Τελευταία Νέα
Speculator

Nova: Mε τον φόβο ΟΤΕ (κυρίως) και Vodafone από την επίθεση περνά στην άμυνα της τιμολογιακής πολιτικής

Nova: Mε τον φόβο ΟΤΕ (κυρίως) και Vodafone από την επίθεση περνά στην άμυνα της τιμολογιακής πολιτικής
Η διοίκηση της Nova επέμεινε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να αναπροσαρμόζουν την τιμή των συμβολαίων όταν αυξάνεται το κόστος επισημαίνοντας ότι αυτό κάνει η Ευρώπη…
Την καυτή ανάσα του ανταγωνισμού και κυρίως του ομίλου ΟΤΕ αρχίζει να νιώθει η Nova η οποία μπήκε σαν σίφουνας μετά την εξαγορά της United στην αγορά και πέτυχε όπως η ίδια ανακοίνωσε χθες να πάρει όλες τις καθαρές νέες συνδέσεις της αγοράς στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
Ουσιαστικά η εταιρία αντιμετωπίζει αμήχανα την κατάσταση θυμίζοντας τη Vodafone κατά το παρελθόν όταν είχε εισαγάγει πρώτη τα πακέτα unlimited για ομιλία μεταξύ των πελατών πιστεύοντας ότι έτσι θα χτυπήσει την Cosmote αλλά στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν αυτοκτονική ενέργεια καθώς η Cosmote έκανε το ίδιο έχοντας όμως το 50% της αγοράς και άρα οι συνδρομητές της θα μπορούσαν με τα ίδια χρήματα να μιλούν με περισσότερους συνδρομητές δωρεάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε η διοίκηση της Nova ρωτήθηκε από το ΒΝ τι συμβαίνει μετά το εξάμηνο και πώς εξελίσσονται οι καθαρές νέες συνδέσεις δεν έλαβε απάντηση ή για την ακρίβεια η απάντηση ήταν μονολεκτική από τον CMO του ομίλου «Καλά».
Η διοίκηση της Nova επίσης επέμεινε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να αναπροσαρμόζουν την τιμή των συμβολαίων όταν αυξάνεται το κόστος επισημαίνοντας ότι αυτό κάνει η Ευρώπη.
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε από το ΒΝ πως είναι δυνατόν μια εταιρία που έχει προϋπολογισμό και ξέρει εκ των προτέρων πως κινούνται τα κόστη συνεχίζει να προσφέρει μειωμένες τιμές στην αγορά να ζητά ταυτόχρονα να έχει το δικαίωμα της αύξησης η απάντηση ήταν πως το κόστος ενέργειας ενός σταθμού 5G είναι υψηλό.
Η αλήθεια είναι πως η Nova μετά το πρώτο εξάμηνο δέχεται ισχυρή πίεση από τον ανταγωνισμό και ειδικά τον ΟΤΕ ο οποίος έχει απαντήσει στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας κατεβάζοντας επισήμως τις τιμές αλλά και «ανεπισήμως» μέσω στοχευμένων προσφορών που φτάνουν σε συνδυαστικά πακέτα (σταθερή, κινητά και internet) να δίνονται προσφορές full unlimited σε πελάτες άλλων δικτύων προκειμένου να μετακινηθούν στο δικό του σε τιμές κάτω των 20 ευρώ. Σε ανάλογες κινήσεις έχει προχωρήσει και η Vodafone γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Nova
Αυτό έχει αλλάξει τελείως το κλίμα και η Nova έχει περάσει σε αμυντική θέση μιλώντας για διαφάνεια στις χρεώσεις που ανακοινώνονται και σεβασμό στον πελάτη ( είναι αλήθεια πως οι τιμές που δίνει σε παλαιούς και νέους πελάτες είναι ίδια σε αντίθεση με τους άλλους παρόχους που εφαρμόζουν την παραδοσιακή πρακτική των προσφορών που μεταβάλλονται) αλλά είναι σαφές πως αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό μετά τις κινήσεις που η ίδια άνοιξε στο μέτωπο του ανταγωνισμού.
Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της Nova δεν απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη διαμάχη με Mega και Antenna αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο ενώ δεν έδωσε στοιχεία για το μέσο έσοδο ανά πελάτη κάνοντας λόγο για πολιτική του ομίλου United.
Από ερώτηση του δημοσιογράφου των Νέων Κώστα Ντελέζου προέκυψε ότι η εταιρία δεν έχει σήμα στην περιοχή της Ακρόπολης και αναζητεί λύση καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν έχει βρει χώρο για εγκατάσταση σταθμού βάσης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης