Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς αγόρασε ακίνητο της Ardu Prime δύο ημέρες πριν αφαιρέσουν την άδεια της

Αποκλειστικό: Ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς αγόρασε ακίνητο της Ardu Prime δύο ημέρες πριν αφαιρέσουν την άδεια της
Ποια είναι η πραγματική αξία του ακινήτου - Το φέσι 3 εκ ευρώ της Ardu στην εφορία
Δύο μέρες πριν ανακαλέσει την άδεια της Ardu Prime η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς o επικεφαλής της ΑΕΠΕΥ κ. Προμπονάς προχώρησε στην πώληση ακινήτου που κατείχε η θυγατρική της AP Properties έναντι ποσού 1,4 εκ ευρώ ενώ το ακίνητο είχε αντικειμενική αξία 977 χιλιάδες ευρώ.
Μάλιστα το συμβόλαιο έγινε την ημέρα που άνοιξαν τα συμβολαιογραφεία και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου μετά από πολυήμερη αποχή.
Και η συμβολαιογράφος φαίνεται να είχε συγκεντρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα τις ημέρες της αποχής του κλάδου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ΒΝ το ακίνητο αφορά οικόπεδο 1100 τετραγωνικών στη Κηφισιά εντός του οποίου βρίσκεται μεζονέτα 473 τετραγωνικών μέτρων.
Το ακίνητο είχε αγοραστεί τον Ιούλιο του 2022 από την Μαρία Πετσετάκη κόρη του ιστορικού βιομήχανου Αριστόβουλου Πετζετάκι και αδελφή του Γιώργου Πετζετάκι ο οποίος οδήγησε σε χρεοκοπία την ομώνυμη βιομηχανία.

Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις της APS για τη χρήση του 2022 μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η εταιρία έκλεισε τη χρήση με μετοχικό κεφάλαιο 2,5 εκ ευρώ και ίδια κεφάλαια 2,482 εκ ευρώ.
Όμως τα πάγια περιουσιακά στοιχεία διαμορφώνονται σε 2,384 εκ ευρώ γεγονός που εγείρει το ερώτημα και συγκεκριμένα αν το ακίνητο που πουλήθηκε έναντι 1,4 εκ ευρώ ενώ αγοράστηκε 1 εκ ευρώ ακριβότερα.
Και αν η απάντηση είναι θετική καθίσταται αντιληπτό ότι ο κ. Προμπονάς έσπευσε περιμένοντας το … μοιραίο να ρευστοποιήσει όσο.
Οι πληροφορίες που δεν έχουν απόλυτα διασταυρωθεί αναφέρουν ότι η εταιρία έχει ένα άλλο μικρό ακίνητο στην Κάνιγγος η αξία του οποίου είναι της τάξεως των 200.000 ευρώ.
Επίσης η μητρική χρηματιστηριακή της οποίας αφαιρέθηκε η άδεια έχει οφειλές στην εφορία ύψους 3 εκ ευρώ.

Υπό αυτά τα δεδομένα καθίσταται αντιληπτό ότι οι ευθύνες της Αρχής Ξεπλύματος και του επικεφαλής της κ. Βουρλιώτη για τη μη έγκαιρη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων είναι τεράστιες καθώς η υπόθεση παραπέμπει σε ελεγκτικό φιάσκο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης