Τελευταία Νέα

Τα νέα καθοριστικά τεχνικά σημεία για τους ΓΔ και FTSE25

tags :
Τα νέα καθοριστικά τεχνικά σημεία για τους ΓΔ και FTSE25
Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Για πρώτη φορά μετά από 32 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης σχηματίζει καθοδικά candlesticks εξ ολοκλήρου κάτω από τη βραχυχρόνια γραμμή τάσης Q του περασμένου Σεπτεμβρίου ενώ διαγραμματικά αρνητική είναι και η καθοδική τμήση του ψυχολογικού μαξιλαριού των Buyers μεταξύ των 590 με 585 μονάδων.

Απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση του ανοδικού momentum είναι η εκ νέου ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη με τον κατάλληλο τζίρο συναλλαγών άνω των 588 μονάδων. Κίνηση η οποία εάν πληρωθεί θα επανατοποθετήσει το δείκτη στις ράγες για την αντίσταση των 610 μονάδων.

Στην αντίθετη περίπτωση που αποτυπωθεί ανοδική αδυναμία στην περιοχή που εκτείνεται χαμηλότερα των 590 με 587 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε την απαρχή μιας πτωτικής κίνησης που μπορεί να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη αντιμέτωπο με το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 560 με 555 μονάδων.

Όσον αφορά το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η ζώνη που θέλει προσοχή είναι οι 1528 με 1524 μονάδες καθώς διέρχεται η κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού W.

Ισχυρή διακράτηση της εν λόγω ζώνης θα σπρώξει πάλι το δείκτη προς επανεκτίμηση της αντίστασης των 1592 μονάδων. Αντιθέτως εάν πραγματοποιηθεί καθοδική λύση του καναλιού θα πρέπει να αναμένουμε πτωτική κίνηση προς την περιοχή των 1475 μονάδων περίπου.

FTSE_04112016.png

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης