Τελευταία Νέα
Speculator

Επέλαση του ομίλου Ηρακλής στην αγορά τσιμέντου - Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ και τζίρο πάνω από 400 εκ ευρώ το 2023

Επέλαση του ομίλου Ηρακλής στην αγορά τσιμέντου - Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ και τζίρο πάνω από 400 εκ ευρώ το 2023
Μονοπωλεί την προμήθεια τσιμέντου στο έργο του Ελληνικού
Στην πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 600 εκ ευρώ θα προχωρήσει ο όμιλος Ηρακλής την ερχόμενη τετραετία ποσό υπερτριπλάσιο των 170 εκ ευρώ που επένδυσε την προηγούμενη πενταετία.
Ο όμιλος συνεχίζει να είναι κυρίαρχος στην ελληνική αγορά με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 47% ενώ το 60% των εσόδων του προέρχεται από τις εξαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει σήμερα 40 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και 15 λατομεία αδρανών υλικών ενώ κατέχει και την πρώτη πράσινη μονάδα με EPD στο Ελληνικό όπου μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός παραγωγός που διαθέτει στις εταιρίες που υλοποιούν έργα τσιμέντο παρά το γεγονός ότι στο χώρο έχει εγκαταστήσει μονάδα παραγωγής και η Τιτάν.

Ο όμιλος τη φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με κύκλο εργασιών πάνω από 400 εκ ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων άνω των 45 εκ ευρώ ενώ στόχος του ομίλου το 2030 να υπερβούν τα 200 εκ ευρώ με κύκλο εργασιών άνω των 800 εκ ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Ηρακλής τρέχει το OLYMPUS Project που είναι ο Πράσινος μετασχηματισμός του Εργοστασίου στο Μηλάκι με τη στήριξη του Ταμείου Καινοτομίας με το καινοτόμο έργο δέσμευσης CO2 OLYMPUS.
Το Ταμείο Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Innovation Fund) επέλεξε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 124,5 εκ ευρώ το έργο το οποίο είναι ύψους 300 εκ ευρώ.

Το «OLYMPUS» αφορά στον πράσινο μετασχηματισμό του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Ευβοίας σε εγκατάσταση μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα (net zero carbon), με αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.
Από τη λειτουργία της τεχνολογίας που θα υιοθετηθεί, η ετήσια αποφυγή εκπομπών CO2 υπολογίζεται στους 1 εκατ. τόνους.
Το έργο αναμένεται να έχει σημαντικό θετικό αποτύπωμα σε τοπικό επίπεδο, μέσα από τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας στη φάση της κατασκευής, και συνεργασιών με αναδόχους έργων και προμηθευτές, συμβάλλοντας στη συνολική οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Από το τέλος του 2028 η εταιρία θα διαθέσει στην αγορά το τσιμέντο ECOPlanetZERO με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης