Τελευταία Νέα
Speculator

Τα περίεργα φαινόμενα που οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε άμεση αναστολή της άδειας της Prelium ΑΕΠΕΥ

Τα περίεργα φαινόμενα που οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε άμεση αναστολή της άδειας της Prelium ΑΕΠΕΥ
H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε περίεργα φαινόμενα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες σε δραστηριότητες που δεν άπτονται άμεσα των χρηματιστηριακών συναλλαγών
Η απόφαση για προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της Prelium ΑΕΠΕΥ μπορεί να μην έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς η εταιρία υπολειτουργούσε εδώ και αρκετό καιρό αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε περίεργα φαινόμενα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες σε δραστηριότητες που δεν άπτονται άμεσα των χρηματιστηριακών συναλλαγών και προκειμένου να διαλευκανθεί η κατάσταση προχώρηση στην άμεση εφαρμογή της προσωρινής αναστολής.
Οι έρευνες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των υπηρεσιών της Επιτροπής συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και σε ευρύτερα πεδία από αυτά που αρχικώς εντοπίστηκαν ως προβληματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Prelium είχε συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των Οκτώβριο για να αποφασίσει την «οριστική παύση όλων των επενδυτικών και παρεπόμενων υπηρεσιών του Παραρτήματος Ι του ν. 4514/2018 και του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας, απόφαση για υποβολή αιτήματος ανάκλησης σχετικών αδειών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας περί εταιρικού σκοπού».
Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει την παύση υπηρεσιών και ότι θα καταθέσει την άδεια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά δεν το έπραξε.
Επιπλέον δεν έχει δημοσιεύσει στο ΓΕΜΗ την τροποποίηση του καταστατικού της που πρέπει να γίνει λόγω της παύσης υπηρεσιών ενώ έχουν εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της σημαντικές ενημερώσεις πελατών.

Οι Επενδυτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες: του Παραρτήματος Ι είναι
1) λήψη και διαβίβαση εντολών σχετικών με ένα ή περισσότερα χρηματοπιστωτικά μέσα,
2) εκτέλεση εντολών για λογαριασμό πελατών,
3) διενέργεια συναλλαγών για ίδιο λογαριασμό,
4) διαχείριση χαρτοφυλακίου,
5) επενδυτικές συμβουλές,
6) αναδοχή χρηματοπιστωτικών μέσων ή τοποθέτηση χρηματοπιστωτικών μέσων με δέσμευση ανάληψης
7) τοποθέτηση χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέ-\σμευση ανάληψης,
8) λειτουργία ΠΜΔ,
9) λειτουργία ΜΟΔ.

Ουσιαστικά η εταιρία δηλαδή με την παύση υπηρεσιών δεν είχε αντικείμενο και παρ όλα αυτά λειτουργούσε.
Ο λόγος της λειτουργίας της προφανώς και σχετίζεται με τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης