Τελευταία Νέα
Speculator

Τι ξεχνά να πει στο δεύτερο εξώδικό του προς το ΒΝ ο γαμπρός του εφοπλιστή Ντουσόπουλου - Νέες αποκαλύψεις για Δημόκριτο - έργο Ταμείου Ανάκαμψης

Τι ξεχνά να πει στο δεύτερο εξώδικό του προς το ΒΝ ο γαμπρός του εφοπλιστή Ντουσόπουλου - Νέες αποκαλύψεις για Δημόκριτο - έργο Ταμείου Ανάκαμψης
Στο νέο εξώδικό του ο κ. Τουρλομούσης παραδέχεται ότι ο πεθερός του έχει σχέσεις με μέλη της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Νέο εξώδικό του προς το ΒΝ απέστειλε ο κ. Φίλιππος Τουρλομούσης γαμπρός του εφοπλιστή κ. Φώτη Ντουσόπουλου όπου μας κατηγορεί για ψευδή, παραπλανητικά και προσβλητικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένα για το δεύτερο δημοσίευμα «Αποκάλυψη: Ο Δημόκριτος και το γαϊτανάκι απίθανων συμβάσεων για έργο Ταμείου Ανάκαμψης με Τουρλομούση και γαμπρό εφοπλιστή» το οποίο αναφέρει ότι προλάβαμε να αναρτήσουμε (τι ακριβώς προλάβαμε ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε) αλλά και την τεκμηριωμένη και με στοιχεία απάντησή μας στο πρώτο εξώδικο που μας απέστειλε.
Για να δείτε το δημοσίευμα με τίτλο «Αποκάλυψη: Ο Δημόκριτος και το γαϊτανάκι απίθανων συμβάσεων για έργο Ταμείου Ανάκαμψης με Τουρλομούση και γαμπρό εφοπλιστή» πατήστε εδώ αλλά και την απάντηση στο πρώτο εξώδικο που μας απέστειλε πατήστε εδώ.

Τι ξέχασε ο κ. Τουρλομούσης

Κάθε καλόπιστος αναγνώστης διαβάζοντας την απάντησή μας στο πρώτο εξώδικο θα περίμενε ο κ. Τουρλομούσης να δώσει έστω και μια απάντηση για την εργασία του ως DJ, να διαψεύσει το χρόνο που έγιναν οι αναρτήσεις στο https://asldemokritos.superlabs.eu/ (έγιναν μετά το πρώτο δημοσίευμα όπως αποδείξαμε αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με τις αλλαγές στην προκήρυξη προκειμένου να γίνει σύμβαση με τη μοναδική υποψήφια τη σύζυγό του και κόρη του εφοπλιστή Ντουσόπουλου.

Στο νέο εξώδικό του ο κ. Τουρλομούσης παραδέχεται ότι ο πεθερός του έχει σχέσεις με μέλη της κυβέρνησης. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να πει το αντίθετο αφού υπάρχουν ντοκουμέντα που το επιβεβαιώνουν. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα  ότι «Όλα δε αυτά προκειμένου να δημιουργήσετε στο Λιαγνωστικό κοινό ψευδείς εντυπώσεις και σύγχυση αναφορικά με την νομιμότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας». Μόνο που ξεχνά να αναφερθεί στα ασυμβίβαστα της ίδια της προκήρυξης αλλά και στην αλλαγή των απαιτούμενων προσόντων στη δεύτερη προκήρυξη με την οποία προσελήφθη η σύζυγός του.

Με ποια διαδικασία;

Στο δεύτερο εξώδικο του ο κ. Τουρλομούσης αναφέρει πως έχει οριστεί επιστημονικός υπεύθυνος από τις 22/12/2021. Και το ερώτημα είναι με ποια διαδικασία ορίστηκε. Υπήρξε προκήρυξη ή κάτι συναφές ; Γιατί κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Πως τον ανακάλυψε ο κ. Νούνεσης επικεφαλής του Δημοκρίτου; Του τον σύστησε κάποιος; Αναμένουμε με ενδιαφέρον τον κ. Τουρλομούση έστω και με νέο εξώδικο να μας το διευκρινίσει.
Ο κ. Τουρλομούσης στο νέο εξώδικό του κατηγορεί το ΒΝ για την αναφορά ότι “δεν φαίνεται να υπάρχουν παραδοτέα παρ ότι έχουν γίνει σημαντικού ύψους καταβολές. “

Εμείς παραθέτουμε στοιχεία και αναμένουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις 

Σύμβαση Οδυσσέα Σιμάτου 15/11/2022 έως 14/11/2023

Ο κ. Οδυσσέας Σιμάτος έλαβε από το έργο Μεταφραστική Έρευνα σε Τεχνολογίες Βιώσιμων Υλικών 41.961,00 € με σύμβαση ορισμένου χρόνου από 15/11/2022 έως 14/11/2023. https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΞΕΙ469ΗΕΒ-ΕΡΠ?inline=true

Το αντικείμενο της σύμβασης του ήταν

Σχεδίαση και κατασκευή αυτόνομων ρομποτικών συστημάτων της επιστήμης των υλικών. No 1: Σχεδιασμός και κατασκευή αυτόνομου ρομποτικού συστήματος για τη βελτιστοποίηση βιοϋλικών σε θερμοκρασία δωματίου.

No 2: Σχεδιασμός και κατασκευή ρομποτικού συστήματος για την τρισδιάστατη εκτύπωση βιοϋλικών σε θερμοκρασία δωματίου.

No 3: Επίβλεψη σχεδιασμού και κατασκευή συστήματος ρεομετρίας για το integration στο αυτόνομο ρομποτικό σύστημα για τη βελτιστοποίηση βιοϋλικών σε θερμοκρασία δωματίου. No 4: Επίβλεψη σχεδιασμού και κατασκευή συστήματος εφελκυσμού για το integration σε αυτόνομο ρομποτικό σύστημα για τη βελτιστοποίηση βιοϋλικών σε θερμοκρασία δωματίου

Και το ερώτημα είναι που ακριβώς βρίσκονται τα 4 ρομπότ που σχεδίασε, κατασκεύασε και επέβλεψε την κατασκευή τους ο κύριος Οδυσσέας Σιμάτος;

Στο https://asl-demokritos.superlabs.eu/ και στο https://github.com/superlabs-gr/ στο οποίο ο κύριος Τουρλομούσης ανέφερε πως δημοσιοποιεί την έρευνα του έργου Μεταφραστική Έρευνα σε Τεχνολογίες Βιώσιμων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

Σύμβαση Βασίλη Καλαμάρα 15/11/2022 έως 14/11/2023:

Ο κ.  Βασίλης Καλαμάρας έλαβε από το έργο Μεταφραστική Έρευνα σε Τεχνολογίες Βιώσιμων Υλικών 31.359,60 € με σύμβαση ορισμένου χρόνου από τις 15/11/2022 έως τις 14/11/2023. https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ν7Ι469ΗΕΒ-1ΒΨ?inline=true

Το αντικείμενο της σύμβασης του ήταν:

Σχεδίαση και κατασκευή ρομποτικών συστημάτων και συστημάτων μετρολογίας.

No 1: Σχεδιασμός συστήματος ρεομετρίας για το integration σε αυτόνομο ρομποτικό σύστημα για τη βελτιστοποίηση βιοϋλικών σε θερμοκρασία δωματίου.

No 2: Σχεδιασμός συστήματος εφελκυσμού/θλίψης για το integration σε αυτόνομο ρομποτικό σύστημα για τη βελτιστοποίηση βιοϋλικών σε θερμοκρασία δωματίου.

Και το ερώτημα είναι που βρίσκονται τα σχέδια των συστημάτων που ανέλαβε να σχεδιάσει ο κ. Βασίλης Καλαμάρας και που είναι το αυτόνομο ρομποτικό σύστημα στο οποίο θα γίνονταν integrate, δηλαδή θα ενσωματώνονταν ? Υποθέτουμε ότι ο κ. Τουρλομούσης δεν θα μας ψέξει ότι δεν γνωρίζουμε τη μετάφραση της λέξης integrate. 

Στο https://asl-demokritos.superlabs.eu/ και στο https://github.com/superlabs-gr/ στο οποίο ο κύριος Τουρλομούσης ανέφερε πως δημοσιοποιεί την έρευνα του έργου Μεταφραστική Έρευνα σε Τεχνολογίες Βιώσιμων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

Σύμβαση Αθανάσιου Οικονόμου 01/09/2023 έως 31/10/2023

https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΨΚΜ469ΗΕΒ-ΨΔ1?inline=true

Ο Αθανάσιος Οικονόμου έλαβε 3.100,00 € από το έργο Μεταφραστική Έρευνα σε Τεχνολογίες Βιώσιμων Υλικών με σύμβαση εργασίας ενός μήνα.

Αντικείμενο της σύμβασης του είναι:

Υλοποίηση ενός αλγοριθμικού πλαισίου πιθανοτικής μηχανικής μάθησης για τη βελτιστοποίηση διαδικασιών τεχνολογιών πρόσθετης κατασκευής (3D Printing) χρησιμοποιώντας τις Κανονικές Διαδιαστάσεις(Gaussian Processes) ως μοντελοποίηση και την υπολογιστική όραση (Computer Vision) για την εξαγωγή χαρακτηριστικών.

Από την ηλεκτρονική διεύθυνση Github (https://github.com/superlabs-gr/) βλέπουμε ότι αυτό το έργο έχει πράγματι γίνει από τον Αθανάσιο Οικονόμου αλλά έχει γίνει πριν από 2 χρόνια… Πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό του αποθετηρίου GitHub που παρουσιάζει ο κύριος Τουρλομούσης βλέπουμε πως ο αλγόριθμος του χρήστη thanos_oikon ανεβαίνει σταδιακά σε αυτό το αποθετήριο από το Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021.

Πώς γίνεται ο Αθανάσιος Οικονόμου να πληρώθηκε με σύμβαση έργου το 2023 για κάτι που έγινε το 2021

Επίσης στο εξώδικο του αναφέρει πως “μία ανοικτού κώδικα πλατφόρμα δεν εμπεριέχει χρονικό περιορισμό πρόσβασης στο κοινό.”

Αυτό το οποίο ισχυρίζεται στο εξώδικο του ο κύριος Τουρλομούσης είναι ενάντια στην παγκόσμια κοινότητα των έργων ανοικτού κώδικα και είναι απορίας άξιον πως διατυπώνει έναν τέτοιο ισχυρισμό όταν υπάρχει σε εξέλιξη έργο που πραγματοποιείται με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Για να γίνουμε ξεκάθαροι, όταν ένα έργο είναι ανοικτού κώδικα, σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να το χρησιμοποιήσει, να το μελετήσει, να το τροποποιήσει και να το διανείμει για οποιονδήποτε σκοπό. Αυτά τα δικαιώματα επιβάλλονται μέσω μιας άδειας ανοικτού κώδικα που θα χρησιμοποιήσει ο δημιουργός του έργου που θέλει να το κάνει ανοικτό.

Τα παραπάνω είναι γνωστά στην ερευνητική και επιστημονική κοινότητα και μπορεί να τα μάθει εύκολα ο οποιοσδήποτε διαβάζοντας το έγκυρο website του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΛΛΑΚ) Από το έγκυρο website του ΕΛΛΑΚ διαβάζουμε επίσης πως “το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα δίνει έμφαση στο τεχνικό σημείο της διαθεσιμότητας του πηγαίου κώδικα και της δυνατότητας συνεργατικής ανάπτυξης.”

https://mathe.ellak.gr/ti-ine-to-ellak/

Επειδή συνεργατική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει σε κάτι το οποίο παραμένει κρυφό, αντιλαμβανόμαστε πως τα λεγόμενα του κυρίου Τουρλομούση με τα οποία ισχυρίζεται πως “οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα δεν εμπεριέχουν χρονικούς περιορισμούς” αποτελούν δικαιολογίες κάποιου που αφενός δεν γνωρίζει ή κάνει ότι δεν γνωρίζει τι είναι το open source και αφετέρου δεν έχει έτοιμο αυτό για το οποίο πληρώθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο ίδιος και η ομάδα του, από χρήματα του ταμείου ανάκαμψης. Μακάρι να κάνουμε λάθος αλλά τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην διάθεσή μας δείχνουν ότι τα εξώδικα και οι απειλές που διατυπώνονται έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν το ΒΝ και να δημιουργήσουν το έδαφος εφαρμογής πρακτικών SLAPP. To BN όμως δεν τρομοκρατείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ κ. ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com

w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης