Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Οι κινήσεις Λαζαράκου για την επιβολή ποινής στην Reggerborgh - Το παρασκήνιο του πήγαινε - έλα της υπόθεσης

Αποκλειστικό: Οι κινήσεις Λαζαράκου για την επιβολή ποινής στην Reggerborgh - Το παρασκήνιο του πήγαινε - έλα της υπόθεσης
Oι διαδικασίες κινήθηκαν μέσω του ΔΣ με επιμονή της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κας Βασιλικής Λαζαράκου
Για πολλοστή φορά σήμερα έχει εισαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς συζήτηση η επιβολή προστίμων σε εταιρίες μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για δράση από κοινού και συντονισμένα η οποία δεν δηλώθηκε.
Η κατηγορία που προσάπτεται είναι ότι η Reggeborgh ήλεγχε από κοινού και συντονισμένα την βελγική Atlas του Μαρσέλ φαν Πέκε, χωρίς να έχουν κάνει πρόταση δημόσιας προσφοράς, παρ’ ότι αθροιστικά κατείχαν ποσοστό άνω 33,34% της εισηγμένης εταιρίας.
Η υπόθεση αυτή άρχισε να απασχολεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το καλοκαίρι του 2021 όπου μετά από συνεχείς και θυελλώδεις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου είχε αποφασιστεί να κινηθεί η διαδικασία ακρόασης της Reggeborgh και των λοιπών φερόμενων ως εμπλεκόμενων.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι το αρμόδιο τμήμα που είχε διενεργήσει τον έλεγχο δεν διαπίστωνε ζήτημα συντονισμού.

Ωστόσο οι διαδικασίες κινήθηκαν μέσω του ΔΣ με επιμονή της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κας Βασιλικής Λαζαράκου.

Η ίδια είναι πάντως που έχει εισάγει και έχει αποσύρει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον δύο φορές το θέμα για την επιβολή ή όχι ποινής καθώς εκ των υστέρων αυτοί που διενήργησαν τον έλεγχο άλλαξαν … γνώμη.
Η τακτική της απόσυρσης φαίνεται να εφαρμόστηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και είναι τουλάχιστον περίεργη καθώς υποτίθεται πως όταν ένα θέμα πηγαίνει στο διοικητικό συμβούλιο έχει περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή και είναι ώριμο για τη λήψη απόφασης.

Μένει να φανεί αν και σήμερα το θέμα θα εισαχθεί και ληφθεί –επιτέλους η οποία απόφαση ή θα αποσυρθεί για μια ακόμα φορά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης