Τελευταία Νέα
Speculator

Public: Γιατί πλήρωσαν το πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης και δεν κάνουν προσφυγή - Βλέπουν κέρδη από το 2024

Public: Γιατί πλήρωσαν το πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης και δεν κάνουν προσφυγή - Βλέπουν κέρδη από το 2024
Ο επικεφαλής του ομίλου απαντώντας σε ερώτηση του ΒΝ ανέφερε πως και το 2021, και το 2022 και το 2023 υπάρχουν πολλά κόστη επισημαίνοντας ότι το 2023 θα είναι η τελευταία ζημιογόνα χρονιά του ομίλου
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη από το 2024 και διανομή μερίσματος αναμένει η διοίκηση της Plublic ισχυριζόμενη ότι οι ζημίες που προέκυψαν τα προηγούμενα χρόνια και φέτος οφείλονται στον κορωνοϊό και το κόστος αναδιοργάνωσης του δικτύου μετά την εξαγορά της Media Markt.
Ο επικεφαλής του ομίλου κ. Ρόμπυ Μπουρλάς απαντώντας σε ερώτηση του ΒΝ ανέφερε πως και το 2021, και το 2022 και το 2023 υπάρχουν πολλά κόστη επισημαίνοντας ότι το 2023 θα είναι η τελευταία ζημιογόνα χρονιά του ομίλου.
Ταυτόχρονα εκτίμησε τη φετινή χρήση τα EBITDA θα διαμορφωθούν σε πάνω 15 εκ ευρώ από 4,5 εκ ευρώ.
Αναφορικά με τα πρόστιμα που επεβλήθησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι η Public κατέβαλε το πρόστιμο εφάπαξ (πλήρωσε τα μισά όπως αναφέρει η νομοθεσία) και δεν έκανε ούτε θα κάνει προσφυγή καθώς μια δικαστική προσφυγή είναι μη συμφέρουσα για την εταιρία καθώς και κόστος έχει και θα κρατήσει για χρόνια μέχρι να βγει η απόφαση.
Ισχυρίστηκε πάντως ότι έπρεπε να γίνει διαβούλευση πριν την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή της.
«Βγάζουμε κάτι γρήγορα, χωρίς να κάνουμε διαβούλευση, και μετά βάζουμε πρόστιμα» τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι οι «Δεν μπορεί να εφαρμοστούν στα προϊόντα τεχνολογίας».
Ανέφερε δε ότι στο εξωτερικό η πρακτική που ασκείται από μεγάλες αλυσίδες είναι η έκπτωση επί της προτεινόμενης λιανικής τιμής.
Πέραν αυτών ο κ. Μπουρλάς ανέφερε πως η Public το πρώτο εξάμηνο του 2023 παρουσίασε 21% ανάπτυξη πωλήσεων και εμφανίζει ισχυρές ψηφιακές πωλήσεις που ξεπερνούν το 25% του συνολικού τζίρου
Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Public Group για το 2022 σημείωσε αύξηση 10%, στα €481εκ. σε σχέση με τα €436εκ του 2021, ενώ η πορεία το 2023 είναι πάνω από €500εκ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης