Τελευταία Νέα

KRI KRI: Το γ τρίμηνο ακολουθεί την ανοδική τάση του 6μήνου 2015

tags :
KRI KRI: Το γ τρίμηνο ακολουθεί την ανοδική τάση του 6μήνου 2015
Κρι - Κρι:

Η φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας το 2013 όχι μόνο δεν έκαμψε τα αποτελέσματα της αλλά η ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου αύξησε την δυναμικότητα και τα περιθώρια κερδοφορίας καθώς η εταιρία εμφανίζει κερδοφορία 4,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Στον κλάδο των γαλακτοκομικών, οι πωλήσεις της εταιρείας εμφανίζουν αύξηση +18,2%, γεγονός που αποδίδεται στην επανάκτηση των μεριδίων αγοράς στην Ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με τις νέες συνεργασίες στο εξωτερικό, με τις εθνικές αλυσίδες super market TESCO και MARKS & SPENCER στη Μ. Βρετανία, και με αλυσίδες super market στην Ιταλία και το Βέλγιο.

Στον κλάδο του παγωτού, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά ‐6,3. Σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο πολιτικο‐οικονομικό επίπεδο και την εφαρμογή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, η Διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι τόσο η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου, καθώς και η πορεία των πωλήσεων, δεν έχουν επηρεαστεί, ούτε αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά στο προσεχές διάστημα, από τους ελέγχους κίνησης κεφαλαίων.

Επίσης, δεν έχει παρατηρηθεί διαφοροποίηση στον ρυθμό εξόφλησης των απαιτήσεων από τους πελάτες εσωτερικού, ενώ έχει διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη εκτέλεση πληρωμών προς τους προμηθευτές του εξωτερικού, ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος αδυναμίας προμήθειας κρίσιμων υλικών. Στο τρίτο τρίμηνο, το οποίο είναι παραδοσιακά το ισχυρότερο της χρονιάς, η πορεία των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών ακολουθεί την ανοδική τάση που εμφανίζεται στο εξάμηνο 2015. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης