Τελευταία Νέα

XA: Γιατί είναι η δίκαιη τιμή του γενικού δείκτη στις 700 μονάδες

tags :
XA: Γιατί είναι η δίκαιη τιμή του γενικού δείκτη στις 700 μονάδες
ΑΓΟΡΑ ΧΑ: Εκείνο που πρέπει να φροντίσουμε είναι να επανακτήσουμε την χρηματιστηριακή μας ψυχραιμία και σκέψη προχωρώντας στα περαιτέρω. [Πάντα αναφορικά με τις χρηματιστηριακές προθέσεις-κινήσεις και την εν γένει συμπεριφορά μας…]. 

Το παρελθόν, ο θυμός και η αγανάκτηση δεν θα σταθούν αρωγοί στο οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα θελήσουμε. {Και εφ όσον φυσικά είμαστε σε θέση}… Αγνοούμε λοιπόν την παρελθοντολογία και ψυχρά + ψύχραιμα πορευόμεθα. Εξετάζουμε μόνοι μας την κάθε περίπτωση που μας ενδιαφέρει και απλά ενημερωνόμεθα μέσω πηγών που μπορεί κανείς να εμπιστεύεται.

Αν δεν γνωρίζουμε – έστω κατά προσέγγιση – το τι και πως παίζεται στην αγορά μας, καλύτερα θα ήταν να μην ασχοληθούμε με αυτή. Κι αυτό γιατί η κατάληξη στο 99% των περιπτώσεων είναι ήδη γνωστή… Κανείς δεν προτίθεται ούτε και πρόκειται να μας χαρίσει χρήματα…

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Δυνητικά τα επίπεδα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει ο ΓΔ είναι τα επίπεδα πριν τα Capital Controls και την διακοπή των συναλλαγών όταν και πάλι η χώρα ήταν σε δημοσιονομικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Ωστόσο θα πρέπει να γίνουν δύο προσαρμογές: α) Η αυξημένη φορολογία των εταιριών κατά 300 μονάδες βάσης ή 10% υψηλότερες από πέρυσι συν τα μέτρα και β) η διατήρηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ αν το σημείο αναφοράς ήταν οι 797 μονάδες για την δίκαιη αποτίμηση της αγοράς οι δύο αυτοί παράγοντες συνδυαστικά θα κόψουν περί τις 100 μονάδες από τις αποτιμήσεις, μιας και οι κερδοφορίες αναμένεται να επηρεαστούν στο κοντινό μέλλον και από τις υφεσιακές επιδράσεις των φορολογικών μέτρων.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Άρα δίκαιη τιμή στις 700 μονάδες και από εκεί και πέρα δυνατότητες για κάτι καλύτερο θα διαφανούν μόνο με πακέτο ανάπτυξης, καλύτερο τουρισμό ή με ρεσιτάλ αποκρατικοποιήσεων.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης