Τελευταία Νέα

Το “πάτημα” στις 580 μονάδες δεν υποστηρίχθηκε από τα λεγόμενα “βαριά χαρτιά”

tags :
Το “πάτημα” στις 580 μονάδες δεν υποστηρίχθηκε από τα λεγόμενα “βαριά χαρτιά”

-Απόστολος Μάνθος

Yπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Η έντονη ανοδική εκτόνωση των Ευρωπαϊκών Τραπεζών έστρεψε, πιθανότατα, το βλέμμα κάποιων διαχειριστών πολύ βραχυχρόνιων funds και στις Ελληνικές Τραπεζικές μετοχές, ρίχνοντας στην Αγορά ένα ποσό της τάξεως των 20 με 25 εκατ. ευρώ…

Αυτό το “ευτελές”, για το μέγεθός τους, αγοραστικό ποσό, αλλά αρκετά “ταραχώδες” για τα “ρηχά νερά” της εγχώριας Αγοράς (εδώ και εβδομάδες ο συνολικός όγκος συναλλαγών δε μπορούσε να ξεπεράσει τα 35 εκατ. τεμάχια) δημιούργησε ένα ισχυρό αγοραστικό κύμα στις Τραπεζικές μετοχές παρασύροντας και τον Γενικός Δείκτη πάνω από το όριο αντίστασης των 580 μονάδων, δίχως όμως μέχρι τώρα να μπορέσει να αφήσει το στίγμα της επιβεβαιωμένης ανοδικής διάσπασης και κίνησης προς την επόμενη αντίσταση των 610 μονάδων.

Το “πάτημα” στις 580 μονάδες δεν υποστηρίχθηκε, ως όφειλε, από τα λεγόμενα “βαριά χαρτιά” (ΦΦΓΚΡΠ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ), κάτι που άφησε στους συμμετέχοντες ενεργούς επενδυτές την πικρή αίσθηση ανοδικής πλάνης, ή μιας εξελισσόμενης βραχυχρόνιας “Bull trap” κίνησης.

Εάν τώρα στις επόμενες συνεδριάσεις συνεχιστεί η ανοδική κωλυσιεργία των τίτλων βαρύνουσας σημασίας, μη συνεπικουρώντας έτσι στη διαγραμματική διαφυγή άνω των 580 μονάδων, θα προκληθούν αντίρροπες δυνάμεις σπρώχνοντας εκ νέου το Γενικό Δείκτη προς τις 550 μονάδες.

Εκεί όμως θα έχει να αντιμετωπίσει τις έντονες ρευστοποιήσεις των βραχυχρόνιων κεφαλαίων, που πίστεψαν την ανοδική αντίδραση προς τις 610 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης