Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στην Credit Suisse το πακέτο στην Alpha Bank 2,6 εκατ. τεμαχίων

tags :
Στην Credit Suisse το πακέτο στην Alpha Bank 2,6 εκατ. τεμαχίων
Το πακέτο είχε συνολική αξία 2,1 εκατ. ευρώ και έγινε στην τιμή των 0,81 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Στην Credit Suisse πήγε σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το πακέτο των 2,64 εκατ. τεμαχίων που έγινε στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης στη μετοχή της Alpha Bank.
Σημειώνεται πως το πακέτο είχε συνολική αξία 2,1 εκατ. ευρώ και έγινε στην τιμή των 0,81 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή της Alpha Bank έχει πολύ καλή συμπεριφορά σήμερα και καταγράφει άνοδο περίπου 4%, ενώ σημειώνεται πως κινείται πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Μάλιστα το υψηλό ημέρας το έγραψε στα 0,8320 ευρώ που αποτελεί την επόμενη αντίσταση για τη μετοχή.
Ο συνολικός όγκος ανέρχεται στα 8,4 εκατ. τεμάχια.
Να σημειωθεί πως όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΒΝ η Alpha Bank βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους συμβούλους της και θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να εκδώσει ομολογιακό δάνειο Τier II προκειμένου να αντισταθμίσει κομμάτι των κεφαλαίων που η τράπεζα θα αναλώσει λόγω της μεγάλης τιτλοποίησης του Galaxy η οποία ως γνωστόν βρίσκεται στην τελική της ευθεία.
Σύμφωνα με πηγές του Bankingnews (BN) η έκδοση θα κινηθεί μεταξύ 450-500 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αφού σε σημαντικό βαθμό οι αποφάσεις αυτές θα επηρεαστούν και από τη συγκυρία της αγοράς αλλά και από τη διαμόρφωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων στο πλάισιο του έργου.
Ας σημειωθεί πάντως πως η αγορά στην παρούσα φάση προσφέρεται όπως λένε έγκυροι παράγοντες αν και όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επανεξετάσουν τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις δυνάμει των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της πανδημίας.
Επομένως η χρονική στιγμή για μια έκδοση πρέπει να θεωρείται κρίσιμη αφού κάθε τράπεζα απευθύνεται και στην εγχώρια αλλά κυρίως στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.
Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει την τράπεζα να ανακτήσει ένα τμήμα των κεφαλαίων που "χάνει" εξαιτίας της μεγάλης τιτλοποίησης του Galaxy η οποία υπολογίζεται να την οδηγήσει σε έναν συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τάξης του 16% έχοντας δηλαδή 2 έως 2,5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το επίπεδο του κεφαλαιακού δείκτη πριν τη μεγάλη προαναφερόμενη τιτλοποίηση


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης