Τελευταία Νέα
Speculator

Η Nutricia (Numil Hellas), η συγχώνευση με τη Danone, οι μεγάλες ζημιές και το απίθανο …άυλο των δικαιωμάτων διανομής

Η Nutricia (Numil Hellas), η συγχώνευση με τη Danone, οι μεγάλες ζημιές και το απίθανο …άυλο των δικαιωμάτων διανομής
Δώδεκα ολόκληρα χρόνια έχει να ελεγχθεί φορολογικά η εταιρία που διαθέτει στην Ελλάδα το παιδικό γάλα Almiron
Άλμα εσόδων πραγματοποίησε η Numil Hellas που διαθέτει τα παιδικά γάλατα Nutricia καθώς ο κύκλος εργασιών της Εταιρίας διαμορφώθηκε στα 29,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 16,7 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 77%.
Η εταιρία κατέγραψε κέρδος μετά φόρων 147 χιλιάδων ευρώ από 649 χιλιάδες δηλαδή η κερδοφορία εμφάνιση σημαντική υποχώρηση αντιστρόφως ανάλογη της αύξησης των εσόδων.
Η αύξηση του τζίρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συγχώνευση με τη Danone Γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και όπως ισχυρίζεται η ίδια η εταιρία στην οργανική ανάπτυξη στις κατηγορίες ειδικής διατροφής βρεφών και ενηλίκων (παιδικά γάλατα κλπ).
Ωστόσο, αυτή η απορρόφηση δεν φαίνεται να έκανε καλό στην κερδοφορία δεδομένου μάλιστα ότι «κουβάλησε» και ζημίες εις νέο της τάξεως των 20 εκ ευρώ και φυσικά μείωση την κερδοφορία της χρήσης.
Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι οι συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη καθώς έγιναν αγορές 17,7 εκ σε προϊόντα και 900 χιλιάδες ευρώ περίπου από εταιρίες του ομίλου Danone.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις προς συνδεδεμένα μέρδη εκτινάχτηκαν σε 7,3 εκ ευρώ από 700 χιλιάδες γεγονός που αποδίδεται στην απορρόφηση της Danone γαλακτομικά και ένα τουλάχιστον περίεργο γεγονός που αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις ως αγορά άυλου περιουσιακού στοιχείου το οποίο δεν κατανομάζεται.
Τα άυλα περιουσιακά στοιχεία μάλιστα αυξήθηκαν σε 4,4 εκ ευρώ από μόλις 51 χιλιάδες ευρώ και εμφανίζονται ως δικαίωμα διανομής δηλαδή έχουμε χρέωση ενδοομιλική για να έχει η ελληνική θυγατρική δικαιώματα διανομής.
Δεν προκύπτει όμως πουθενά στο ΓΕΜΗ ανακοίνωση συναλλαγής συνδεδεμένων μερών.
Γιατί άραγε;
Δεν υπάρχει υποχρέωση ή τα δικαιώματα διανομής αποκτήθηκαν από κάποια εταιρία που δεν εμφανίζεται να έχει σχέση με τον όμιλο Danone;
Και όταν επιβάλλονται τέτοια δικαιώματα διανομής σε μια εταιρία με τεράστιες συσσωρευμένες ζημίες.
Πάντως παρά την εικόνα δυσχέρειας στην καταγραφή κερδών η εταιρία έχει μεγάλο ταμείο της τάξεως των 12,7 εκ ευρώ ένα κομμάτι του οποίου οφείλεται και στη μη πληρωμή άμεσα των υποχρεώσεων προς συνδεδεμένα μέρη.
Σημειώνεται ότι η Numil έχει να ελεγχθεί φορολογικά από τις ελληνικές αρχές από το 2011 δηλαδή δώδεκα ολόκληρα χρόνια δεν έγινε στην εταιρία κανένας απολύτως φορολογικός έλεγχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης