Τελευταία Νέα
Speculator

Η ομολογία της Minerva μετά το δημοσίευμα του ΒΝ, οι αγορές από Ανεζουλάκη, η Φιερατέξ και η νομοθεσία περί χειραγώγησης

Η ομολογία της Minerva μετά το δημοσίευμα του ΒΝ, οι αγορές από Ανεζουλάκη, η Φιερατέξ και η νομοθεσία περί χειραγώγησης
Η εταιρία αλλά και οι τράπεζες γνώριζαν έγκαιρα ότι η δόση ballon δεν θα πληρωνόταν τον Ιούνιο του 2023
Σε ομολογία ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμης δόσης ballon 10,5 εκ ευρώ αναγκάστηκε η Μινέρβα μετά το χθεσινό δημοσίευμα του BN (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε).
Η εταιρία σε ανακοίνωσή της στο ΧΑ ισχυρίζεται ότι μετά την παρέλευση τριών και πλέον μηνών δεν έχει λάβει τα τελικά έγγραφα από τις πιστώτριες τράπεζες αλλά ουσιαστικά αποφεύγει να αναφέρει το ακριβώς έχει γίνει από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.
Γιατί αν πράγματι υπήρχε συμφωνία από τα τέλη Σεπτεμβρίου τότε είναι προφανές ότι η εταιρία εμμέσως αναφέρει ότι υπάρχει κωλυσιεργία από την πλευρά των τραπεζών στοιχείο που ενισχύεται από την ενημέρωση που δηλώνει πως έχει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός του πρώτου τριμήνου.
Το εντυπωσιακό είναι ότι και η εταιρία αλλά και οι τράπεζες γνώριζαν έγκαιρα ότι η δόση ballon δεν θα πληρωνόταν τον Ιούνιο του 2023 αλλά έπρεπε η εταιρία να βρεθεί στα κόκκινα για να βρεθεί λύση από την οποία θα επιβαρυνθεί η ΜΙΝΕΡΒΑ και να υπάρξει καθυστέρηση εννέα μηνών τουλάχιστον και αν επιβεβαιωθούν τα όσα ισχυρίζεται η εταιρία.
Φυσικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει η ίδια τις δανείστριες τράπεζες παρά το γεγονός ότι ένα ληξιπρόθεσμο δάνειο επηρεάζει μια οποιαδήποτε εταιρία.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι την ημέρα που η εταιρία αναγκαζόταν να παράσχει πληροφόρηση για την εξέλιξη του δανεισμού προέκυψε και η δράστης της εκτίναξης της μετοχής στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.
Και αυτό γιατί στο ΧΑ ανακοινώθηκε ότι η κα ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ του Βασιλείου προέβη την 27/12/2023 σε αγορά 110.000 μετοχών MINERVA.
Και η ανακοίνωση ήλθε καθώς το ποσοστό της κας Ανεζουλάκη ξεπέρασε το 5% και έφτασε το 6,697%.
Η κα Ανεζουλάκη είναι μέτοχος και της Φιερατέξ στην οποία εμφανίζεται να κατέχει ποσοστό της τάξης του 7,4%. Όλως συμπτωματικά η μετοχή της Φιερατέξ «ξύπνησε» μετά από μακροχρόνιο λήθαργο και με συναλλαγές 84.000 τίτλων και τζίρο κοντά στα 40.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 25,9%.
Σημειώνεται ότι οι αγορές από την κα Ανεζουλάκη στην MINERVA τη Δευτέρα αντιστοιχούν σε περίπου 70% του ημερήσιου τζίρου. Άραγε εμπίπτει ή όχι στις διατάξεις της νομοθεσίας περί ενδείξεων χειραγώγησης. Η μετοχή της MINERVA έκλεισε και χθες με άνοδο 19,7%.
Κατά τα λοιπά όπως λέει και η MINERVA δεν υπάρχει κάποιο επιχειρηματικό γεγονός το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της τιμής της μετοχής της Εταιρείας .

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης