Τελευταία Νέα
Speculator

Τανισκίδης (Optima Bank): Θέλουμε να έχουμε τρομερή υπερκάλυψη - Είμαστε πρόκριμα για τις επόμενες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο

Τανισκίδης (Optima Bank): Θέλουμε να έχουμε τρομερή υπερκάλυψη - Είμαστε πρόκριμα για τις επόμενες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο
H Optima στις 30 Ιουνίου 2023 είχε σύνολο ενεργητικού 3,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 601 εκατ. ευρώ έναντι της 31.12.2022, οι καταθέσεις της ξεπερνούν τα 2,8 δισ. ευρώ και τα δάνεια ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 351 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2022
Σχετικά Άρθρα
«Θέλουμε να έχουμε τριμερή υπερκάλυψη στη δημόσια εγγραφή η οποία θα αποτελέσει πρόκριμα και για τις εισαγωγές των ΑΕΕΑΠ αλλά και του Αεροδρομίου στο Χρηματιστήριο που ακολουθούν» τόνισε ο Πρόεδρος της Optima Bank κ. Γιώργος Τανισκίδης ο οποίος από κοινού με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κυπαρίσση παρουσίασαν την Τράπεζα σε γεύμα εργασίας με δημοσιογράφους.
Δήλωσε αισιόδοξος για την υπερκάλυψη παρά τις διακυμάνσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Χρηματιστήριο το οποίο τόνισε ότι δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι έχει σημειώσει σημαντική άνοδο πράγμα που οφείλεται στους Έλληνες επενδυτές και όχι στους ξένους λόγω επενδυτικής βαθμίδας.
Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι οι μέτοχοι που θα συμμετάσχουν στην αύξηση θα λάβουν μέρισμα της τάξεως του 30% έως 35% των κερδών τα οποία τη φετινή χρονιά θα είναι υψηλότερα από πέρυσι.
Ήδη στο εξάμηνο η κερδοφορία ανήλθε σε 44,1 εκ ευρώ και ήταν μεγαλύτερη από το σύνολο των κερδών της περυσινής χρονιάς.
Αξίζει σημειωθεί ότι η δημόσια εγγραφή ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου  (λήγει την Παρασκευή 29/9) με ανώτερη τιμή 7,2 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε νέα κεφάλαια 151,2 εκ ευρώ
Από τα κεφάλαια αυτά έχουν ήδη καλυφθεί: 21 εκατ ευρώ από τον όμιλο Holterman-Reggerborgh, 15 εκ ευρώ από το Fiera Capital και 10 εκατ. ευρώ από τον 'Ομιλο Motor Oil.
Έτσι τα κεφάλαια που αναζητούνται από τη δημόσια εγγραφή είναι 105 εκ ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ Κυπαρρίσης παρουσιάζοντας τα μεγέθη της τράπεζας έκανε λόγο για ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες καθώς ο λόγος δανείων προς καταθέσεις είναι 73% και ενώ η ετησιοποιημένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται σε 29,6%.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η αύξηση κεφαλαίου για την εισαγωγή της Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα για διατήρηση ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης και έως και διπλάσια πιστωτική επέκταση καθώς ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο λόγω της μεγάλης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κύριο Κυπαρρίση η Τράπεζα έχει σήμερα 514 μετόχους με τον όμιλο Βαρδινογιάννη να είναι ο μεγαλύτερος εξ αυτών καθώς κατέχει ποσοστό 65%, ενώ 10% έχει η Motor Oil και 15% ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης»
Επισημαίνεται ότι η Optima στις 30 Ιουνίου 2023 είχε σύνολο ενεργητικού 3,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 601 εκατ. ευρώ έναντι της 31.12.2022, οι καταθέσεις της ξεπερνούν τα 2,8 δισ. ευρώ και τα δάνεια, αυτά ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 351 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2022.
Οι καταθέσεις σύμφωνα με τον κ. Κυπαρρίση μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ ενώ τόνισε ότι η Optima επικεντρώνεται σε πελάτες με πάνω από 50.000 ευρώ και συγκεντρώνει καταθέσεις, δίνοντας δάνεια σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
Σύμβουλος και κύριος ανάδοχος είναι η ενώ συντονιστής κύριος ανάδοχος η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Κύριος ανάδοχος είναι η Eurobank και ανάδοχοι οι Euroxx Χρηματιστηριακή Παντελάκης Χρηματιστηριακή και Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.
Τανισκίδης - Optima bank: H Motor Oil θα συμμετάσχει στην AMK
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης