Τελευταία Νέα
Speculator

Η πρόταση Βασιλικής Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς) που αγνόησε ο Κωστής Χατζηδάκης και το φουσκωμένο βιογραφικό Φέκκα

Η πρόταση Βασιλικής Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς) που αγνόησε ο Κωστής Χατζηδάκης και το φουσκωμένο βιογραφικό Φέκκα
Οι μεγάλες χρηματιστηριακές που ήταν η εξής μία
Σχετικά Άρθρα
Η δημοσίευση της τοποθέτησης του κ. Μιχαήλ Φέκκα στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκάλεσε έκπληξη στην αγορά αλλά όχι και όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Φέκκας επί πολλά χρόνια είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (Πρόεδρος Τοπικής) και ασχολούμενος με τα κοινά του Δήμου Μεταμόρφωσης ενώ είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Και αυτό φαίνεται ότι ήταν που μέτρησε στην επιλογή του Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ως γνωστόν πολιτεύεται στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας όπου δραστηριοποιείται πολιτικά ο κ. Μιχάλης Φέκκας.

Εκτός «κούρσας»


Έτσι έμεινε εκτός «κούρσας» ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Νίκος Γεραντώνης τον οποίο προσπάθησε «απελπισμένα» να προωθήσει στην θέση του Α Αντιπροέδρου η κα Βασιλική Λαζαράκου χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που έχει στον κυβερνών κόμμα και παρεμβαίνοντας στον Κωστή Χατζηδάκη.
Βέβαια πέτυχε να τον τοποθετήσει στο ΔΣ της ΕΛΤΕ ως εκπρόσωπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς γι αυτό δεν έχει άμεσο λόγο το Υπουργείο Οικονομικών αλλά η ίδια η Κεφαλαιαγορά.

Οι μεγάλες χρηματιστηριακές ήταν μια μικρομεσαία


Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εξέδωσε ανακοίνωση για την τοποθέτηση Φέκκα όπου είναι σαφής η προσπάθεια να διογκωθεί το φτωχό από πλευράς επαγγελματικής εμπειρίας Βιογραφικό του κ. Φέκκα.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο στην ανακοίνωση αναφέρει πως ο κ. Φέκκας «Διαθέτει εικοσιπενταετή εμπειρία στην ελληνική κεφαλαιαγορά και μέχρι σήμερα είχε εργαστεί σε μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες ως υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου, υπεύθυνος διαχείρισης χαρτοφυλακίου, υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνων κ.ά».
Προσθέτει επίσης ότι «ο κ. Φέκκας κατέχει πιστοποιητικό καταλληλότητας (δ) για την εκπόνηση αναλύσεων σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πιστοποίηση διαπραγματευτή στην Αγορά Παραγώγων από το Χρηματιστήριο Αθηνών»
Στην πραγματικότητα ο κ. Φέκκας έχει εργαστεί μόνο στην Σαρρής Χρηματιστηριακή μια μικρομεσαία χρηματιστηριακή που είχε τον Ιανουάριο μερίδιο αγοράς 0,34%.
Στην Σαρρής ο κ. Φέκκας τον τελευταίο χρόνο ήταν επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίων και τα προηγούμενα δεκαεννιά χρόνια εσωτερικός ελεγκτής.
Από τον Ιούλιο του 2021 εμφανίζεται ότι εργαζόταν στην κανονιστική συμμόρφωση και τη διαχείριση ρίσκου στην ΕΔΕΚΤ η οποία διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλιστικών οργανισμών και τελεί υπό κρατικό έλεγχο μέσω του ΕΦΚΑ.
Αναζητήσαμε το τι ακριβώς έκανε ο κ. Φέκκας στην ΕΔΕΚΤ και αν είχε παρουσία αλλά δεν λάβαμε απάντηση μέχρι στιγμής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης