Τελευταία Νέα

ΜΕΤΚΑ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μία... ανεξάρτητη προσέγγιση

tags :
ΜΕΤΚΑ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μία... ανεξάρτητη προσέγγιση

ΜΕΤΚΑ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανάλυση από Ειδικό Συνεργάτη μας



ΜΕΤΚΑ: 

Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση είναι το μόνο ιδιωτικό χαρτί που αγοράζεται χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς ναι μεν αλλά, καθώς δεν χρωστά και πλέον του 50% της κεφαλαιοποίησης καλύπτεται από μετρητά (€241 εκατ.).
Το μειονέκτημα της δραστηριοποίησής της, σε πολιτικά ασταθείς αγορές στην Μέση Ανατολή, μπορεί να αποδειχτεί σε εξαιρετικό πλεονέκτημα, καθώς φαίνεται η κατάσταση να αρχίζει να εξομαλύνεται στην Β. Αφρική και στην Μ. Ανατολ.
Επιπλέον, οι πρόσφατες διεθνείς επεμβάσεις στην Συρία (πολύ σημαντική αγορά για την εταιρεία), αναμένεται να επισπεύσουν τις διαδικασίες επίλυσης.
Σημαντική εξέλιξη και η ανάληψη ενεργειακού project συνολικού προϋπολογισμού $350 εκατ. στην Γκάνα, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική νέα αγορά.
Να σημειωθεί ακόμα ότι η εταιρεία πραγματοποιεί δυναμικό μπάσιμο στην εγχώρια αγορά, κοντράροντας στα ίσα τους παραδοσιακούς κατασκευαστικούς ομίλους. Τέλος να σημειωθεί και η εξαιρετική χρηματιστηριακή συμπεριφορά, καθώς φαίνεται να κατοχυρώνονται τα €8 ως στήριξη (Ρ/Ε15: 10, P/BV6M15: 0,8)
 ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:

Μπορεί η κόρη να είναι πολύ πιο προικισμένη, αλλά και η μαμά αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στα τρέχοντα επίπεδα.
Ο όμιλος έχει εισέλθει σε έντονα ανοδική τροχιά, με σημαντική βελτίωση των βασικών του μεγεθών, αλλά έχει δώσει πλέον μεγάλη βαρύτητα και στην μείωση του δανεισμού.
Η υποχώρηση των τιμών αλουμινίου αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα, αλλά η επέκταση της δραστηριότητας στον τομέα της ενέργειας, εκτιμάται ότι θα υπερκαλύψει τις όποιες απώλειες.
Μην ξεχνάμε ότι αγοράζουμε πλέον και 10% χαμηλότερα από την Fairfax. (Ρ/Ε15: 10, P/BV6M15: 0,6)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης