Τελευταία Νέα
Speculator

Το «σχολείο» εσωτερικών ελεγκτών στον όμιλο Φουρλή, προβληματίζουν οι συνεχείς παραιτήσεις - Τί απαντά στο ΒΝ

Το «σχολείο» εσωτερικών ελεγκτών στον όμιλο Φουρλή, προβληματίζουν οι συνεχείς παραιτήσεις - Τί απαντά στο ΒΝ
Η καθυστερημένη ανακοίνωση αλλαγής και τα όρια της νομοθεσίας
Σε πρώτης τάξεως «σχολείο» για να μεταβούν σε άλλη εταιρία αποδεικνύεται ο όμιλος Φουρλή ο οποίος αδυνατεί να κρατήσει τους προϊσταμένους εσωτερικού ελέγχου επί μακρόν.
Από το 2018 μέχρι και σήμερα ο όμιλος έχει αλλάξει τρεις εσωτερικούς ελεγκτές.
Βέβαια ίσως αργεί λίγο να ανακοινώσει τις αλλαγές όπως έκανε χθες που δημοσιοποίησε ότι στις 5 Φεβρουαρίου τοποθετήθηκε η κα κας Χρυσάνθη Τριανταφύλλου ως νέος εσωτερικός ελεγκτής σε αντικατάσταση του κ. Χρήστου Θεοδωρίδη, ο οποίος αποχώρησε από την θέση αυτή λόγω παραίτησης.
Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι η αλλαγή εσωτερικού ελεγκτή ανακοινώνεται εντός 20 ημερών με υποβολή του πρακτικού ΔΣ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η νέα εσωτερική ελέγκτρια κα Χρυσάνθη Τριανταφύλλου δεν είναι ακριβώς νέα καθώς απασχολείται ως εσωτερική ελέγκτρια στον όμιλο Φουρλή από το 2006 και από το 2021 είναι επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου της Trade Estates.

Ο προηγούμενος εσωτερικός ελεγκτής ο κ. Χρήστος Θεοδωρίδης πήρε μετεγγραφή στον όμιλο Public έχοντας προφανώς λάβει καλύτερη πρόταση από τον όμιλο του Πάνου Γερμανού.
Ο κ. Θεοδωρίδης παρέμεινε δύο κάτι χρόνια στον όμιλο Φουρλή προερχόμενος από την PwC όπου είχε ως αντικείμενο το Risk Assurance.

Πριν τον κ. Θεοδωρίδη εσωτερική ελέγκτρια στον όμιλο Φουρλή ήταν για περίπου 4 χρόνια από το 2018 έως τις αρχές του 2022 η κα Αγγελική Μπογδάνου.
Η κα Μπογδάνου είχε πλούσια εμπειρία και αποχώρησε από τον όμιλο Φουρλή αναλαμβάνοντας Senior Manager Εσωτερικού Ελέγχου Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής του ομίλου Stanley Black and Decker.

Στις 27/2, η εταιρεία απάντησε μέσω ανακοίνωσης: 

«Σε συνέχεια της από 26 Φεβρουαρίου 2024 ανακοίνωσής της, η FOURLIS AΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ διευκρινίζει ότι η κα Χρυσάνθη Τριανταφύλλου, η οποία έχει ορισθεί ως νέα επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου δυνάμει της από 5 Φεβρουαρίου 2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος την 19 Ιανουαρίου 2024 κ. Χρήστου Θεοδωρίδη λόγω παραίτησης του, πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Ιουνίου 2024. Ως μεταβατικώς ασκούσα καθήκοντα επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου έχει ορισθεί η κα Αφροδίτη Τσεσμελή, δυνάμει της ιδίας ως άνω από 5 Φεβρουαρίου 2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης