Τελευταία Νέα

ΧΑΑ: Το μεγαλύτερο στοίχημα των αποτελεσμάτων για την τρέχουσα χρήση

tags :
ΧΑΑ: Το μεγαλύτερο στοίχημα των αποτελεσμάτων για την τρέχουσα χρήση
Πέρυσι το σύνολο των 26 εταιριών που καλύπτονται με ανάλυση (εξαιρουμένων των τραπεζών) και όπου υπάρχει έστω και μερική ορατότητα κερδών διαπραγματεύονταν με ΡΕ 13,5 φορές τα κέρδη της χρήσης.
Έχοντας ολοκληρωθεί η αποτύπωση των οικονομικών πεπραγμένων του 2015 ο σχετικός δείκτης βρίσκεται στο 20,8 έχοντας αυξηθεί σταδιακά κατά την διάρκεια της χρονιάς όσο τα τρίμηνα επικαιροποιούσαν τις προβλέψεις. Βέβαια μιλάμε για σύνολο και όχι για επιμέρους μετοχές οι οποίες σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό «κρατήθηκαν».
Οι μεγάλες αρνητικές διαφορές στις αρχικές εκτιμήσεις σημειώθηκαν στις δύο κατασκευαστικές εταιρίες (κυρίως στην Ελλάκτωρ) την ΔΕΗ, τον Μυτιληναίο (μετά την αφαίρεση των εισροών από τα πιστοποιητικά διαθεσιμότητας) τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, την ΕΧΑΕ (με ένα μήνα κλειστό χρηματιστήριο) την Frigoglass (με σημαντικές ζημιές αποτίμησης) και σε μικρότερη κλίμακα αποκλίσεις σε Πλαίσιο, Intralot και Ελληνικά Πετρέλαια.
Για το 2016 οι προβλέψεις κερδοφορίας κατεβάζουν τον δείκτη και πάλι στις 12 φορές τα κέρδη, ελκυστικό μέγεθος ως προς τις επιμέρους εταιρίες.
Η διαφορά φέτος βρίσκεται στο ότι και ο τραπεζικός κλάδος έχει θετικό πολλαπλασιαστή αφού οι έως τώρα εκτιμήσεις δίνουν επιστροφή στην κερδοφορία για το 2016. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα των αποτελεσμάτων για την χρήση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Tου Μάνου Χατζηδάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης