Τελευταία Νέα
Speculator

Στα χνάρια της Trade Estates... η Orilina ΑΕΕΑΠ που θέλει να αντλήσει 28 εκ. ευρώ από το Χρηματιστήριο

Στα χνάρια της Trade Estates... η Orilina ΑΕΕΑΠ που θέλει να αντλήσει 28 εκ. ευρώ από το Χρηματιστήριο
Η επανάληψη της πατέντας με τις δωρεάν μετοχές από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπό αίρεση
H Trade Estates άνοιξε φάμπρικα κεφαλαιοποίησης αποθεματικών υπό αίρεση καθώς στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο Orilina AEEAΠ που ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο έχοντας αποφασίσει την έκδοση 1.018.440 μετοχών που θα προκύψουν από κεφαλαιοποίηση διανεμητέων αποθεματικών οι οποίες θα δοθούν δωρεάν σε έξι στελέχη αν και εφ όσον η δημόσια εγγραφή επιτύχει.
Δηλαδή σε απλά ελληνικά δεν θα γίνει κεφαλαιοποίηση αποθεματικών αν η εγγραφή δεν επιτύχει πράγμα που, ωστόσο, δεν προβλέπεται πουθενά από την εταιρική νομοθεσία και είναι απορίας άξιον τι είδους χαρταετό πετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΜΗ.

Σημειωτέον δε ότι μια τέτοια διαδικασία μεταβάλει και την διασπορά στη δημόσια εγγραφή, γεγονός που γεννά απορίες για το αν και κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες τόσο για το ποσοστό διάθεσης όσο και για την επίτευξη η μη των ελάχιστων προϋποθέσεων εισαγωγής στο ΧΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Orilina με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 11ης Σεπτεμβρίου η οποία δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση πέρα από τη διανομή δωρεάν μετοχών έχει αποφασίσει την υποβολή αίτησης εισαγωγής στο Χρηματιστήριο με Σύμβουλο Έκδοσης την Optima Bank.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εισαγωγής αποφασίστηκε αύξηση με καταβολή σε μετρητά, μέχρι το ποσό των 28.014.000 Ευρώ, με την έκδοση έως 32.200.000 κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,87 Ευρώ, με κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Τα αντληθέντα κεφάλαια, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της αύξησης
κεφαλαίου με μετρητά, ύψους έως 28 εκατ., ευρώ αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ύψους περίπου  0,7 εκατ. ευρώ  ήτοι καθαρό ποσό αντληθέντων κεφαλαίων € 27,3 εκατ., θα διατεθούν εντός 3 ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης, για τις ανάγκες χρηματοδότησης της υλοποίησης της επένδυσης που έχει αναλάβει η Εταιρεία, στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού.
Ειδικότερα, το σύνολο του καθαρού ποσού θα διατεθεί εντός 36 μηνών για την επένδυση που αφορά στην ανέγερση συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών συνολικής επιφάνειας ανωδομής που θα ξεπερνά τα 4.900τμ, με υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες, σε συνολικό οικόπεδο επιφανείας 22.975τμ.
Η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 56 εκατ. και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κατά 68% από ίδια κεφάλαια και κατά 32% από δανεισμό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης