Τελευταία Νέα

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Που επικεντρώνουν την προσοχή τους για το β’ 6μηνο και τι μπορεί να πάει άσχημα

tags :
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Που επικεντρώνουν την προσοχή τους για το β’ 6μηνο και τι μπορεί να πάει άσχημα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Που επικεντρώνεται η δική της προσοχή για το β’ εξάμηνο του 2016

Τελική Γραμμή: Κερδοφορία


Πιστωτικές ζημιές: Το κόστος για τις νέες πιστωτικές ζημιές για το σύνολο του 2016 θα είναι 150-170 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τις 170 μονάδες βάσης του α’ εξαμήνου.



Οργανικά Έξοδα: Η εθελούσια έξοδος θα ξεκινήσει σύντομα και έχει ήδη κοστολογηθεί 118 εκατ. ευρώ στο Q4:15. 
.

Related image.

Οργανικά αποτελέσματα: Αναμένεται αύξηση του επιτοκιακού εισοδήματος λόγω της εξάλειψης του Πυλώνα χρηματοδότησης ΙΙ, ΙΙΙ από την είσπραξη του αποτελέσματος της πώλησης της Finansbank με συνολικό όφελος περίπου 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση

Άλλα: Η καταγραφή της ζημιάς από την πώληση της Finansbank δεν θα προκαλέσει απομείωση των υφιστάμενων μετόχων καθώς έχει ήδη καταλογισθεί στα κεφάλαια από το τέταρτο τρίμηνο του 2015.


PIRAEUS BANK: Που επικεντρώνεται η δική της προσοχή για το β’ εξάμηνο του 2016

Τελική Γραμμή: Κερδοφορία

Πιστωτικές ζημιές: Το κόστος για τις νέες πιστωτικές ζημιές για το σύνολο του 2016 θα είναι 140 μονάδες βάσης ή 1 δις ευρώ.


Οργανικά Έξοδα: Στο β’ εξάμηνο η τάση μείωσης των οργανικών εξόδων θα συνεχιστεί με μείωση δικτύου και ολοκλήρωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου. Ισχυρότερες επιδράσεις από το γ’ τρίμηνο και μετά

Οργανικά αποτελέσματα: Αναμένεται αύξηση του επιτοκιακού εισοδήματος λόγω της μείωσης του χρηματοδοτικού κόστους

Related image

΄Αλλα: Το δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα στο τέλος Ιουνίου 2016 μειώθηκε περαιτέρω κατά 23 καταστήματα στη διάρκεια του 2ου 3μήνου 2016 και διαμορφώθηκε σε 678 μονάδες (σήμερα στις 673), ενώ σε επίπεδο Ομίλου ανήλθε σε 939, με μείωση 42 μονάδων τριμηνιαίως. Στόχος οι 650 μονάδες στην Ελλάδα στο τέλος του 2017, επίπεδο το οποίο αναμένεται να επιτευχθεί αρκετά νωρίτερα.

_____

ΤΡΑΠΕΖΕΣ και... Τι μπορεί να πάει άσχημα:

Οι τραπεζικοί ισολογισμοί έχουν πλέον ένα σημαντικό περιθώριο απορρόφησης νέων πιστωτικών ζημιών, καθώς σταθεροποιούν το προ προβλέψεων αποτέλεσμα σε επίπεδα ανώτερα των προβλέψεων.

Βέβαια, μια απότομη αύξηση των προβλέψεων φθάνοντας τα 100 δις ευρώ θα δημιουργούσε θέμα επάρκειας κεφαλαίων. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να στραβώσουν πολύ τα πράγματα στην οικονομία, το ΑΕΠ να μείνει αρνητικό και η αξία των “ΚΑΛΥΨΕΩΝ” να συνεχίσει να υποχωρεί.
Related image

Σε αυτή και μόνο την περίπτωση οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να ζητήσουν φρέσκα κεφάλαια από την αγορά. Αν κάτι τέτοιο ωστόσο αποφευχθεί, τότε μιλάμε για την απόλυτη επενδυτική ευκαιρία..

Οι τράπεζες διαπραγματεύονται κάτω από το 1/3 της ενσώματης καθαρής θέσης –απόρροια των διαφορετικών ρίσκων απομείωσης που διατρέχουν από CoCo’s, προνομιούχες κλπ-  με δείκτες που σταδιακά αρχίζουν να βάζουν το συν μπροστά. Και τούτο συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση τα τελευταία χρόνια.

___________

ALPHA BANK – που επικεντρώνεται η προσοχή της για το β’ εξάμηνο του 2016

Πιστωτικές ζημιές: Για το υπόλοιπο του 2016 να κινηθούν χαμηλότερα από το μέσο όρο του α’ εξαμήνου

Οργανικά Έξοδα: Στόχος να μην ξεπεράσουν τα έξοδα σε ετήσια βάση τα 1,15 δις ευρώ. Η σχέση κόστους εσόδων για το 2016 να κινηθεί στο 48%

Image result for alpha bank logo

Οργανικά αποτελέσματα: Στόχος τα επαναλαμβανόμενα κέρδη να κινηθούν στα 1,2 δις ευρώ. Το επιτοκιακό περιθώριο αναμένεται να μείνει στα επίπεδα του α’ εξαμήνου στο υπόλοιπο του 2016 και το 2017

Άλλα: Τα οφέλη εξοικονόμησης από την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονται σε 38,5 εκατ. ευρώ τα οποία αναλύονται σε 28 εκατ. ευρώ από την ρευστότητα άντλησης από την ΕΚΤ με ενέχυρο ελληνικά ομόλογα και τα υπόλοιπα από την μείωση των εξόδων από την χρήση του Πυλώνα ΙΙ. Το όφελος μπορεί να αυξηθεί στα 48 εκατ. ευρώ, εφόσον εξοφληθεί πλήρως η χρηματοδότηση του Πυλώνα ΙΙ.



Που επικεντρώνει την δική της προσοχή η Eurobank για το β’ εξάμηνο του 2016

Related image

Τελική ΓραμμήΚερδοφορία

Πιστωτικές ζημιές: 
Το κόστος για τις νέες πιστωτικές ζημιές για το σύνολο του 2016 θα είναι λιγότερο από 200 μονάδες βάσης στο σύνολο των καθαρών δανείων..

Οργανικά αποτελέσματα: Τα προ προβλέψεων αποτελέσματα θα κινηθούν άνω του 15% σε σχέση με το 2015

‘Αλλα: Ο όμιλος πούλησε 234 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Βουλγαρία και Ρουμανία με κέρδος βελτιώνοντας κατά 10 μονάδες βάσης το δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων.




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης