Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Ο Όμιλος Μαντωνανάκη διαπραγματεύεται με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου τορπιλίζοντας την διαπραγμάτευση

Αποκάλυψη: Ο Όμιλος Μαντωνανάκη διαπραγματεύεται με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου τορπιλίζοντας την διαπραγμάτευση
Το τέλμα και ο μονόδρομος της νομοθέτησης ακατάσχετου
Στις γνωστές πρακτικές του επιδίδεται τις τελευταίες εβδομάδες ο όμιλος Μαντωνανάκη ο οποίος από την μια πλευρά εμφανίζεται να διαπραγματεύεται λύση στο ζήτημα των απαιτήσεών του έναντι της ΕΤΑΔ (εταιρία ακινήτων δημοσίου) και από την άλλη σε κάθε λύση που συζητείται προβάλλει συνεχώς απαιτήσεις τορπιλίζοντάς την.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που δεν είναι διαπραγμάτευση καθώς το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο τέλμα.
Πηγές με γνώση του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων μιλώντας στο ΒΝ αναφέρουν πως είναι πλέον σαφές πως η πλευρά Μαντωνανάκη παίζει ένα παιγνίδι καθυστερήσεων με στόχο να μην πάει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για το ακατάσχετο των απαιτήσεων έναντι της ΕΤΑΔ.

Τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα δημοσιευτούν οι οικονομικές καταστάσεις της ΕΤΑΔ όπου ελπίζει ότι θα καταγράφονται υποχρεώσεις από δικαστικές αποφάσεις που προσεγγίζουν με τους τόκους τα 700 εκ ευρώ και ουσιαστικά το δημόσιο θα έχει «πάρει» τη ζημιά και αυτός θα μπορεί να εισπράξει.
Οι ίδιες πηγές πάντως εικάζουν δε ότι με τις πρακτικές που εφαρμόζει δείχνει να πιστεύει πέραν των παραπάνω ότι μπορεί να δημιουργήσει και καινούργιο case και νέες διατηρώντας υπό τον έλεγχό του το ξενοδοχείο Grand Resort στο Λαγονήσι.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο μεγαλοξενοδόχος λογαριάζει χωρίς … τον ξενοδόχο και η κλεψύδρα για τον όμιλο Μαντωνανάκη δείχνει να τελειώνει.
Από την πλευρά της ΕΤΑΔ αντιλαμβάνονται ότι πλέον η οποία συζήτηση δεν μπορεί να έχει κατάληξη όταν η λογική του συνομιλητή είναι πως τα θέλει όλα και ακόμα παραπάνω και το όνειρό του είναι να δημιουργεί απαιτήσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου και να λειτουργεί τα ξενοδοχεία του χωρίς να πληρώνει τις οφειλές του προς τις τράπεζες που τον έχουν δανείσει.

Για όλα αυτά είναι ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου όπου πλέον θεωρούν ότι ο χρόνος που δόθηκε για λύση ξεπερνά τα όρια της ανοχής και της καλής πίστης και δηλώνουν έξαλλοι με τη στάση του ομίλου Μαντωνανάκη.
Έτσι η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για το ακατάσχετο έναντι της ΕΤΑΔ φαντάζει μονόδρομος και στη συνέχεια θα αποτελεί θέμα χρόνου οι τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα ξενοδοχεία του ομίλου και ουσιαστικά να τα χάσει όλα καθώς από την μια οι τράπεζες θα απαιτούν τα χρήματά τους και από την άλλη ο όμιλος δεν θα μπορεί να εισπράξει ούτε ευρώ από την ΕΤΑΔ η οποία θα οχυρωθεί πίσω από το ακατάσχετο.
Και σε αυτό το ενδεχόμενο η πλευρά Μαντωνανάκη φαίνεται να ποντάρει σε προσφυγές στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια οι οποίες όμως και δεν έχουν βέβαιο αποτέλεσμα και θα πάρουν χρόνο να τελεσιδικήσουν ενώ στο μεταξύ οι τράπεζες που έχουν αρχίσει να κερδίζουν δικαστικές διαμάχες θα έχουν πάρει τον έλεγχο όλων των ξενοδοχείων και ουσιαστικά τίποτα δεν θα μπορεί να «γυρίσει από την αρχή».
Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου τα δάνεια των τραπεζών συσχετίζονται με τυχόν απαιτήσεις ενός επιχειρηματία έναντι του δημοσίου και μάλιστα κάμποσες φορές μέχρι σήμερα με δικαστική βούλα.
Σε μια χώρα όπου το δημόσιο και η ΕΤΑΔ υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται από το 2020 χωρίς να έχει βρεθεί λύση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης