Τελευταία Νέα
Speculator

Η αθόρυβη πώληση της Nuntius σε Λιβανέζους έναντι 2,5 εκατ. ευρώ λόγω … ακινήτου

Η αθόρυβη πώληση της Nuntius σε Λιβανέζους έναντι 2,5 εκατ. ευρώ λόγω … ακινήτου
Ο ρόλος του Πέτρου Δούκα και του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας - Οι συνεχείς ζημίες, η ουσιώδης αβεβαιότητα και οι συναλλαγές συνδεδεμένων μερών που οδηγούσαν σε ζημίες
Αθόρυβα και χωρίς ανακοινώσεις η Nuntius Χρηματιστηριακή άλλαξε χέρια και πέρασε σε Λιβανέζικα συμφέροντα έναντι ποσού που ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα επίπεδα των 2,5 εκ ευρώ.
Οι δύο μέτοχοι Αλέξανδρος και Θεοφάνης Μωραϊτάκης πώλησαν το σύνολο των μετοχών τους με τον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη να παραμένει στη διοίκηση της εταιρίας ως Διευθύνων Εκτελεστικό Μέλος από κοινού με τον κ. GHORAYEB ANTONIOS. Στο ΔΣ της εταιρίας προστέθηκε και ο κ. Πέτρος Δούκας (ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι Δήμαρχος Σπάρτης) αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου.
Επίσης στο ΔΣ μετέχουν άλλοι τέσσερις Λιβανέζοι και η κυρία Ελένη Ακριτίδου ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.
Για την εξαγορά της Χρηματιστηριακής και τη διαμόρφωση του τιμήματος σημαντικό ρόλο έπαιξε το ακίνητο που έχει στην οδό Δραγατσανίου στο Κέντρο της Αθήνας το οποίο αποτιμάται στα επίπεδα των 3,1 εκ ευρώ.
Οι νέοι μέτοχοι δεν φαίνεται ότι θα συνεχίσουν την πολιτική δραστηριοποίησης μέσω πλατφορμών συναλλαγών ενώ φαίνεται να έχουν διάθεση να προωθήσουν τραπεζικά προϊόντα.
Η εταιρία στις 9 Ιουνίου προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 200.000 ευρώ.
Οι αγοραστές της Nuntius είναι οι Λιβανέζοι τραπεζίτες Antonios Ghorayeb και Fadi Daouk .
Οι δύο επενδυτές ελέγχους την επενδυτική τράπεζα LIBANK SAL με έδρα τη Βηρυττό και μέσω αυτής την βρετανική Peterhouse Capital
Η Nuntius το 2022 εμφάνισε κύκλο εργασιών 1,5 εκ ευρώ και ζημίες μετά από φόρους 409 χιλιάδες ευρώ. Λειτουργικά η εταιρία ήταν ζημιογόνα καθώς τα λειτουργικά της έξοδα υπερέβησαν κατά 200 χιλιάδες ευρώ τον κύκλο εργασιών.
Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αμοιβές μετόχων και συνδεδεμένων μερών έφτασαν στα 458 χιλιάδες ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι οι ζημίες προκύπτουν εκ των συναλλαγών και αμοιβών των συνδεδεμένων μερών.
Ο ορκωτός ελεγκτής στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρει πως υπάρχει θέμα ουσιώδους αβεβαιότητας για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρίας καθώς τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν κάτω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η καθαρή θέση της εταιρίας στις 31/12/2022 ανερχόταν σε 918 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης η Nuntius είχε τραπεζικό δανεισμό περίπου 2,7 εκ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης