Τελευταία Νέα
Speculator

Το πρωτοφανές εξώδικο από Creta Farms για δημοσίευμα στο οποίο δεν αναφέρεται η ίδια και η απάντηση του ΒΝ

Το πρωτοφανές εξώδικο από Creta Farms για δημοσίευμα στο οποίο δεν αναφέρεται η ίδια και η απάντηση του ΒΝ
Η εταιρία κάνει συνδυασμό δύο δημοσιευμάτων με αυθαίρετους συλλογισμούς θεωρώντας ότι στο ένα δημοσίευμα στο οποίο δεν αναφέρεται φωτογραφίζεται.
Σχετικά Άρθρα
Με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση αποστολή εξωδίκου και μάλιστα με αυθαίρετη σύνδεση δύο δημοσιευμάτων
Λάβαμε εξώδικη δήλωση από την Creta Farm την οποία και δημοσιεύουμε ευχαρίστως ολόκληρη εκφράζοντας την έκπληξή μας για το γεγονός ότι για πρώτη φορά λαμβάνουμε εξώδικο μετά από σχεδόν δύο μήνες από την ημέρα δημοσίευσης αλλά και για το γεγονός ότι η εταιρία κάνει συνδυασμό δύο δημοσιευμάτων με αυθαίρετους συλλογισμούς θεωρώντας ότι στο ένα δημοσίευμα στο οποίο δεν αναφέρεται φωτογραφίζεται.
Σε ότι αφορά στο δημοσίευμα της 19ης Ιουλίου δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έκπληξή μας διότι η εταιρία αναφέρει τα εξής:
«Ιδιαίτερα η ψευδής, αβάσιμη δυσφημιστική και συκοφαντική αναφορά σας για τη δήθεν παράτυπη πιστοποίηση της καταβολής του μετοχικού χωρίς την τάχα προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση ορκωτού ελεγκτή καθώς και «η έρευνα από τις δικαστικές αρχές της κίνησης του χρήματος καθώς προκύπτει η αύξηση του κεφαλαίου της εταιρίας που ενεπλάκη στην εξυγίανση ήταν άνευ αντικειμένου» αλλά και για χρήματα που υποτίθεται ότι «μπήκαν και βγήκαν» προσβάλλουν καταφανώς την εμπορική φήμη, την πίστημ την επαγγελματική υπόληψη, το κύρος και το εμπορικό μέλλον της εταιρίας μας»
Ισχυρίζεται που διαδίδουμε εντελώς αβάσιμα και συκοφαντικά ότι δεν έγινε ποτέ η αρχική καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και ότι η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία εξυγίανσης και την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει το δίκαιο των ανωνύμων εταιρία.

Όποιος διαβάσει αναλυτικά το δημοσίευμα της 19ης Ιουλίου (πατήστε εδώ) ότι σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου αναφέρουμε τα εξής:

«Η πιστοποίηση του αρχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκ ευρώ από το ΔΣ δημοσιεύτηκε στις 05/02/2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 1933903 χωρίς να περιλαμβάνει την προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση ορκωτού ελεγκτή. Στις 04/07/2022 καταχωρίστηκε το από 21/06/2022 Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου με το οποίο πιστοποιήθηκε η ολική καταβολή της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5.000.001,00 ευρώ, που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 30/12/202 αναφερόμενο σε πιστοποίηση του ορκωτού ελεγκτή της IG AUDIT κυρίου Καβελλάρη χωρίς σε αυτό να ενσωματωθεί η έκθεση του ορκωτού που πιστοποιεί την αύξηση».
Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει καλόπιστα ουδεμία αναφορά υπάρχει για χρήματα που μπήκαν και βγήκαν αλλά τίθεται ζήτημα για την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα και απορούμε πως η εταιρία κάνει τέτοιου είδους συλλογισμούς.

Η εταιρία στο εξώδικο ισχυρίζεται ότι έχει τηρήσει τη νομοθεσία απαρέγκλιτα και μας προσβάλει με δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς. Παραθέτουμε στην εταιρία και στους αναγνώστες μας τις διατάξεις του νόμου 4548/2018 περί πιστοποίησης μετοχικού κεφαλαίου ώστε να γίνει αντιληπτό τις προβλέπει ο νόμος και ο κάθε ένας μπορεί να ανατρέξει στο ΓΕΜΗ για το ακριβώς έπραξε η εταιρία.
Άρθρο 20 - Νόμος 4548/2018 - Καταβολή και πιστοποίηση της καταβολής του κεφαλαίου Παράγραφος 5.

Η εμπρόθεσμη καταβολή ή η μη καταβολή του κεφαλαίου πρέπει να πιστοποιείται. Πιστοποίηση καταβολής δεν απαιτείται, αν η αύξηση κεφαλαίου δεν γίνεται με νέες εισφορές.
Παράγραφος 6. Η πιστοποίηση πρέπει να λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δίμηνο από τη σύσταση της εταιρείας και μέσα σε ένα (1) μήνα από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής του ποσού της αύξησης. Η πιστοποίηση γίνεται με έκθεση ορκωτού ελεγκτή λογιστή ή ελεγκτικής εταιρείας, με μέριμνα του διοικητικού συμβουλίου μέσα στις παραπάνω προθεσμίες. Στην περίπτωση πολύ μικρών ή μικρών εταιρειών, μη εισηγμένων σε ρυθμιζόμενη αγορά, η πιστοποίηση μπορεί να γίνει από το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο, που συνέρχεται σε συνεδρίαση μέσα στις παραπάνω προθεσμίες, με θέμα ημερήσιας διάταξης την πιστοποίηση της καταβολής ή μη του κεφαλαίου. Κατά τη σύσταση της εταιρείας η καταβολή πιστοποιείται είτε από ορκωτό ελεγκτή λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία είτε από το διοικητικό συμβούλιο.
Παράγραφος 7. Η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή λογιστή ή της ελεγκτικής εταιρείας ή το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να αναφέρουν και τις ειδικές περιστάσεις καταβολής του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 3 ή ότι η καταβολή έγινε με συμψηφισμό, σύμφωνα με την παράγραφο 4. Επί εισφορών σε χρήμα που καταβάλλονται στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της παραγράφου 3, τόσο η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή λογιστή ή της ελεγκτικής εταιρείας όσο και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να στηρίζονται σε απόσπασμα κίνησης του λογαριασμού αυτού, χορηγούμενο από το πιστωτικό ίδρυμα. Το απόσπασμα αυτό θα πρέπει να επισυνάπτεται στην παραπάνω έκθεση ή πρακτικό. Η έκθεση και το πρακτικό υποβάλλονται σε δημοσιότητα.

Ερωτάται λοιπόν η Creta Farm. Πως μπορεί να αποδείξει ότι τήρησε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Παρακαλείται λοιπόν αντί αόριστα να προβαίνει σε δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μας να τεκμηριώσει τα λεγόμενά της και εφ όσον το πράξει ασμένως θα αποδεχτούμε ότι κάναμε λάθος.
Σε κάθε περίπτωση το BN δημοσιεύει το εξώδικο της εταιρίας ώστε και οι θέσεις της να γίνουν γνωστές και οι αναγνώστες να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ CREAT FARMS
cretafarmΕξώδικο.pdf

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης