Τελευταία Νέα
Στη Ροή των Τερματικών του Χ.Α.

CREDIT SUISSE: Γιατί η ΣΩΛΚ-CΕNERGY θα έχει λαμπρό μέλλον

tags :
CREDIT SUISSE: Γιατί η ΣΩΛΚ-CΕNERGY θα έχει λαμπρό μέλλον

CREDIT SUISSE  : ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΩΛΚ-CENERGY ΕΧΟΥΝ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η Credit Suisse με πρόσφατό της report για την τιμή του πετρελαίου, αναλύει σε βάθος το μέλλον του shale crude oil-gas. Αναλύει με βάση τις τιμές πετρελαίου το μέλλον του shale crude oil-gas των ΗΠΑ (σχιστολιθικό πετρέλαιο).

Βλέποντας τη μέση τιμή του WTI (πετρέλαιο ΗΠΑ) για το 2017 στα 55$, το 2018 στα 62.5$ και 2019 στα 62.5$ βλέπει ότι χρειάζεται ο κλάδος, κρατηθείτε, κεφαλαιουχικές επενδύσεις (για αγωγούς κλπ) από 30 δις δολάρια το 2017 σε 48 δις δολάρια το 2018, σε 62 δις δολάρια το 2019 φτάνοντας το 2024 στα 92 δις δολάρια (βλέπε πίνακα).

Αντιλαμβάνεστε, ότι βλέπει να τριπλασιάζονται οι ανάγκες κεφαλαιουχικών επενδύσεων από τα 30 δις δολάρια στα 90 δις δολάρια. Αυτό λοιπόν δημιουργεί μία τεράστια ευκαιρία για τα ΣΩΛΚ έχοντας ήδη πίσω τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και επειδή ήδη έχει προμηθεύσει τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου (ENERGY TRANSFER, CHENIERE κλπ) ακόμα και ένα μικρό κομμάτι της πίτας από την οκταετή ανάπτυξη να πάρει, φτάνει και περισσεύει.

Συγχρόνως όπως διαβάζουμε στην πρόσφατη ειδησεογραφία έχουν πάρει πάλι φωτιά οι αγωγοί στην γειτονιά της Ελλάδος, βλέπε ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IGB Pipeline) και Southstream. Από την άλλη ετοιμάζονται και τα σχέδια για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη. Τα ΣΩΛΚ πλέον προσφέρουν όλη την γκάμα των σωλήνων και πλέον δεν χρειάζονται άλλες μεγάλες κεφαλαιουχικές δαπάνες δηλαδή πηγαίνουν στη εποχή ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ.



______________________

[Δυστυχώς, η διοίκηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με τη σχέση ανταλλαγής που καθόρισε, αδικεί κατάφορα τους μετόχους της ΣΩΛΚ. Αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι το 2017 θα είναι χρονιά της CENERGY γιατί εκτός από το λαμπρό μέλλον των ΣΩΛΚ προμηνύεται εξίσου λαμπρό και το μέλλον των ΕΛΚΑ].

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης