Τελευταία Νέα
Speculator

Αρχή για το Ξέπλυμα: «Λουκέτο» στην Ολομέλεια επί τρίμηνο με ευθύνη Χατζηδάκη - Οι ευθύνες Βουρλιώτη

Αρχή για το Ξέπλυμα: «Λουκέτο» στην Ολομέλεια επί τρίμηνο με ευθύνη Χατζηδάκη - Οι ευθύνες Βουρλιώτη
Η εμπλοκή στη λειτουργία της Αρχής ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές όταν άλλαξε το οργανόγραμμα με την κατάργηση Διευθύνσεων.
Σε κατάσταση παράλυσης συνεχίζει να βρίσκεται η Αρχή για το Ξέπλυμα η Ολομέλεια της οποίας έχει να συνεδριάσει για τρεις μήνες με ευθύνη του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του Προέδρου της Αρχής κ. Βουρλιώτη ο οποίος έχοντας μόνιμη διαμονή στη συμπρωτεύουσα δεν φαίνεται να ενοχλείται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η εμπλοκή στη λειτουργία της Αρχής ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές όταν άλλαξε το οργανόγραμμα με την κατάργηση Διευθύνσεων.
Στις Διευθύνσεις που καταργήθηκαν περιλαμβάνεται και αυτή που με νομοθετική εξουσιοδότηση οριζόταν εκπρόσωπός της στην Αρχή για το Ξέπλυμα

Αυτό είχε ως συνέπεια να πάψει να είναι μέλος της Αρχής και να μην έχει δυνατότητα συμμετοχής στην Ολομέλεια.

Πέραν αυτού ο εκπρόσωπος στην Αρχή μετατέθηκε σε άλλη Διεύθυνση γεγονός που αυτόματα δημιουργούσε κώλυμα συμμετοχής.
Για τους τρεις πρώτους μήνες αυτό δεν δημιουργούσε πρόβλημα καθώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει τρίμηνη περίοδο ώστε να δοθεί χρόνος αντικατάστασης όταν για οποιοδήποτε λόγο κενωθεί θέση στην Ολομέλεια της Αρχής για το Ξέπλυμα.
Φαίνεται όμως ότι για τον κ. Χατζηδάκη δεν έφταναν οι τρεις μήνες που η Ολομέλεια συνέχιζε να συνεδριάζει αλλά ούτε και οι επόμενοι τρεις για να συντάξει μια τροπολογία και να την καταθέσει στη Βουλή ώστε να πληρωθεί η θέση.

Και φαίνεται ότι δεν ενοχλήθηκε και καθόλου από την ίδια την Αρχή και τον Πρόεδρό της καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει γνωστό.

Γιατί αν έχει «ενοχληθεί» είναι προφανές ότι η αδράνεια του Υπουργού δείχνει ότι δεν υπάρχει επιθυμία να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς η Ολομέλεια της Αρχής.
Έτσι μέχρι και σήμερα το Όργανο δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς αν το πράξει όποια απόφαση κι αν λάβει θα είναι ακυρώσιμη.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αυτή την περίοδο τρέχει πλήθος σοβαρών υποθέσεων ξεπλύματος χρήματος οι οποίες δεν έχουν προωθηθεί στην Ολομέλεια για τη λήψη αποφάσεων.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης