Τελευταία Νέα
Speculator

Η ειδική μεταχείριση της μίνι Folli Follie (MLS) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι ομοιότητες με την ΕΠΟ και τους στημένους αγώνες

Η ειδική μεταχείριση της μίνι Folli Follie (MLS) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι ομοιότητες με την ΕΠΟ και τους στημένους αγώνες
Eνώ με το πόρισμα της ΕΛΤΕ προέκυπταν συγκεκριμένα στοιχεία, η Επιτροπή δέχτηκε το πόρισμα της Deloitte που έκανε λόγο για μικρότερες απομειώσεις
Σχετικά Άρθρα
Κόλαφο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποτελεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΤΕ για επιβολή ποινών στον ορκωτό της PKF που έλεγξε τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 καθώς προκύπτει ότι ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε αναθέσει έλεγχο στη Deloitte (όχι την ελεγκτική αλλά τη συμβουλευτική) τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στα πορίσματα της ΕΛΤΕ.

Και το χειρότερο είναι ότι ενώ με το πόρισμα της ΕΛΤΕ προέκυπταν συγκεκριμένα στοιχεία η Επιτροπή δέχτηκε το πόρισμα της Deloitte που έκανε λόγο για μικρότερες απομειώσεις επιτρέποντας με την άδεια και του ορκωτού της PKF να δημοσιευτούν οικονομικές καταστάσεις του 2019 που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει επιβάλει ποινές (διοικητικές) για τα οικονομικά στοιχεία μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2019 το ερώτημα είναι τι θα πράξει για την ετήσια χρήση όπου γίνεται χρήση των στοιχείων της Deloitte η οποία εγκαταστάθηκε κατ εντολή της.

Η υπόθεση θυμίζει την παρωδία με την Alvarez & Marshal που επί μήνες έκανε forensic στη Folli Follie αλλά ουδέποτε κατέληξε στους δράστες.
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην περίπτωση της MLS η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έκανε κανέναν επιτόπιο έλεγχο παρ ότι έχει το δικαίωμα από το νόμο (ειδικά μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις) και παρά το γεγονός ότι έστω και με καθυστέρηση όπως η ίδια αναφέρει στην επιβολή ποινών στο βασικό μέτοχο της MLS κ. Καματάκη διαπίστωσε ότι ο μέτοχος διαβίβαζε παραπλανητικά στοιχεία.

Επίσης δεν άσκησε το δικαίωμα που έχει εκ του νόμου να διορίσει διοίκηση με αποτέλεσμα ο κ. Καματάκης να διορίζει τρίτα πρόσωπα στη διοίκηση της εταιρίας, να υποβάλει αιτήματα προστασίας από τους πιστωτές με άγνωστη σήμερα κατάληξη και να κερδίζει χρόνο μεταφέροντας περιουσιακά στοιχεία της MLS σε ΙΚΕ με το ίδιο όνομα και με ιδιοκτησία τους ανθρώπους τρίτα πρόσωπα που ο ίδιος είχε ορίσει στην MLS
Έτσι έχουμε το φαινόμενο μια μίνι Folli Follie όπου έκαναν φτερά τα 15 εκ ευρώ που είχαν δανείσει την MLS οι ομολογιούχοι να αντιμετωπίζεται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά και στην ουσία να δίνεται χρόνος στην οικογένεια Καματάκη να συνεχίζει τη δράση της.
Με την πρακτική της αυτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δείχνει όπως η ΕΠΟ όπου κάνει διαβαθμίσεις στα στημένα παιγνίδια σπάζοντάς σε μικρής μεγάλης σημασίας.
Λες και όταν ένας αγώνας είτε πολλά είτε έχουν παιχτεί στο στοίχημα δεν διαπράττεται το ίδιο αδίκημα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης