Τελευταία Νέα
Speculator

Ισχυρή ζήτηση, πάνω από 200 εκατ., για τα ομόλογα της Intralot - Αναμένεται σημαντική υπερκάλυψη και λογικό επιτόκιο

Ισχυρή ζήτηση, πάνω από 200 εκατ., για τα ομόλογα της Intralot - Αναμένεται σημαντική υπερκάλυψη και λογικό επιτόκιο
Τα στοιχεία των αναδόχων για τη ζήτηση από ιδιώτες και οι προσδοκίες από τις εγγραφές των θεσμικών που θα γίνουν σήμερα
(upd) Ισχυρότατη ζήτηση, που ξεπερνά τα 200 εκατ., εκδηλώνεται για το εταιρικό ομόλογο της Intralot (Ιντραλότ) ύψους έως 130 εκ ευρώ του οποίου η δημόσια προσφορά λήγει σήμερα (23/2/2024).
Η έκδοση έχει ήδη καλυφθεί, με το ζητούμενο πλέον να είναι το ποσοστό κάλυψης της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχήμα των αναδόχων και με βάση τη ζήτηση που έχει μεταφραστεί σε αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους ιδιώτες επενδυτές η κάλυψη θεωρείται εξασφαλισμένη και το ζητούμενο είναι το ύψος της υπερκάλυψης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλη τράπεζα που μετέχει στο σχήμα της αναδοχής είχε συγκεντρώσει μέχρι χθες αιτήσεις εγγραφής για ποσό της τάξεως των 50 εκ ευρώ.
Σήμερα αναμένεται να εγγραφούν και οι θεσμικοί επενδυτές όπου αναμένεται η κάλυψη της συμμετοχής τους να είναι άνετη δεδομένου ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσίαση της έκδοσης από στελέχη της εταιρίας στο Λονδίνο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διάθεση του ομολόγου.
Άλλωστε υπάρχει και το προηγούμενο των ξένων θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και καταγράφουν ήδη τεράστιες αποδόσεις έχοντας διπλασιάσει την αξία της επένδυσής τους.
Η Intralot έχοντας περάσει μια περίοδο σημαντικών προβλημάτων προχώρησε σε ριζική αναδιοργάνωση και πλέον αποτελεί το ισχυρό turnaround story του ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Η ολοκλήρωση της διάθεσης των ομολόγων αποτελεί το δεύτερο στάδιο της αναδιάρθρωσης και μείωσης του χρέους της εταιρίας που ξεκίνησε με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 135 εκ ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή μέρους του ομολόγου που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η τρέχουσα έκδοση θα έχει αποτέλεσμα να αποπληρωθεί επίσης τμήμα του συγκεκριμένου ομολόγου και θα ακολουθήσει κοινοπρακτικό δάνειο από τις ελληνικές τράπεζες ύψους 100 εκ ευρώ για την πλήρη αποπληρωμή του ομολόγου.
Με τον τρόπο αυτό η εταιρία έχει μειώσει αισθητά το δανεισμό της και ταυτόχρονα επιμηκύνει την αποπληρωμή των δανείων της ενώ έχει κλεισμένες συμβάσεις ύψους 2 δις ευρώ μέχρι το 2033 που της εξασφαλίζουν σημαντικά ετήσια έσοδα και κερδοφορία.
Είναι χαρακτηριστικό της νέας σελίδας της Intralot το γεγονός ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς να αναληφθεί κανένα νέο έργο θα είναι υψηλές και το 2023 διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κοντά στα 40 εκ ευρώ.
Η εταιρία είχε περιθώριο EBITDA περίπου 36,6% για τη δωδεκάμηνη περίοδο που έληξε το εννεάμηνο 2023 από περίπου 31% στο τέλος του 2022 ενώ υπολογίζεται ότι φέτος θα διαμορφωθεί κοντά στο 40%.
Τα συνολικά έσοδα της Εταιρείας για το εννεάμηνο 2023, ήταν €280 εκατ., το EBITDA σε €101 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα σε €122 εκατ.
Η αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου αποτιμάται σε €603,1 εκατ. (εννεάμηνο 2023 / €617,1 εκατ. 31.12.2022).

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης