Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Οι αυθαιρεσίες του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Υπερταμείο - Το αποκαλυπτικό έγγραφο από τον εσωτερικό έλεγχο

Αποκλειστικό: Οι αυθαιρεσίες του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Υπερταμείο - Το αποκαλυπτικό έγγραφο από τον εσωτερικό έλεγχο
Παρά τον νόμο ο επικεφαλής του Υπερταμείου μοιράζει δώρα πρώτα για τον ίδιο τον εαυτό του
Στο φως έρχονται τα κατορθώματα της διοίκησης Δημητριάδη στο Υπερταμείο ο οποίος όπως φαίνεται από το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα 29/1/2024 το ΒΝ προχώρησε αυθαίρετα σε αύξηση παροχών για αυτοκίνητα ενάντια στη νομοθεσία και χωρίς να έχει λάβει έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο.
Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2021 αποφάσισαν αυθαίρετα να αυξήσουν το όριο παροχών για αυτοκίνητα με leasing από 750 σε 850 ευρώ το μήνα αλλά και για τους υπόλοιπους δικαιούχους αυτοκινήτων από 400 ευρώ σε 500 ευρώ το μήνα.
Προκειμένου να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει 850 ευρώ το μήνα το TESLA MODEL Y διατίθεται σήμερα κατά μέσο όρο από τις εταιρίες Leasing σε μεμονωμένους πελάτες ή επιχειρήσεις με λίγα αυτοκίνητα έναντι 700 ευρώ το μήνα με προκαταβολή 11.000 ευρώ.
Και φαίνεται ότι τα γούστα του κ. Δημητριάδη και των λοιπών ήταν ακριβά ενώ ήθελε να έχουν και καλά αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι δικαιούχοι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων βεβαίως.

Ούτε ταξιτζής

Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά αύξησε το ποσό για καύσιμα των μελών του ΔΣ από 150 σε 500 ευρώ το μήνα και των υπόλοιπων δικαιούχων από 100 σε 250 ευρώ το μήνα.
Το ερώτημα είναι πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνει κάποιος για να χαλάσει 500 ευρώ το μήνα.
Αν υποθέσουμε ότι η βενζίνη έχει 1,8 ευρώ και το αυτοκίνητο άμα είναι και φουλ ρυπογόνο (με πολύ ESG εκεί στο Υπερταμείο υποθέτουμε ότι δεν έχουν ρυπογόνα) καίει 10 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα δηλαδή 18 ευρώ τα 500 ευρώ αντιστοιχούν σε περίπου 2800 χιλιόμετρα το μήνα.
Και είναι απορίας άξιον αν τόσα χιλιόμετρα κάνει ένα ταξί.
Δεν σταμάτησαν όμως σε αυτό και έβαλαν και 100 ευρώ το μήνα για διόδια διότι δεν μπορείς να είσαι τόσο κινητικός και να πληρώνεις τα διόδια από την τσέπη σου.

Ο εσωτερικός έλεγχος και το εξιλαστήριο θύμα

Βέβαια αυτά τα βρήκε ο εσωτερικός έλεγχος που έγινε το 2022 προτείνοντας αναθεώρηση της πολιτικής αυτής και έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγείρει για τη φήμη του ταμείου η πιθανότητα να γίνουν όλα αυτά γνωστά.
Προφανώς ο εσωτερικός έλεγχος δεν είχε δυνατότητες προφήτη αλλά κοινής λογικής.
Και προφανώς βρήκε και άλλα όπως σημαντικότατες παραβάσεις του εσωτερικού κανονισμού από τον κ. Δημητριάδη, μη τήρηση των διαδικασιών,10 προσλήψεις εκτός διαδικασίας, κλπ
Το εντυπωσιακό είναι ότι τελικά το λογαριασμό πλήρωσε η Διευθύντρια Προσωπικού κα Λ. Κάλφα η οποία απομακρύνθηκε τον επόμενο μήνα τον Αύγουστο 2022, χωρίς να έχει καμία ανάμειξη.
ypertameio1.jpg
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης