Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Οι διαδρομές του ξεπλύματος της Ardu Prime μέχρι τον καταζητούμενο Άντονι Κωνσταντίνου και ο «ύπνος» της Αρχής

Αποκλειστικό: Οι διαδρομές του ξεπλύματος της Ardu Prime μέχρι τον καταζητούμενο Άντονι Κωνσταντίνου και ο «ύπνος» της Αρχής
Οι «συμπτώσεις» με τα κοινά πρόσωπα και διευθύνσεις
Σχετικά Άρθρα
Το περασμένο καλοκαίρι η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος είχε εντοπίσει μια απίστευτη υπόθεση ξεπλύματος χρήματος με αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ σε ακριβούς νησιωτικούς προορισμούς .
Το θέμα είχε τότε αποκαλύψει το ΒΝ (πατήστε εδώ για να δείτε το δημοσίευμα) αλλά δεν φανταζόμασταν ότι η υπόθεση συνδεόταν με την Ardu Prime Χρηματιστηριακή για την οποία λίγες ημέρες πριν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ενημερώσει την Αρχή Ξεπλύματος για ενδείξεις που επίσης είχε για ξέπλυμα χρήματος.

Και φαίνεται ότι η Αρχή Ξεπλύματος ολιγώρησε καθώς δεν προχώρησε σε περεταίρω έρευνα που θα την οδηγούσε να συνδέσει τις δύο υποθέσεις που καταλήγουν στον περίφημο Άντονι Κωνσταντίνου καταζητούμενο στην Μεγάλη Βρετανία για απάτες και ξέπλυμα και τη σύζυγό του Παναγιώτα Μάλλη.
Ούτε προβληματίστηκε από το γεγονός ότι η σύζυγός του Κωνσταντίνου είχεστήσει ένα σωρό εταιρίες στην Ελλάδα με χρήματα που διακινούνταν μέσω συστημικής τράπεζας χωρίς αυτή να κάνει αναφορά στην Αρχή και την Τράπεζα της Ελλάδος όπως όφειλε με βάση το νόμο.
Δεν είναι βέβαια σαφές που ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση σήμερα και αν οι δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων παραμένουν σε ισχύ καθώς οι εταιρίες συνεχίζουν να λειτουργούν και μάλιστα με αλλαγή διαχειριστή από το Νοέμβριο του 2023.

Με βάση την έρευνα που πραγματοποίησε το ΒΝ και σίγουρα θα μπορούσε να κάνει με μεγαλύτερη άνεση η Αρχή Ξεπλύματος προκύπτει ότι η κα Μάλλη είχε στα μέσα του 2022 συστήσει τουλάχιστον οκτώ εταιρίες με αθροιστικό μετοχικό κεφάλαιο 12,6 εκ ευρώ.
Δεν φαίνεται όμως να ελέγχθηκε ποτέ από που προήλθαν τα χρήματα αυτά χωρίς να αποκλείεται ότι προέρχονται από την εξαπάτηση επενδυτών από το σχήμα ponzi που είχε στηθεί εκτός Ελλάδος με την περίφημη πλατφόρμα Aubit Freeway η οποία έριξε όπως υπολογίζεται κανόνι 160 εκ ευρώ.
Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το ΒΝ προκύπτει ότι αρχικά σε αυτές τις εταιρίες διαχειριστής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου του Ηλία. Άραγε είναι σύμπτωση ότι ο βασικός μέτοχος της Ardu Prime είναι ο κ. Ηλίας Χατζηαντωνίου;

Έχουν ή όχι οι δύο Χατζηαντωνίου σχέση συγγένειας; Είναι ο κ. Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος ο πατέρας του ή όχι;
Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ καθώς ο κ. Ηλίας Χατζηαντωνίου διατηρεί λογιστικό γραφείο την CAS IKE από κοινού με τον κ. Σολωμό Δημήτριο και Ευαγγελία Σολωμού.
Ο κ. Σολωμός Δημήτριος έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ardu Prime Χρηματιστηριακή.
Πέραν αυτού από την έρευνα του ΒΝ προκύπτει ότι εταιρία που έχει ιδρύσει η κα Παναγιώτα Μάλλη και που είναι μια από αυτές που εντόπισε η Αρχή Ξεπλύματος και ελέγχεται για ξέπλυμα έχει έδρα στην ίδια διεύθυνση με την CAS IKE η οποία σημειωτέον έχει επεκτείνει τη δραστηριότητα της και στη διαχείριση ταξί. Είναι και αυτά σύμπτωση;
Οι συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ καθώς από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι σε άλλες εταιρίες που έχει συστήσει η κα Παναγιώτα Μάλλη όπως η ATS SERVICES EE εταίρος είναι ο κ. Μακρής Μάριος ο οποίος επίσης έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ardu Prime. Είναι άραγε και αυτό σύμπτωση;
Όλα προφανώς όφειλαν να τα έχουν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές και κυρίως η Αρχή Ξεπλύματος. Εκτός και αν σε όλες αυτές τις διαδρομές υπάρχει αόρατο χέρι προστασίας. Η έρευνα συνεχίζεται….

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης