Τελευταία Νέα
Speculator

Interlife: Βγαίνει από το Χρηματιστήριο της Κύπρου, ψάχνει να εξαγοράσει ασφαλιστική

Interlife: Βγαίνει από το Χρηματιστήριο της Κύπρου, ψάχνει να εξαγοράσει ασφαλιστική
Βολιδοσκοπεί ευκαιρίες για να εξαγοράσει ασφαλιστική ακόμα και μεγαλύτερη από αυτή
Το σχέδιο δράσης εξόδου της από το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου βάζει μπρος η Βορειοελλαδίτικη ασφαλιστική Interlife, παράλληλα βολιδοσκοπεί ευκαιρίες για να εξαγοράσει ασφαλιστική ακόμα και μεγαλύτερη από αυτή
H Interlife ασφαλιστική συγκεκριμένα εξέφρασε αίτημα να διαγραφθούν οι μετοχές της από τη μη ρυθμιζόμενη (Ν.Ε.Α.) αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ενώ παράλληλα να παραμείνουν προς τήρηση στο κυπριακό αποθετήριο ως μη εισηγμένες, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο αρ. 19 παρ. 1α του Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου και της υπ’ αρ. 273/2012 Κανονιστικής Απόφασης, ως σήμερα ισχύουν.
Σύμφωνα με συνομιλία, που είχε το ΒΝ με τον Ιωάννη Βοτσαρίδη, σχετικά με τον λόγο εξόδου της Ασφαλιστικής από το Χρηματιστήριο της Κύπρου, ο κος Βοτσαρίδης διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι : «είναι περιττό η εταιρεία να παραμένει σε δύο πλατφόρμες», ήτοι και το Χρηματιστήριο της Κύπρου και της Αθήνας
. Όπως, επίσης χαρακτηριστικά ο ίδιος υπογράμμισε «η συναλλακτική δραστηριότητα στο χρηματιστήριο της Κύπρου ήταν πολύ χαμηλή σε αντίθεση με το Χρηματιστήριο Αθηνών που είναι υψηλή και η μετοχή τρέχει πολύ καλά».
Παράλληλα με το σχέδιο δράσης εξόδου της από το Χρηματιστήριο της Κύπρου, η Interlife, έχοντας «ήδη πουλήσει ένα μέρος της» μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ψάχνει να κάνει την επόμενη στρατηγική της κίνηση με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της με εξαγορά ασφαλιστικής στην Ελλάδα «ακόμα και μεγαλύτερης» σε μέγεθος από αυτήν.
Ωστόσο δίνοντας το μήνυμα της σταθερότητας, ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife επεσήμανε ότι ναι μεν αναζητά ευκαιρίες εξαγοράς ασφαλιστικής, ωστόσο τίποτα δεν θα γίνει χωρίς προσεκτική μελέτη, ενώ τόνισε ότι στόχος της εταιρείας δεν είναι η απότομη ανάπτυξη αλλά η σταθερή και η μακροπρόθεσμη.

Αμέσως, επόμενη κίνηση της Interlife είναι η βελτίωση των οικονομικών στης μεγεθών απόρροια της μεταβλητότητας που σημείωσαν οι αγορές κεφαλαίων το περασμένο έτος, κάτι το οποίο ήδη έχει επιτευχθεί γυρνώντας ήδη από το πρώτο πεντάμηνο τις ζημιές σε κέρδη.

Πρώτο τετράμηνο του 2023

Ήδη στο πρώτο τετράμηνο η συνολική παραγωγή αυξήθηκε 17,09 % έναντι 10,2 % της Αγοράς.
Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκε 21 % έναντι 15,6 % της Αγοράς. Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Αστικής Ευθύνης Οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκε 9% έναντι 1,5 % της Αγοράς. Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Πλοίων της εταιρείας αυξήθηκε 77,6 % έναντι 15% της αγοράς.
Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Αστικής Ευθύνης Πλοίων της εταιρείας αυξήθηκε 58,6 % έναντι 32 % της Αγοράς.
Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Γενικής Αστικής Ευθύνης της εταιρείας αυξήθηκε 16,4 % έναντι 24,7 % της Αγοράς.
Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Διαφόρων Ατυχημάτων της εταιρείας αυξήθηκε 16,3 % έναντι -9,5 %της Αγοράς.
Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Νομικής Προστασίας της εταιρείας αυξήθηκε 5,4 % έναντι 1,3 % της Αγοράς. Η Παραγωγή Ασφαλίστρων Βοήθειας της εταιρείας αυξήθηκε 56,5 % έναντι 6,5 % της Αγοράς.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης