Τελευταία Νέα

ΤΟP Επιλογές μετοχών με κριτήριο την απόλυτη ποιότητα [μέρος 1]

tags :
ΤΟP Επιλογές μετοχών με κριτήριο την απόλυτη ποιότητα [μέρος 1]
  • ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

!ΚΑΡΕΛΙΑΣ:Με κερδοφορία 23,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και ταμειακά διαθέσιμα 297,8 εκατ. ευρώ η εταιρία θα μπορούσε να είναι άνετα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση και με πολλαπλάσια αποτίμηση αν είχε στοιχειώδη εμπορευσιμότητα. Αν εξαιρεθεί ο φόρος στα προϊόντα καπνού οι εξαγωγές της εταιρίας αποτελούν το 84% των καθαρών πωλήσεων οι οποίες σε ποσοστό άνω του 60% πραγματοποιούνται σε Ασία και Αφρική.  Ο καθαρός κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 27,8% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

!ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Η αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από 117 σε 124 εκατ. ευρώ (+6,3%) και των ενοποιημένων κερδών 9,84 σε 8,2 εκατ. ευρώ (+21%) έρχεται σε συνέχεια ενός ανάλογου πρώτου τριμήνου. ΟI εξαγωγές την περίοδο αυξήθηκαν κατά 9%, υποβοηθούμενες και από τη νέα μονάδα παραγωγής πλαστικών φύλλων 7 στρώσεων. Σε ότι αφορά την πορεία του τρίτου τριμήνου η εταιρία αναφέρει ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας μετά την επιβολή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίου στην Ελλάδα. 

!ΠΛΑΚΡ: Εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης στην εσωτερική αγορά, μειώθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο κατά 22% περίπου. Η μείωση αυτή υπερκαλύφθηκε από αύξηση των εξαγωγών που το μήνα Ιούλιο ήταν κατά 23% υψηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014. Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 65-70% των πωλήσεων. Δεν έκανε πράξεις ούτε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ούτε στη χθεσινή...



!ΚΡΙ-ΚΡΙ: Η φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας το 2013 όχι μόνο δεν έκαμψε τα αποτελέσματα της αλλά η ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου αύξησε την δυναμικότητα και τα περιθώρια κερδοφορίας καθώς η εταιρία εμφανίζει κερδοφορία 4,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Στο τρίτο τρίμηνο, το οποίο είναι παραδοσιακά το ισχυρότερο της χρονιάς, η πορεία των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών ακολουθεί την ανοδική τάση που εμφανίζεται στο εξάμηνο 2015.

!ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: : Εξαιρετικό και το β’ τρίμηνο, άλλωστε όσες εταιρίες βρίσκονται κοντά στον κλάδο των πετρελαιοειδών και των παραγώγων τους ως μέρος του κόστους παραγωγής και έχουν διεθνείς πωλήσεις διανύουν μια χρήση καλύτερων επιδόσεων. Ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός στο τέλος Ιουνίου ανήλθε σε 38,4 εκ. σε σχέση με 32,7 εκ. στις 31.12.2014...

!ΠΛΑΘ: Κι αυτό λόγω των προκαταβολών που πληρώθηκαν στο α’ εξάμηνο για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επενδύσεων για τη χρήση 2015. Στο τρίτο τρίμηνο η διοίκηση αναμένει ότι ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη θα διατηρήσουν την ανοδική τάση των δύο προηγούμενων τριμήνων σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2014. 

!ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ: Μετά από μια μικρή κάμψη το β’ τρίμηνο ήρθε να αποκαταστήσει την ισορροπία καθώς ο όμιλος από λειτουργικής άποψης παρουσιάζει και πάλι υψηλότερους ρυθμούς αύξησης κερδών σε σχέση με τις πωλήσεις. Τα 5,9 εκατ. ευρώ καθαρών κερδών του εξαμήνου έρχονται χωρίς την συνδρομή άλλων υψηλών μη λειτουργικών αποτελεσμάτων. 

!ΚΥΡΜ: Αντιθέτως τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα είναι αυξημένα κατά 0,977 εκατ. ευρώ ενσωματώνοντας διαφορές αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Από καθαρή ταμειακή θέση 1,7 εκατ. ευρώ στις αρχές του έτους το καθαρό ταμείο πλέον έχει ανέλθει στα 5,4 εκατ. ευρώ. Εκπληκτική η βελτίωσή του σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια, υπερεκμηδένισε δανεισμούς 60 και 70 εκατ. ευρώ... Πρώτη σε αποδόσεις η μετοχή του στο ΧΑ... Μακρυά, πολύ μακρυά ο δεύτερος...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ στο σημερινό ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης