Τελευταία Νέα

Α.Μάνθος: Άκαρπη και η προσπάθεια του RSI να υπερβεί τις 60 μονάδες μέτρησης

tags :
Α.Μάνθος: Άκαρπη και η προσπάθεια του RSI να υπερβεί τις 60 μονάδες μέτρησης

-Απόστολος Μάνθος**

Στο ίδιο έργο θεατές με τον Γενικό Δείκτη για ακόμα μία φορά να ξεκινάει για μια “πτήση” άνω των 580 μονάδων, με προορισμό τις 610 και κάπου λίγο μετά την…απογείωση να μένει από καύσιμα, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στους λίγους εναπομείναντες βραχυχρόνιους ενεργούς επενδυτές.
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η καθοδική λύση, ή μη, του πλαγιοανοδικού καναλιού, όπου το όριο στη κάτω πλευρά αποτυπώνεται πλέον πολύ κοντά στις 565 με 563 μονάδες. Καθοδική τμήση με σημαντική αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα ωθήσει το Γενικό Δείκτη προς το κάτω διαγραμματικό “μαξιλάρι” στήριξης των 550 με 545 μονάδων, ανοίγοντας όμως δίαυλο επικοινωνίας με το τελευταίο “προπύργιο” των “Bulls” στις 517 με 510 μονάδες.
Από πλευράς τεχνικών δεικτών στο ημερήσιο chart του Γενικού Δείκτη εμφανής είναι η “κίβδηλη” ανοδική διάσπαση των Bollinger Bands μετά την πρωτοφανή συσσώρευσή τους, γεγονός που “ανακάτεψε ακόμα περισσότερο τη τράπουλα” για όσους προσπάθησαν να πάρουν τον ανοδικό στροφέα προς τις 600 μονάδες.
Άκαρπη απέβη και η προσπάθεια του Relative Strength Index (RSI) να υπερβεί τις 60 μονάδες μέτρησης, στοιχείο όπου προκάλεσε έντονη αμφισβήτηση για την ποιότητα της ανόδου στις αρχές του μήνα.
Τώρα ο ίδιος δείκτης μετά από ένα “pullback” προσπαθεί να κρατηθεί στο γνωστό του εύρος τιμών στήριξης των τελευταίων 25 συνεδριάσεων μεταξύ δηλαδή των 47 με 44 μονάδων μέτρησης.
Εκεί όμως θα θέλει λίγο προσοχή καθώς στατιστικά όταν ο RSI λαμβάνει τιμές χαμηλότερα των 44 μονάδων δίνει βίαιη καθοδική ρότα στο Γενικό Δείκτη…
______________
** Υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης