Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Ξέπλυμα εκατομμυρίων μέσω εταιριών Real Estate με εμπλοκή και μεγάλης τράπεζας - Τι ανακάλυψε η Αρχή Ξεπλύματος

Αποκλειστικό: Ξέπλυμα εκατομμυρίων μέσω εταιριών Real Estate με εμπλοκή και μεγάλης τράπεζας - Τι ανακάλυψε η Αρχή Ξεπλύματος
Το γαϊτανάκι του στησίματος ανωνύμων εταιριών, ο χορός εκατομμυρίων και μέτοχος «επιχειρηματίας» κάτοικος Παλαιού Φαλήρου με σύζυγο στις φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας για ξέπλυμα
Σχετικά Άρθρα
Μια απίστευτη υπόθεση ξεπλύματος χρήματος με αγορές ακινήτων πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ακριβούς νησιωτικούς προορισμούς έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε δέσμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων εταιριών και φυσικών προσώπων.

Όταν … περνούσαν ανενόχλητα τα εμβάσματα

Το εντυπωσιακό ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι ο χορός εκατομμυρίων γινόταν μέσω εμβασμάτων που περνούσαν από μεγάλη συστημική τράπεζα, η οποία, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν υπέβαλε καμία αναφορά ούτε στην ΤτΕ ούτε στην Αρχή Ξεπλύματος.
Το γεγονός αν μη τι άλλο έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για το αν και κατά πόσο λειτουργεί το τμήμα κανονιστικής συμμόρφωσης της συγκεκριμένης τράπεζας και αν κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από τις ανεξέλεγκτες μεταφορές κεφαλαίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξέπλυμα άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις μετά τα μέσα του 2022 όταν άρχισαν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια Ανώνυμες Εταιρίες με αντικείμενο το real estate οι οποίες είχαν διαφορετική έδρα αλλά κοινό σημείο μια και μοναδική μέτοχο και έναν και μοναδικό διαχειριστή που ήταν διαφορετικό πρόσωπο από τη μέτοχο.
Μοναδική μέτοχος των εταιριών εμφανιζόταν η κατά δήλωσή της επιχειρηματίας, κάτοικος Παλαιού Φαλήρου Πα. Μα. (τα στοιχεία δεν αναφέρονται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων) ο σύζυγος της οποίας εκτίει ποινή φυλάκισης στη Μεγάλη Βρετανία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ διαχειριστής δηλωνόταν ο Κω. Χα. κατά δήλωσή του επιχειρηματίας και κάτοικος Κερατσινίου.

Το γαϊτανάκι εταιριών

Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η πρακτική και ο τρόπος που είχε στηθεί το ξέπλυμα ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
Στις 25/02/2022 συστήνεται ανώνυμη εταιρία με έδρα την οδό Αγίας Βαρβάρας στο Παλαιό Φάληρο με κεφάλαιο 500.000 ευρώ.
Στις 4/4/2022 συστήνεται ανώνυμη εταιρία στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα με μετοχικό κεφάλαιο 4 εκ ευρώ.
Στις 15/5/2022 συστήνεται εταιρία με έδρα στην οδό Αγίας Βαρβάρας στο Παλαιό Φάληρο και μετοχικό κεφάλαιο 1 εκ ευρώ.
Στις 19/05/2022 συστήνεται ανώνυμη εταιρία στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα με μετοχικό κεφάλαιο 600.000 ευρώ. Στις 7/6/2022 συστήνεται εταιρία με έδρα τον Άλιμο στην οδό Ευωνύμου με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκ ευρώ.
Την ίδια ημέρα συστήνεται εταιρία με έδρα το Παλαιό Φάληρο, οδός Αγίας Βαρβάρας και μετοχικό κεφάλαιο 1,5 εκ ευρώ και ακόμα μια με την ίδια έδρα με μετοχικό κεφάλαιο 1κ ευρώ .Στις 23/07/2022 συστήνεται εταιρία με έδρα επίσης την οδό Αγίας Βαρβάρας στο Παλαιό Φάληρο και μετοχικό κεφάλαιο 3 εκ ευρώ.

Copy paste

Αυτές είναι ενδεικτικές περιπτώσεις καθώς η ίδρυση εταιριών γινόταν υπό τύπο φασόν με copy paste ιδρυτικά και μοναδικές αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο και την έδρα.
Όλες οι παραπάνω εταιρίες που προαναφέρθηκαν έχουν επίσης ως στοιχείο ότι η πιστοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου έγινε ταυτόχρονα και συγκεκριμένα στις 23/11/2022 χωρίς στο πρακτικά που επισυνάπτεται να γίνεται αναφορά στον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκαν τα χρήματα.
Σημειωτέον ότι η ίδρυση πολλών εταιριών έχει τη σκοπιμότητά της καθώς αν το ιδρυτικό κεφάλαιο υπερβαίνει τα 10 εκ ευρώ απαιτείται πιστοποίηση από ορκωτό ελεγκτή με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης