Τελευταία Νέα

Θετικό στοιχείο η παραμονή του ΓΔ για 7 συνεδριάσεις πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών

tags :
Θετικό στοιχείο η παραμονή του ΓΔ για 7 συνεδριάσεις πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών
"Στάση αναμονής τηρεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο, την τρέχουσα εβδομάδα, μετά από δύο συνεχόμενες ανοδικές" αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Θετικό στοιχείο η παραμονή για επτά συνεδριάσεις πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών που σήμερα κινείται στις 612 μονάδες. Το να παραμείνει στις επόμενες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 612 μονάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την συνέχεια, καθώς από το Καλοκαίρι του 2014 ο Δείκτης κινείται μόνιμα κάτω από τον ΚΜΟ και η επιβεβαίωση της ανοδικής διάσπασης του θα μπορούσε να αλλάξει τα επίπεδα διακύμανσής του.

Αντίθετα ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών που σήμερα κινείται στις 628 μονάδες λειτουργεί προς το παρόν ως αντίσταση και περιμένουμε τις κρίσιμες εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα για να αποκτήσει ο Δείκτης την ανάλογη δυναμική για την διάσπασή της και την αναμέτρηση με την επόμενη σημαντική αντίσταση στις 650 μονάδες.

Με την ως τώρα ανοδική κίνηση από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου, το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει εν μέρει προεξοφλήσει την επιτυχή ολοκλήρωση της Αξιολόγησης, αλλά υπάρχουν αποφάσεις από το Eurogroup αλλά και στη συνέχεια από την ΕΚΤ και τους οίκους αξιολόγησης που μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική προς τις 700 μονάδες, ή σε αντίθετη περίπτωση να προβληματίσουν τους επενδυτές.

Οι αποφάσεις στο Eurogroup στις 24/5, γύρω από το ζήτημα του χρέους, αλλά και το ύψος της δόσης θα είναι καθοριστικές για την διατήρηση της ανοδικής τάσης του Γενικού Δείκτη.

Η Ελληνική Οικονομία έχει άμεση ανάγκη για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Ιδιώτες και οποιαδήποτε απόφαση για μία δόση που θα κάλυπτε μόνο τις δανειακές υποχρεώσεις θα προβλημάτιζε την Αγορά.
Μία συμφωνία για το χρέος, έστω βραχυπρόθεσμη, θα βοηθούσε στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τις δυνατότητες της Ελληνικής Οικονομίας.

Η υπέρμετρη φορολογία και η αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων θα δημιουργήσει πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου για την ανάπτυξη, γι’ αυτό η επιτάχυνση των Αποκρατικοποιήσεων και η προώθηση των επενδυτικών σχεδίων είναι επιβεβλημένη.

Στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη, κάτω από τις 610 μονάδες, είναι η περιοχή των 590 μονάδων που συναντάμε και τον ΚΜΟ 30 ημερών και στη συνέχεια οι 570 μονάδες.

Οι δηλώσεις των εμπλεκόμενων δείχνουν πως όλοι θέλουν μια συμφωνία και η έως τώρα πορεία του Δείκτη δείχνει ότι οι διορθώσεις προσφέρονται για τοποθετήσεις από τους ενεργούς επενδυτές.

"Αύριο έχουμε λήξη Παραγώγων για τα ΣΜΕ και options του δείκτη FTSE Large Cap του Μαΐου. Την επόμενη εβδομάδα πλήθος εισηγμένων ανακοινώνει αποτελέσματα Α’ τριμήνου όπως στις 25/5 ΠΕΙΡ , ΜΟΗ , ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ , ΜΕΤΚ και 26/5 ΦΦΓΚΡΠ , ΕΤΕ" υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης