Τελευταία Νέα
Speculator

Όργια στο Υπερταμείο - Το πάρτι εξόδων Δημητριάδη καλά κρατεί - Εκτίναξη δαπανών 67% την τελευταία τριετία

Όργια στο Υπερταμείο -  Το πάρτι εξόδων Δημητριάδη καλά κρατεί - Εκτίναξη δαπανών 67% την τελευταία τριετία
Τι αποκαλύπτει η έκθεση τρίτου τριμήνου 2023- Κάθε χρόνο και μια δικαιολογία για προσλήψεις και συμβάσεις με τρίτους
Σχετικά Άρθρα
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ενώ ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για το 2022, το Υπερταμείο (το ΓΕΜΗ κάνει τα στραβά μάτια και δεν προχωράει σε αναστολή καταχώρισης επιβραβεύοντας τη μη τήρηση του νόμου) δημοσίευσε την έκθεση τρίτου τριμήνου 2023 επί των πεπραγμένων και οικονομικών καταστάσεων.
Στην έκθεση το Υπερταμείο επαίρεται ότι είχε τις υψηλότερες επιδόσεις από ποτέ σε επίπεδο μερισμάτων εισπράττοντας 118,6 εκ ευρώ.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα είναι συγκυριακό λόγω των μερισμάτων που Αερολιμένα Αθηνών από κεφάλαια που είχαν σωρευτεί χρόνια και εν όψει της εισαγωγής της εταιρίας στο Χρηματιστήριο.
Το μέρισμα που αναγνωρίστηκε από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είναι 112,5 εκ ευρώ από 50,25 εκ ευρώ στο περυσινό ενιάμηνο.

Πάρτι δαπανών

Την ίδια στιγμή το πάρτι δαπανών για μισθούς και εξωτερικούς συμβούλους καλά κρατεί αλλά το ερώτημα είναι ποιο το αποτέλεσμα που παράγεται, καθώς τα έσοδα-ρεκόρ είναι αποτέλεσμα καθαρά της πολιτικής μη διανομής υψηλών μερισμάτων από το Αεροδρόμιο επί αρκετά έτη και ουσιαστικά έχουμε την σωρευτική διανομή.
Είναι χαρακτηριστικό τα τρία τελευταία χρόνια οι δαπάνες σε επίπεδο ενιαμήνου έχουν εκτιναχθεί κατά 67% στα 7,53 εκ ευρώ ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται και στο φετινό ενιάμηνο.
Ειδικότερα από την κατάσταση συνολικών εισοδημάτων προκύπτει φέτος αύξηση του κόστους μισθοδοσίας και διοίκησης στα 3,497 εκ ευρώ από 3,337 εκ ευρώ, αύξηση των αμοιβών τρίτων στα 2,934 εκ ευρώ από 2,211 εκ ευρώ και αύξηση των λοιπών λειτουργικών εξόδων στο 1,1 εκ ευρώ από 928 χιλιάδες ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ενιάμηνο του 2020 οι δαπάνες μισθοδοσίας και διοίκησης ήταν 2,7 εκ ευρώ, οι αμοιβές τρίτων 1,432 εκ ευρώ και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα 380 χιλιάδες ευρώ.
Έτσι προκύπτει ότι τα τρία τελευταία χρόνια οι δαπάνες έφτασαν σε επίπεδο ενιαμήνου στα 7,53 εκ ευρώ από 4,51 εκ ευρώ δηλαδή έχουμε αύξηση κατά 3 εκ ευρώ ή ποσοστό 67%.
Οι αμοιβές συμβούλων και συνεργατών φέτος σημείωσαν αύξηση κατά 723 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με το ενιάμηνο του 2022 γεγονός που το Υπερταμείο αποδίδει σε εκκίνηση σημαντικών συμβουλευτικών έργων ενώ αύξηση κατά 173 χιλιάδες παρουσίασαν και οι λειτουργικές δαπάνες καθώς είχαμε συμμετοχές σε συνέδρια και κοινωνικές δράσεις!!!
Βέβαια, κάθε χρόνο υπάρχει και μια δικαιολογία για την αύξηση των δαπανών προς τρίτους και στις προσλήψεις αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν αποτυπώνεται στις επιδόσεις των θυγατρικών παρά μόνο στις αμοιβές που λαμβάνουν τα στελέχη του Υπερταμείου και οι σύμβουλοι που παρελαύνουν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης