Τελευταία Νέα
Speculator

Ryanair: Η απάντηση του … τίποτα με επαγγελματική καθυστέρηση στα ερωτήματα του ΒΝ για τις καταχρηστικές πρακτικές που ακολουθεί

tags :
Ryanair: Η απάντηση του … τίποτα με επαγγελματική καθυστέρηση στα ερωτήματα του ΒΝ για τις καταχρηστικές πρακτικές που ακολουθεί
Η κοροϊδία και αντιανταγωνιστικές πρακτικές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο όταν άλλες εταιρίες όπως η Aegean, η Lufthansa κλπ παρέχουν πλήθος υπηρεσιών
Πάνω από μια εβδομάδα χρειάστηκε το γραφείο τύπου της Ryanair για να απαντήσει το … τίποτα σε ερωτήματα που έθεσε στην εταιρία το BN σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην πτήση 5105 από Κατάνια για Αθήνα.
Πρακτικές που έφερε στη δημοσιότητα το ΒΝ δημοσιεύοντας συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα).
Η πρώτη απάντηση της εταιρίας σε email που εστάλη το Σάββατο 22 Ιουλίου ήλθε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου όπου ένα πρόσωπο με το όνομα Sarah και χωρίς επώνυμο ζητούσε περισσότερα στοιχεία όπως «Booking reference, flight number, date, time e.t.c.». ενώ η πτήση από Κατάνια προς Αθήνα τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν μια και μοναδική.

Τα ερωτήματα

Στη συνέχεια το ΒΝ αφού τους παρείχε στοιχεία για την πτήση που δεν … κατάλαβαν απηύθυνε τα παρακάτω ερωτήματα
1. Για ποιο λόγο εστάλη στους επιβάτες SMS που είχε διαφορετικό περιοεχόμενο από email το οποίο εστάλη σχεδόν ταυτόχρονα.
2.Για ποιο λόγο όταν οι επιβάτες προσπαθούσαν να κάνουν αλλαγή πτήσης στην ιστοσελίδα
3.Για ποιο λόγο οι επιβάτες δεν μπορούσαν να κάνουν check in
4.Για ποιο λόγο ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρίας επισημαινόταν ότι είναι δυνατή η αλλαγή πτήσης χωρίς κόστος οι επιβάτες που προσπάθησαν να αλλάξουν την πτήση τους για άλλη ημερομηνία βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετου κόστους.
Η παραπειστική τακτική συνεχίστηκε από την Raynair όπου σε απάντηση από άλλο πρόσωπο με το όνομα Jade ζητήθηκε να δοθεί ο κωδικός κράτησης από συγκεκριμένο επιβάτη ή επιβάτες.

Sarah, Jade ή … μηχανή;

Η απάντηση του ΒΝ ήταν ότι προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος απαντά ο/η Jade ή ο/η Sarah ή κάποια μηχανή.
Και επιτέλους απάντησε η Sarah ότι τα δύο πρόσωπα εργάζονται στο γραφείο τύπου της Raynair (χωρίς επώνυμο πάντα και δήθεν στο όνομα της προσωπικής επαφής λες και είμασταν φιλαράκια από χθες) και πως δεν τους έχω δώσει ακόμα το booking reference το οποίο καθώς σε άλλη περίπτωση δεν μπορούν να απαντήσουν σε εξειδικευμένες ερωτήσεις.
Μετά από συνεννόηση με έναν εκ των θιγόμενων επιβατών το ΒΝ έστειλε το booking reference και μετά από μια ολόκληρη ημέρα απάντησαν πόσο χρόνο έχουν για να απαντήσουν για να λάβουν ανταπάντηση «Το συντομότερο δυνατό. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε αναμένων μέρες μια απάντηση. Ρωτά με ρωτάτε και αυτό είναι ατελεύτητο. Αν έχετε απάντηση παρακαλώ ενημερώστε με»

Μια ολόκληρη εβδομάδα

Χρειάστηκαν μια ολόκληρη εβδομάδα για να αποστείλουν την εξής « απάντηση».
«Λόγω της φωτιάς στο Αεροδρόμιο της Κατάνια η συγκεκριμένη πτήση πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο Trapani.
Οι επιβάτες ενημερώθηκαν και τους δόθηκαν συμβουλές πως να κινηθούν συμπεριλαμβανόμενου του πως θα αποκτήσουν νέο boarding pass και να ταξιδέψουν προς το Trapani για τη συγκεκριμένη πτήση».
Ο συγκεκριμένος επιβάτης ζήτησε να του επιστραφούν τα χρήματα και για αυτό δεν έλαβε περισσότερα flight updates.
Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν δεν χρεώθηκαν extra για να πάρουν την πτήση από το Trapani και μεταφέρθηκαν χωρίς χρέωση»!!! (τα θαυμαστικά είναι δικά μας).

Η κοροϊδία

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό η Raynair απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα και η τακτική της καθυστέρησης απάντησης είναι εμφανής.
Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι Ευρωπαϊκές Αρχές κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν ασκούν καμία απολύτως εποπτεία.
Το εξωφρενικό είναι ότι η Raynair ισχυρίζεται ότι οι επιβάτες στο Trapani μεταφέρθηκαν χωρίς χρέωση.
Το πως συνέβη αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα όταν η εταιρία οφείλει να αποζημιώσει τη μεταφορά.
Και εν πάση περιπτώσει αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι ουδέποτε στις αφίξεις του Ελ Βενιζέλος υπήρχε αναφορά ότι η συγκεκριμένη πτήση είχε αφετηρία το Trapani αλλά μέχρι και την προσγείωση η πτήση φερόταν να έρχεται από την Κατάνια.
Τόσο απλά η κοροϊδία και αντιανταγωνιστικές πρακτικές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο όταν άλλες εταιρίες όπως η Aegean, η Lufthansa κλπ παρέχουν πλήθος υπηρεσιών στους επιβάτες διευκολύνοντας τη ζωή τους σε απρόοπτα περιστατικά.
Σημειωτέον ότι η απάντηση της Ryanair «λόγω της φωτιάς στο αεροδρόμιο της Κατάνια» έχει παραπειστικά χαρακτηριστικά καθώς η φωτιά είχε συμβεί αρκετές ημέρες πριν και η εταιρία γνώριζε ότι υπήρχε θέμα με τον προγραμματισμό των πτήσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών.
Στο τέλος της ημέρας πάντως η Raynair απέφυγε τις ευθύνες της επιστρέφοντας μόνο το ναύλο.
Άλλωστε τη συνέφερε εξ αρχής καθώς η αποζημίωση μόνο για τη μεταφορά από Κατάνια σε Trapani ήταν πολλαπλάσια της ίδιας της τιμής του εισιτηρίου και ήταν προς όφελός της να πετάξει έστω και άδειο το αεροπλάνο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης