Τελευταία Νέα

Η αγορά θα μας δείξει πρώτη ότι η οικονομία αρχίζει να βλέπει ρυθμούς ανάπτυξης

tags :
Η αγορά θα μας δείξει πρώτη ότι η οικονομία αρχίζει να βλέπει ρυθμούς ανάπτυξης

 


Greek Market WEEKLY Overview

_________________

FAST FINANCE SEC- Ηλ.Ζαχαράκης

_________________

Η αγορά δεν κατάφερε να κατοχυρώσει το πολύ σημαντικό 585-590 επίπεδο δίνοντας πάλι διόρθωση και δοκιμάζοντας πλέον την πολύ σημαντική στήριξη του 558 που θα ανοίξει τον δρόμο για πτωτική κίνηση προς το 535 σε πρώτη και στο 520 επίπεδο σε δεύτερη φάση.

Μπορεί να είχαμε παράλληλους βίους το τελευταίο διάστημα με τις ξένες αγορές μιας και εμείς είμαστε αισθητά κάτω από το Brexit επίπεδο, παρόλα αυτά δεν τις είχαμε και πτωτικές. Ο Σεπτέμβριος είναι από τους δύσκολους μήνες για την κυβέρνηση μιας και πρέπει να περάσει βιαστικά τα προαπαιτούμενα, αν θέλει να πάρει της δόση των 2.8 δις και να κλείσει την αξιολόγηση κοιτώντας αμέσως μετά τον Ντράγκι στα μάτια και περιμένοντας θετικές κινήσεις του.

Ίσως ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΘ που δεν είχαμε τάματα ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση. Αυτό από μόνο του είναι θετικό σαν γεγονός μιας και πλέον τόσο οι πολιτικοί όσο και ο λαός καταλαβαίνουν πως τα τάματα δεν μπορούν να δώσουν λύσεις.

Όλα δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν είναι ικανό να βρεθεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εκτός και αν δούμε κάποιο μαραθώνιο το επόμενο διάστημα κάτι που φαντάζει δύσκολο. Το θέμα των κόκκινων δανείων είναι μέσα στα προαπαιτούμενα οπότε το πιο πιθανό είναι ο τραπεζικός κλάδος να δώσει νέα. Στις 10 του επόμενου μήνα θα έχουμε και τον διαγωνισμό για την πώληση του ΑΔΜΗΕ κάνοντας ένα μικρό ακόμα βήμα σε περίπτωση που όλα πάνε κατ’ ευχήν.

Greek Market WEEKLY Overview (2)

Η αγορά για να μπορέσει να δώσει ένα καλύτερο Momentum χρειάζεται να κατοχυρώσει την ζώνη του 585-590 ενώ σε περίπτωση που χάσουμε το επίπεδο του 558 το πιο πιθανό είναι να έχουμε και πάλι μία κίνηση στην ζώνη του 535 ή του 520.

Μέχρι στιγμής γίνεται με πολύ χαμηλούς όγκους μάχη χαρακωμάτων με τις κινήσεις να εναλλάσσονται από κάποιους λίγους δεικτοβαρείς τίτλους. Επιμένουμε ότι το πρόβλημα μας είναι ο χρόνος και όχι οι τιμές..

Mιας και αν κάποιος βγάλει στην άκρη τον τραπεζικό κλάδο, θα δει πως στα τελευταία χρόνια οι τίτλοι κινούνται μέσα σε συγκεκριμένα όρια τιμών. Αν δεν δούμε κάποια άλλη “πολιτική ατασθαλία” και υπάρξει η βοήθεια από τους εταίρους και την ΕΚΤ όταν τελειώσουμε με τα προαπαιτούμενα η οικονομία θα μπορέσει να αρχίσει να βλέπει ρυθμούς ανάπτυξης. Να είμαστε σίγουροι ότι η αγορά θα είναι αυτή που θα μας το δείξει πρώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης