Τελευταία Νέα

Αλλαγή ρότας μόνο με την καταστρατήγηση της ζώνης αντίστασης των 550 με 560 μονάδων

tags :
Αλλαγή ρότας μόνο με την καταστρατήγηση της ζώνης αντίστασης των 550 με 560 μονάδων

“Ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας και μόνο οι Jumbo, Αεροπορία Αιγαίου και οριακά, ο Τιτάν, γλίτωσαν από τη καθοδική λαίλαπα που επικρατεί από τις αρχές του έτους” όπως αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.
Πρωτοστατούντες της κίνησης για ακόμα μια φορά οι Τραπεζικοί τίτλοι, όπου οι απώλειες φτάνουν έως και -35% (Πειραιώς).
Το αποτέλεσμα της εν εξελίξει πτωτικής κίνησης είναι να οδηγηθεί ο Γενικός Δείκτης κάτω από το σημαντικό διαγραμματικό επίπεδο των 560 μονάδων “ανοίγοντας το φως για το διάδρομο κατάβασης” προς το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων.
Αλλαγή ρότας θα προκληθεί μόνο με την ανοδική καταστρατήγηση της ζώνης αντίστασης των 550 με 560 μονάδων δίνοντας “τροφή” στους “Bulls” για μια ανοδική συνέχεια προσέγγισης των 580 μονάδων.
Προς το παρόν ο Δείκτης φαίνεται να λαμβάνει τιμές μέσα σε ένα βραχύ ανοδικό “Flag” έχοντας ως άνω όριο τις 557 μονάδες και κάτω τις 531 μονάδες.
dynamikh
Οποιαδήποτε τμήση, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα δώσει ισχυρή κίνηση μιας, που η συσσώρευση, που έχει δημιουργηθεί έχει αρκετή δύναμη εκτόνωσης.
Από πλευράς τεχνικών δεικτών οι μεν πολύ βραχυχρόνιοι συνεχίζουν να “κοιτούν φοβισμένα” ανοδικά, οι δε αργοί πέραν της “oversold” κατάστασης, δεν συγκεντρώνουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να δώσουν το “αγοραστικό ok”.
Όσον αφορά τώρα το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ναι μεν έχει κάνει ένα ανοδικό “σκίρτημα” από τα ιστορικά χαμηλά των 140 μονάδων, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει ότι έχει την απαραίτητη ενέργεια για να επανέλθει μέσα στο επίπεδο αντίστασης των 156 με 164 μονάδων, στοιχείο που ενισχύει χρονικά την πιθανή καταγραφή νέων χαμηλών προς τις 130 με 124 μονάδες.
“Ξαφνικό στοπ στα καθοδικά σενάρια θα προκληθεί μόνο με τη βίαιη ανοδική διάσπαση των 164 μονάδων” τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης