ποσοστού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να μπορέσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρ και να ξεπεράσει και τα ζητήματα ανταγωνισμού που εγείρονται
Σχετικά Άρθρα

(upd6) Με κέρδη 14,29% έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ, στο περιθώριο των πληροφοριών που έχει μεταδώσει σήμερα το ΒΝ και κάνουν λόγο για μείωση του ποσοστού των «Ολλανδών» στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προκειμένου να επικεντρωθούν στην Ελλάκτωρ.
Ο τίτλος ενισχύθηκε 14,29% και έκλεισε στα 1,60 ευρώ με υψηλό όγκο συναλλαγών στα 1,61 εκατ. τεμαχία και με την κεφαλαιοποίηση στα 342 εκατ. ευρώ. 

Τι θα κάνει η Reggeborgh στον Ελλάκτωρ;

Με βάση πληροφορίες η Reggeborgh που κατέχει το 14,5% της Ελλάκτωρ σχεδιάζει τη μείωση του ποσοστού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να μπορέσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρ και να ξεπεράσει και τα ζητήματα ανταγωνισμού που εγείρονται.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού αργά ή γρήγορα θα άγγιζε την Reggeborgh και τις επενδυτικές στρατηγικές που έχει ακολουθήσει.
Σε αυτή την περίπτωση η Reggeborgh θα μπορέσει να ελέγξει τον Ελλάκτωρ, αγοράζοντας και το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατέχει το 12,55% της Ελλάκτωρ.
Στις 10 Μαρτίου 2021 λήγει η option μεταξύ Reggeborgh και Μπόμπολα και έχει αναφερθεί ότι θα δοθεί παράταση για 2 μήνες.
Ωστόσο εάν υπάρξουν επιταχυνόμενες εξελίξεις στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τότε είναι πιθανό η Reggeborgh να εξασκήσει την option και τελικά να υποβάλλει δημόσια πρόταση στον Ελλάκτωρ μετά την αύξηση κεφαλαίου.
Βέβαια στον Ελλάκτωρ η Greenhill των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Reggeborgh εξέλιξη που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην επιτάχυνση των εξελίξεων…
Το τελευταίο διάστημα η μετοχή έχει κάνει αρκετές φορές τη… διαδρομή 1,30 ευρώ έως 1,55 ευρώ και θα πρέπει να ξεφύγει από το εν λόγω επίπεδο προκειμένου να προσεγγίσει την επόμενη αντίσταση στα 1,80 ευρώ.
Η αγορά περιμένει τις ανακοινώσεις για τα σχέδια των Ολλανδών και κυρίως την αύξηση κεφαλαίου.
Να σημειωθεί επίσης όπως αναφέρεται και σε άλλο θέμα στο ΒΝ πως από την μακρινή Αυστραλία, έρχονται νέα προβλήματα για τη διοίκηση της Ελλάκτωρ.
Υπεργολάβος της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ, Biosar Australia, προσβάλλει ανεξόφλητες απαιτήσεις και ζητά την κήρυξη της εταιρείας σε πτώχευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 16 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης